تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 31 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بهترين سخن، كتاب خدا و بهترين روش، روش پيامبر صلى لله  عليه  و  آله و بدترين ام...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817456743




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

قاطعیت روحانی در برابر تندروها به مصلحت کشور است


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:


مصطفی درایتی:
قاطعیت روحانی در برابر تندروها به مصلحت کشور است
با چهره‌هایی که اصلاح‌طلبان در ادوار مختلف انتخابات ریاست جمهوری وارد رقابت کرده‌اند می‌توان گفت آنها سعی کرده‌اند با برند اخلاق‌مداری سیاست کشور را به دست بگیرند. به زعم اصلاح‌طلبان سیاست و اخلاق مانعه‌الجمع نیست.
روز نو : با چهره‌هایی که اصلاح‌طلبان در ادوار مختلف انتخابات ریاست جمهوری وارد رقابت کرده‌اند می‌توان گفت آنها سعی کرده‌اند با برند اخلاق‌مداری سیاست کشور را به دست بگیرند. به زعم اصلاح‌طلبان سیاست و اخلاق مانعه‌الجمع نیست.

به گزارش روز نو؛ این جریان سیاسی اما در انتخابات سال 92، نماینده اردوگاه خود را به نفع حسن روحانی به عقب فراخواند و ماحصل انتخابات پیروزی فردی شد که با نام اصلاحات وارد نشده بود. در شرایطی که تا انتخابات دوره آینده فقط چند ماه باقی است، مخالفان روحانی با او به نوعی مقابله کرده‌اند که شاید اگر اصلاح‌طلبان می‌خواستند با برند اخلاق‌مداری و تساهل و تسامح با تندروها رفتار کنند، ضربه مهلکی به آنها وارد می‌شد، به ویژه آنکه تندروها غالبا حامی احمدی‌نژاد به عنوان نقطه مقابل روحانی بودند. مصطفی درایتی در گفت‌و‌گوی خود با «همدلی» ضمن یادآوری شرایطی که روحانی در آن وارد عرصه اجرایی کشور شده است، نحوه سیاست‌ورزی شیخ دیپلمات با مخالفان داخلی را به مصلحت کشور ارزیابی می‌کند. در ادامه مشروح این گفت‌وگو را می‌خوانید.
با نزدیک شدن به انتخابات در جریان اصول‌گرا شخصیت‌های مختلفی خودشان را آماده می‌کنند. ارزیابی شما از وضعیت پیش‌رو در انتخابات آینده چیست؟
اگر بخواهیم همین وضعیت فعلی را ارزیابی کنیم ممکن است در آینده اتفاقاتی بیفتد که ارزیابی امروز دچار مشکل شود. اما آنچه الان می‌بینیم به نظر می‌رسد آقای روحانی در انتخابات96 با رقیب خیلی جدی روبه‌رو نخواهد بود. افرادی که در جریان مقابل مطرح می‌شوند رقیب جدی برای آقای روحانی نخواهند بود. این چیزی است که اکنون می‌شود ارزیابی کرد. معمولا هم روسای جمهور رقبای جدی در دوره دوم خود نداشتند. لذا به نظر نمی رسد که آقای روحانی از این قاعده مستثنی باشند. مگر اینکه در چند ماه آینده اتفاقاتی رخ دهد. آنچه که امروز رقبای آقای روحانی مطرح می‌کنند دو قسمت است:یک دسته از رقبایی که اکنون مطرح می‌شوند، دنبال آن هستند که زمینه را برای خودشان در دوره آینده مطرح کنند. دسته دیگر هم کارشان مانع‌تراشی و ایجاد مشکل برای آقای روحانی است. اینها می‌خواهند درصد آرای آقای روحانی را کاهش دهند. اینها فکر می‌کنند می‌توانند در برابر آقای روحانی موفق شوند. مضاف بر این ما با تندروی‌هایی در انتخابات روبه‌رو خواهیم بود.
این تندروی‌ها دقیقا از کدام سمت نشات خواهد گرفت؟
تندروی‌ها نامشهود نیست. بیشتر این تندروی‌ها به اسم پایداری مطرح می‌شود که بخشی از آنها به واسطه پایداری خود را وارد سیاست کرده است. اما بخشی دیگر از تندروی‌ها هم در بدنه حکومت وجود دارد که پایداری‌ها را پشتیبانی می‌کند. این رفتاری است که ما سابقه آن را در دوران اصلاحات هم داشتیم. تندروی‌ها از زمان روی کار آمدن آقای روحانی هم به صورت جدی فعال شده و به آزار و اذیت آقای روحانی پرداخته است. طبیعی است که با نزدیک شدن به ایام انتخابات این تندروی‌ها تشدید شود. هرچند که من اعتقاد دارم این رفتارها نه تنها رای آقای روحانی را کاهش نمی‌دهد بلکه باعث افزایش آرای او هم می‌شود.
ما در ماه‌ها و هفته‌های اخیر شاهد مخالفت‌هایی با آقای روحانی بودیم که در خود حاکمیت هم وجود داشته اسا. اصلا به نظر شما این مخالفت‌ها با روسای جمهور گذشته هم سابقه داشته است؟
من معتقدم آقای روحانی با یک ستاد برنامه‌ریزی شده‌تری روبه‌روست. در زمان آقای خاتمی این مخالفت‌ها وجود داشت، اما چون روی کار آمدن آقای خاتمی برای برنامه‌ریزان یک مسئله غیرمنتظره بود، مخالفان اثرات آن‌چنانی نداشتند. اما سازمان‌دهی برای مخالفت با آقای روحانی نسبت به زمان آقای خاتمی بیشتر است. ستاد مخالفان فعال است و سعی می‌کند همه روش‌ها را تجربه کند.
در نوع شکل برخورد با آقای روحانی تفاوت‌هایی وجود دارد. آقای روحانی برخورد قاطع‌تری نسبت به بعضی مسائل دارد. این تفاوت بعضا ممکن است باعث رودررویی‌هایی در عرصه سیاسی کشور شود.
یعنی این نقطه ضعف است؟
نمی‌شود به آن گفت نقطه ضعف. به هرحال به شرایط خاص هم بستگی دارد. هر کدام نقاط مثبت و منفی دارند. این برمی‌گردد به شاکله ذهنی و عملی افرادی که وارد کار اجرایی می‌شوند. تفاوت موجود در جریان این است که آقای خاتمی پشتوانه مردمی گسترده‌تری داشتند. طبیعتا از این جهت ایشان فشار بیشتری را می‌توانست به مخالفین خودش وارد کند. آقای روحانی به نظر می‌رسد این گستره را به ‌اندازه آقای خاتمی ندارد. بالاخره او از جریان دیگری آمده و با حامیانی از جریان دیگر روبه‌روست. تفاوت دیگر این است که کابینه آقای خاتمی برای حمایت از ایشان همراه‌تر بود تا تیمی که آقای روحانی در کنار خود دارد. نیروهای اجرایی آقای روحانی را آن‌چنان که باید حمایت سیاسی، اجتماعی و فرهنگی جدی نمی‌کنند. از این‌رو مسئولیت و بار روی دوش آقای روحانی را سنگین‌تر می‌کند. اما رقیب با امکاناتی که از دوره قبل برای خود فراهم کرده است، نسبت به دوره اصلاحات با آقای روحانی سخت‌تر و سنگین‌تر برخورد می‌کند.
فرمودید آقای خاتمی با مشکلات ملایم‌تر برخورد می‌کرد و آقای روحانی قاطع‌تر. ما در وجهه آقای روحانی سیاست‌ورزی بیشتری نسبت به آقای خاتمی می‌بینیم. آیا همین می‌تواند نقطه قوت جریان اصلاحات باشد که در این دوران چهره‌ای سیاستمدارانه‌تر معرفی کند تا بتواند در برابر موانع بایستد؟ ظاهرا افرادی که سیاستمداری‌شان تحت‌الشعاع اخلاق‌مداری آنها قرار گرفته در این شرایط آسیب‌پذیرترند.
آقای روحانی در وضعیتی قرار دارد که سعی می‌کند هم از مرزهای اخلاقی خارج نشود و هم در عرصه سیاسی و گفتار قاطعیتی به خرج دهد که مورد انتظار جامعه هم هست. مردم خیلی دوست ندارند در هماوردهای سیاسی و فرهنگی معمولی هم نماینده مطالبات افکار آنها قاطع برخورد نکند. تصور من این است که این قاطعیت نقطه قوت آقای روحانی
است. با توجه به سازوکاری که مخالفان در اختیار دارند، اگر مماشاتی صورت بگیرد مشکلات به مراتب بیشتر از آن چیزی خواهد شد که امروز وجود دارد. در واقع این نقطه قوت آقای روحانی در زمان کنونی است.
در واقع نمی‌توانیم بگوییم در قیاس با آقای خاتمی یکی از آنها دست بالاتری دارد؟
آقای خاتمی تصورشان این بود که رقیب دچار خودکم‌بینی شدید یا به عبارتی تحقیر شده است. شاید اخلاقی برخورد کردن آقای خاتمی به خاطر این تحقیر بود. اما وضعیت روی کار آمدن آقای روحانی این خاصیت را نداشت و آنها آن‌چنان حس تحقیر را نداشتند. لذا ملاحظات آقای خاتمی با توجه به اخلاقی برخورد کردن ایشان متفاوت است. رقبای آقای روحانی اما این وضعیت را نداشتند و در دوره آقای احمدی‌نژاد سازماندهی برای خود ایجاد کردند که طبیعتا نسبت به آقای روحانی بی‌رحمانه‌تر برخورد می‌کنند. طبیعتا اگر آقای روحانی مماشات زیادی در این قضیه به خرج دهد ممکن است با مشکلات سخت و سنگینی روبه‌رو شود. با شرایط حال حاضر کشور این قاطعیت آقای روحانی در سیاست به مصلحت کشور است.

*همدلي




تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن