واضح آرشیو وب فارسی:مهر: نائب رئیس کانون کارفرمایی جایگاه داران کشور:
اجرای «طرح برند» جایگاه داران سوخت را ورشکسته میکند
شناسهٔ خبر: 3866933 - دوشنبه ۱۳ دی ۱۳۹۵ - ۲۲:۵۳
استانها > قزوین
.jwplayer{ display: inline-block; } قزوین- نایبرئیس کانون جایگاه داران سوخت کشور گفت: ایجاد شرکتهای برند در توزیع فرآوردههای نفتی بهانهای برای رانتخواری و سرازیر کردن ثروت به جیب مدیران نفتی و ورشکستگی جایگاه داران است. به گزارش خبرنگار مهر، نشست هیئت مدیره جایگاه داران استانهای گیلان، کرمانشاه، کردستان، آذربایجان غربی، چهارمحال و بختیاری، گلستان، اردبیل، قم روز دوشنبه در قزوین برگزار شد. در پی طرح وزارت نفت مبنی بر راه اندازی شرکت های برند برای توزیع فرآورده های سوختی و الزام جایگاه داران به پذیرش این طرح مدیران و روسای انجمن های جایگاه داران ۹ استان کشور در قزوین گردهم آمدند تا ضمن بررسی پیامدهای این طرح برای اصلاح و جلوگیری از اجرای آن چاره اندیشی کنند. جهانگیر ضابطی نایبرئیس کانون جایگاه داران سوخت کشور در این نشست گفت: در شرایطی که ۹۰ درصد جایگاه داران کشور با مشکلات جدی روبرو هستند در یک حرکت از قبل طراحی شده و به بهانه کاهش تصدی گری دولت و کیفیت بخشی به توزیع سوخت با راه اندازی شرکت های برند برخی درصددند تا بخش خصوصی واقعی را ورشکست کرده و عده ای از مدیران نفتی را به ثروت برسانند. وی اضافه کرد: در شرایطی که هزاران سرمایه گذار بخش خصوصی به عنوان جایگاه دار با آورده های میلیاردی سالهاست مشکلات توزیع سوخت در کشور را متحمل شده اند جای تعجب دارد که چگونه در اجرای طرح مهمی که انجمن جایگاه داران ذینفع اصلی آن باید باشد کنار گذاشته شده و هیچ مشورتی با این گروه نکرده اند. ضابطی تصریح کرد: مسئولان شرکت نفت و طراحان گویی جایگاه داران را نمی شناسند و تحویل نمی گیرند و آنها را سرمایه گذار این بخش نمی دانند اما اگر این طرح ریشه یابی شود به افرادی خواهیم رسید که همه مدیر دولتی هستند. وی گفت: کسانی که امروز متولی برند سازی در حوزه جایگاهها شده اند همان کسانی هستند که سالها در شرکت نفت مدیران تاثیرگذار بوده و متولی همین کارها بوده اند اما هرگز در زمان مسئولیت خود به فکر ارتقاء بخشی به امور و یا افزایش کارمزد و حل مشکلات جایگاه داران نبوده اند اما امروز که بازنشسته شده و یا در شرف آن هستند می خواهند در کار مشارکت کنند و ران خواری کنند. نائب رئیس کانون کارفرمایی جایگاه داران کشور اضافه کرد: با فعالیت بیش از ۳۴۰۰ جایگاه سوخت در کشور چگونه است در این طرح ما هیچ نقشی نداریم و باید منتظر ورشکستگی و از بین رفتن میلیاردها تومان سرمایه گذاری و عمر خود باشیم. ضابطی یادآورشد: امروز مدیران نفتی می خواهند طرحی را پیاده کنند که هنوز بستر آن مهیا نشده و با اجرای اجباری آن قراردادهای جایگاه داران معلق خواهد شد و شک نکنید که ورشکستگی این افراد تسریع می شود.
وی گفت: پشت صحنه این طرح پیچیده است و اجرای آن مشکل ساز خواهد بود و به نظر می رسد اگر مسئولان کشوری برای آن چاره اندیشی نکنند و طرح اصلاح و یا متوقف نشود با مسائل جدی روبرو می شویم. ضابطی یادآورشد: این گروه که پشت آن مدیران دولتی خوابیده اند به دنبال گرفتن امتیاز تولید، توزیع و واردات سوخت هستند و در یک اقدام غیرکارشناسی و رانتی در مسیر تخریب سرمایه گذاری های انجام شده در حوزه جایگاه های سوخت کشورند. طرح برندسازی توزیع فراورده ها مدیران نفتی را پولدار می کند در ادامه رئیس کانون جایگاه داران کشور گفت: در صورت اجرای طرح برند در حوزه توزیع سوخت و واگذاری امور به شرکتهای خاص میلیاردها تومان سود رانتی به جیب برخی مدیران واریز می شود. رضا یعقوبی بیان کرد: روزانه حدود ۲۰۰ میلیون لیتر فرآورده های نفتی مایع در کشور توسط جایگاه داران توزیع می شود که با این طرح می خواهند برای هر لیتر ۱۰ تومان سود پرداخت کنند که ماهانه بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان نصیب برخی افراد خاص خواهد شد.
وی اضافه کرد: ایجاد جایگاههای تک سکو بدون هیچ ضابطه و در کنار معابرو در فضای سبز با اهداء زمینهای ارزان موجب خواهد شد رقیبی برای جایگاه داران ایجاد شود که هیچ تناسبی از نظر حجم سرمایه گذاری با فعالان فعلی ندارند و ما قادر به هیچ رقابتی نخواهیم بود و باید زیر پوشش این طرح قرار گیریم و از سرمایه گذاری خود چشم پوشی کنیم. رئیس انجمن صنفی جایگاه داران استان قزوین بیان کرد: در استان قزوین بیش از ۸۵ جایگاه تک و دو منظوره راه اندازی شده و بیش از ۱۵۰۰ نفر به طور مستقیم مشغول کار هستند و روزانه یک میلیون لیتر بنزین و یک میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر نفت گاز توسط آنها توزیع می شود و با این طرح نگرانی شدیدی میان آنها ایجاد شده که ادامه کار را مشکل کرده است. وی اظهارداشت: ۹۰ درصد جایگاه داران با مشکلات جدی در کار مواجهند و با کسری هایی که در تبخیر برای جایگاه داران ایجاد می شود و هزینه های دیگر اگر این طرح اجرا شود عملا ادامه کار برای ما بسیار سخت خواهد شد و از نظر حقوقی هم پیامدهای زیادی برای این گروه ایجاد خواهد کرد. همایون صالحی دبیر کانون جایگاه داران کشور هم گفت: کارمزد جایگاهها از مسائلی است که می تواند مشکل ساز باشد و اگر قرار است در طرح برندسازی ۱۰ درصد کارمزد به شرکت برند بدهند تکلیف جایگاه داران چه می شود؟ صالحی گفت: بحت برند که از سوی وزیر نفت مطرح شده و به طور جدی در حال اجرایی شدن است باید منافع ما را نیز تامین کند در حالی که به نظر می رسد می خواهند برای دوران بازنشستگی برخی مدیران نفتی فکری کنند و به بهانه کاهش تصدی گری دولت و واگذاری امور به بخش خصوصی انتخاب شده رانتی دیگر ایجاد کنند.
ساختار برندسازی مهیا نیست وی اضافه کرد: هنوز بستر برندسازی در کشور فراهم نیست و با جایگاه داران هم صحبت نشده و آنچه عنوان شده که دیدگاه فعالان کنونی را گرفته اند صحت ندارد. فرنود عاشوری عضو کانون کشوری جایگاه داران هم گفت: همه کسانی که در توزیع فرآورده های نفتی وارد شده اند در داخل شهر به دلیل هزینه سنگین خرید زمین حدود ۵ تا ۱۰ میلیارد تومان و در خارج شهر حدود یک میلیارد تومان هزینه کرده اند اما در طرح برند قرار است زمین ارزان یا رایگان به شرکت داده شود که با این کار دیگر قادر به رقابت نخواهیم بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]