تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):لباس پاكيزه غم و اندوه را برطرف مى كند و باعث پاكيزگى نماز است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846316964




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وقتی جنگل در کرمان هرس می شود/ فریاد تاغ زارها را بشنوید


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: کرمان در یک قدمی ریزگردها
وقتی جنگل در کرمان هرس می شود/ فریاد تاغ زارها را بشنوید

تاغ کرمان


شناسهٔ خبر: 3870644 - شنبه ۱۸ دی ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۳
استانها > کرمان

.jwplayer{ display: inline-block; } کرمان – بروز پیاپی پدیده ریزگردها در شرق و جنوب کرمان در حالی فزونی یافته است که گرد وغبار گاه گاهی به شهر کرمان نیز سرک می کشند و تاغ زارهای اطراف شهر تنها سد شهر و کویر هستند. خبرگزاری مهر – گروه استان ها: کرمان یکی از استان های نیمه بیابانی کشور است و عرصه های شمالی و شرقی این استان به شدت تحت تاثیر وجود کویر لوت قرار دارد، به طور طبیعی متوسط بارندگی سالیانه در کرمان ۱۲۹ میلیمتر است که در سال های اخیر این مقدار نیز محقق نشده برای مثال در شهر کرمان در سال جاری فقط دو میلیمتر باران باریده است در حالیکه در سال گذشته در همین بازه زمانی در این شهر ۶۸ میلیمتر بارش ثبت شده بود. در چنین شرایطی بیابانزایی در کرمان یکی از مخاطره هایی است که این شهر یک میلیونی را تهدید می کند و در مقابل این تهدید تنها یک سد شهر کرمان را محافظت می کند در چنین شرایطی بیابانزایی در کرمان یکی از مخاطره هایی است که این شهر یک میلیونی را تهدید می کند و در مقابل این تهدید تنها یک سد شهر کرمان را محافظت می کند و آن ۳۷ هزار هکتار تاغ زاری است که شهر را از هجوم گسترده شنهای روان در امان نگاه داشته است. این تاغ زار دقیقا برای انجام همین وظیفه سال ها قبل در اطراف شهر به صورت دست کاشت ایجاد شده اند، نخستین نهال های تاغ در اطراف کرمان در سال ۴۶ کاشته شده و آخرین باری که این تاغ ها احیا و کشت مجدد انجام شد سال ۸۵ بود. پس از بروز خشکسالی شدید در کرمان و بروز پیاپی پدیده ریزگردها با منشاء داخلی در استان کرمان به خصوص در شرق استان شهرهایی مانند ریگان، فهرج، نرماشیر و بم در وضعیت نامناسب قرار گرفتند، هر چند سرچشمه این شن های روان رودخانه ها و تالاب های خشک شده استان کرمان است اما بادهای ۱۲۰ روزه سیستان و شن های روان استان سیستان و بلوچستان نیز هر از چند گاهی به استان کرمان سرک می کشند و زندگی مردم را تیره و تار می کنند.

در جنوب استان کرمان نیز پس از خشکسالی و سدسازی بر روی جازموریان حالا بزرگترین حوزه آب ریز جنوب کرمان بیابانی بی آب و علف شده است که گفته می شود بستر این تالاب چهار استان را در معرض ریزگردها قرار داده است و شهرستان های هفت گانه جنوب استان کرمان نیز این روزها روزگاری جدید را تجربه می کنند و آسمان شهرهاشان گاه گاهی پر از خاک می شود. کرمان در میانه مثلث ریزگردهای در شمال استان کرمان نیز بیابان های بین استان کرمان و یزد کانون ریزگردها شده اند و شهرستان انار را تهدید می کنند و شهر کرمان در میانه این مثلث بیابانزایی و ریزگردها قرار گرفته است. مردم شهر کرمان نیز بارها شاهد بروز این پدیده بوده اند که برای بسیاری از اهالی شهر تازگی دارد. اگر به وضعیت جغرافیایی شهر کرمان نیز نگاهی گذرا بیندازیم می بینیم که تاغ زارها دقیقا در کانون های بیابانی اطراف شهر شکل گرفته اند که به گفته سالمندان شهر کرمان قبل از وجود این درختان با وزش اندک بادی شهر کرمان مملو از خاک می شده است. اهمیت وجود این تاغزارها نه به لحاظ ایجاد فضای سبز و دیدگاه های زیست محیطی بلکه به لحاظ اهمیت زیستی به هیچ عنوان قابل مقایسه با هیچ آورده دیگری نیست اهمیت وجود این تاغزارها نه به لحاظ ایجاد فضای سبز و دیدگاه های زیست محیطی بلکه به لحاظ اهمیت زیستی به هیچ عنوان قابل مقایسه با هیچ آورده دیگری نیست. اما هر روز خبرهای ناگواری از این درختان به گوش می رسد، یک جا نخاله های ساختمانی بر روی این درختان خالی می کنند، جای دیگر افراد نا آگاه درختان را آتش می زنند، سوی دیگر شهر ساختمان ها دیوار به دیوار تاغ ها شده اند و گاهی خبرها حاکی از تخلیه فاضلاب در این بخش از اطراف شهر کرمان است. در محور هفت باغ هر روز تاغ های جدیدی غیب می شوند و مکان تفریحی جدیدتری جای آن ها را می گیرد و گاهی هم خبر می رسد که قرار است هکتارها از این درختان را از جا بکنند و جایش بیمارستان بسازند! این روزها اما خبر جدیدی به گوش می رسد که یکی از اعضای شورای شهر کرمان را نیز نگران کرده است و از رسانه ها خواسته است به این مساله ورود کنند و جلوی تخریب تاغ ها را بگیرند. منصور ایرانمنش در آخرین جلسه شورای شهر کرمان گفته است که گزارش هایی را دریافت کرده است که عده ای به بهانه هرس درختان در حال قطع شاخ و برگ درختان در برخی از قسمت های تاغ های کرمان به خصوص در محدوده قائم آباد هستند. ایرانمنش در این خصوص به خبرنگار مهر می گوید: باید تحقیق شود که این افراد با چه مجوزی اقدام به آنچه که هرس درختان گفته می شود، می کنند. وی تصریح کرد: کرمان در معرض ریزگردها قرار دارد و تنها عامل نجات شهر نیز همین درختان هستند و در صورت ادامه تخریب کرمان، با پدیده غیر قابل کنترلی روبرو می شود که قابل جبران نخواهد بود. این عضو شورای شهر کرمان گفت: ما از مسئولان دستگاه های ذی ربط انتظار داریم از این سرمایه ملی مراقبت کنند و جلوی تخریب ها را بگیرند. وی افزود: گزارش های مردمی حاکی از این است که عده ای با نام هرس درختان در حال قطع شاخ و برگ درختان هستند و باید در این زمینه مطالعه و تحقیق صورت گیرد.

ایرانمنش ادامه داد: تاغزارهای برای مردم شهر کرمان حکم زندگی را دارد و قطع این درختان یعنی اینکه پشت دروازه شهر یک کانون ریزگرد ایجاد شود. وی همچنین به تخلیه زباله در اطراف شهر اشاره کرد و افزود: نباید به افراد سود جو اجازه داده شود منابع شهر را از بین ببرد و با توجه به مشخص شدن مکان های مصوب تخلیه نخاله ساختمانی باید با چنین اقداماتی برخورد قانونی انجام شود. وجود درختان برای شهر کرمان اهمیت زیستی دارد مدیر منابع طبیعی شهرستان کرمان نیز با اشاره به مخاطراتی که این جنگلهای را تهدید می کند در جلسه با محوریت تاغزارها در کرمان گفته است که تاغ‌زارها محل تخلیه‌ زباله نیست وجود این درختان در کاهش آلاینده‌های زیست محیطی و نیز تثبیت شن‌های روان و کاهش ریزگردها برای شهر کرمان بسیار مهم است. رحمت الله باقری نسبت به تخریب این تاغ ها هشدار داده است و خواستار توجه بیشتر مردم و مسئولان شهر کرمان در خصوص نگهداری از این جنگل ها شده است. وی از مردم خواسته است در صورت مشاهده هر گونه تعرض به جنگلها مسئولان را در جریان بگذاریند. هر هکتار تاغ زار ۴۸ تن ریزگرد را تثبیت می کند وی گفت: اگر نمی‌خواهیم مثل استان‌های جنوبی درگیر ریزگردها شویم باید از مکانی که نمی‌توان ارزش ریالی برای آن در نظر گرفت حفاظت کرد؛ هدف ما و اولویت و برنامه ریزی های ما حفاظت از تاغ‌زارهاست. محمد سرخوش یکی از فعالان محیط زیست استان کرمان نیز در خصوص تاغ های کرمان به خبرنگار مهر گفت: از مسئولان می خواهیم به گونه ای برنامه ریزی کنند که این ذخیره گاه مهم جنگلی در شهر کرمان حفظ و حتی توسعه یابد. وی در خصوص هرس درختان گفت: این جنگل در سال ۴۲ در کرمان ایجاد شده است و بعد از آن در یک چرخه طبیعی قرار گرفته و طبیعت روند توسعه و رشد و نمو جنگل ها را به عهده داشته و خشکسالی نیز نتوانسته تاثیر زیادی روی این جنگل بگذارد و بیشتر آسیب تاغزارها از سوی انسانها وارد شده است. هیچ کارشناسی هرس جنگلی که چرخه طبیعی دارد را تائید نمی کند و باید جلوی این کار گرفته شود و از تخریب جنگل جلوگیری شود وی به وجود صدها مجتمع صنعتی در اطراف کرمان گفت: از سوی دیگر حاشیه نشینی و ساخت و سازهای غیر مجاز نیز دقیقا روی همین تاغ ها صورت می گیرد. وی افزود: هیچ کارشناسی هرس جنگلی که چرخه طبیعی دارد را تائید نمی کند و باید جلوی این کار گرفته شود. وی گفت: این جنگ ها زیست گاه گونه های مختلف جانوری نیز شده است هر چند نقش اصلی جنگل جلوگیری از ورود ریزگردها است اما کنترل آبهای زیر زمینی، رسوب شن های روان در اطراف کرمان، تولید اکسیژن و تصفیه هوای شهر تنها گوشه ای اثر بخشی این جنگل ها در شهر کرمان است. گفته می شود یک هکتار از تاغ ها ۴۸ تن گرد و غبار را تثبیت می کنند و در کنار این نقش همین یک هکتار ۵.۲ تن اکسیژن به شهر تزریق می کنند. حالا باید پرسید با چه منطقی می توان هر گونه اقدامی برای تخریب این عرصه های مهم زیست محیطی را توجیه کرد.









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 127]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن