واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهدیاقوت زرد کویر حال خوشی ندارد/ طوفان و گرما بلای جان تاکستانهای زیرکوه
این روزها با آغاز برداشت انگور از تاکستانهای زیرکوه، باغداران از کیفیت و کمیت محصول راضی نیستند و گرما و طوفان را عامل کاهش تولید میدانند.
به گزارش خبرگزاری فارس از زیرکوه، انگور و زعفران دو محصول مهم و استراتژیک برای اهالی روستای محمدآباد زیرکوه است که عمده منبع درآمد مردم این روستا را تشکیل میدهد اما به نظر میرسد این روزها باغداران زحمتکش این روستا از برداشت محصول راضی به نظر نمیرسند. با پایان یافتن برداشت انگور نوبرانه از تاکستانهای روستاهای چشمه بید و همتآباد، آغاز برداشت انگور از تاکستانهای روستای محمدآباد به عنوان بزرگترین مرکز کاشت و برداشت انگور شهرستان زیرکوه آغاز شده است. روستای محمدآباد با حدود 50 هکتار سطح زیر کشت به عنوان بزرگترین روستای تولیدکننده انگور در شهرستان زیرکوه شناخته میشود که به علت برخورداری از آب شیرین و گوارا و خاک مناسب انگور این روستا از کیفیت بسیار بالایی برخوردار بوده و در سطح استان خراسان جنوبی و استانهای همجوار علاقهمندان فراوانی دارد. انگور کشت شده در تاکستانهای این شهرستان بیشتر از نوع عسکری بوده اما گونههای حسینی، یاقوتی، الهی، مایه میشی و انگور سیاه نیز در این شهرستان برداشت میشود. اگر چه محصول برداشت شده از تاکستانهای روستای محمدآباد به علت کیفیت و مرغوبیت بالا علاوه بر مصرف داخلی شهرستان به استانهای خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان و شهرستانهای همجوار صادر میشود، اما کشاورزان این روزها از کیفیت و کمیت این محصول راضی نیستند.
خشکسالیهای پی در پی، وزش طوفانهای موسمی و گرمای بیسابقه هوا باعث شده تا علاوه بر پایین آمدن میزان برداشت انگور از تاکستانهای روستای محمدآباد، کیفیت این محصول نیز در برخی مواقع دچار افت محسوسی شود. مهدی یعقوبی یکی از جوانان تحصیلکرده و کشاورز این روستا از کیفیت سمهای توزیع شده رضایت ندارد و میگوید: به علت توزیع سم نامناسب بین کشاورزان بیشتر محصول کشاورزان دچار آفت شده و این امر کاهش کیفیت و کمیت انگور را در بر داشته است. وی ادامه داد: گرانی سبد انگور یکی دیگر از مشکلاتی است که گریبانگیر کشاورزان است به طوری که برای هر سرویس انگور حدود 300 هزار تومان برای خرید سبد باید هزینه شود که این مبلغ از جیب کشاورز میرود. محمود یعقوبی دهیار روستای حسینآباد که از فرهنگیان کشاورز روستا محسوب میشود نیز از حضور دلالان در بازار خرید و فروش انگور گفت و خاطرنشان کرد: سود اصلی این محصول مثل اغلب محصولات کشاورزی در جیب واسطهها میرود که این موضوع بخاطر نبود شرکت تعاونی در این زمینه است.
این کشاورز اذعان داشت: قیمت این محصول در حال حاضر هر کیلوگرم یکهزار تومان تا یکهزار و 300 تومان در محل برداشت محصول است در حالی که این قیمت در میدان بار به یکهزار و 800 تومان و در بازار تا 3 هزار تومان میرسد. وی تصریح کرد: احداث کارگاه تولید کشمش یا کارخانه تولید آبمیوه یکی از مواردی است که میتواند دست واسطهها را کوتاه کند و باعث فروش بهتر محصول کشاورزان شود. حسین عنانی یکی دیگر از کشاورزان این روستا میگوید: یک سال برای به ثمر نشستن محصول انگور تلاش میکنیم و زحمت میکشیم ولی بیشتر محصول امسال ما به علت گرمای بیسابقه هوا و وزش طوفان از بین رفت و کشاورزان را ناامید کرد. این کشاورز از کیفیت بالای انگور محمدآباد نسبت به سایر روستاها و شهرستانهای استان یاد کرد و گفت: این امر باعث شده تا از اسم انگور این روستا سوء استفاده شود و انگور سایر روستاها با نام لعل محمدآباد به فروش برسد که این امر به فروش محصول انگور این روستا لطمه زده است.
برداشت 2 هزار تن انگور از تاکستانهای زیرکوه معاون جهاد کشاورزی زیرکوه در گفتوگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: بیش از 280 هکتار از اراضی شهرستان زیرکوه زیر کشت انگور آبی و دیم قرار دارد که پیشبینی میشود از این میزان سطح زیر کشت بیش از 2 هزار تن انگور برداشت شود. محمودرضا حیدری تصریحکرد: 28 هکتار از اراضی زیر کشت این محصول غیر بارور و 248 هکتار اراضی بارور هستند که میانگین برداشت محصول از این اراضی به طور میانگین 7 و نیم تن در هر هکتار است. وی با بیان اینکه گونههای عسکری، حسنی، مایه میشی، یاقوتی و سیاه در تاکستانهای زیرکوه کاشت میشود، خاطرنشان کرد: بهترین انگور این شهرستان، انگور بدون دانه عسکری است و روستای محمدآباد نیز به عنوان بزرگترین مرکز تولید انگور شهرستان شناخته میشود. معاون جهاد کشاورزی زیرکوه نیز شرایط نامساعد جوی را عاملی برای کاهش تولید این محصول دانست و گفت: خشکسالیهای پی در پی و گرمای بیسابقه هوا کاهش این محصول را در پیداشته است. ................................... گزارش از : علی بیهقی ................................... انتهای پیام/69031/ح30
95/05/03 :: 12:19
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]