تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):افطارى دادن به برادر روزه دارت از گرفتن روزه (مستحبى) بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828958156




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پشت پرده هدیه دادن جزایر استراتژیک از سوی مصر به عربستان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: در ماه آوریل سال 2016 عنوان شد که دولت عبدالفتاح السیسی در مصر در نظر دارد تا دو جزیره استراتژیک تیران و صنافیر را که در خروجی خلیج عقبه قرار دارند به عربستان سعودی واگذار کند. این جزایر از سال 1950 یعنی دو سال یعد از شکل گیری رژیم اسرائیل تحت مدیریت دولت مصر قرار داشته است. این موضوع منجر به بحث ها و انتقادات شدیدی در داخل مصر به دولت السیسی شده بود اما هفته گذشته خبر از آن رسید که بالاخره بعد از چند ماه بحث و جدال دولت مصر واگذاری این جزایر به عربستان سعودی را تایید کرده است. به گزارش «تابناک» در همان ماه آوریل عبدالفتاح السیسی در یک شبکه ملی تلویزیونی در مصر ماجرای مالکیت این جزایر را مطرح کرد. در سخنرانی که با حضور سیاست مداران، ورزنامه نگاران و تحلیلگران بود، السیس گفت: ما جزایر و سرزمین خود را به کسی واگذار نمیکنیم بلکه حق یک ملت را به آن ملت باز میگردانیم. وی بیان کرد که مستنداتی وجود دارد که این جزایر متعلق به عربستان سعودی است. السیسی بیان کرد که مصر در برابر این موضوع دو راه بیشتر ندارد: یا وارد یک تقابل و رویارویی جدی با عربستان سعودی شود و یا آنکه جزایری را که حق مالکیت آنها با عربستان است به این کشور بازگرداند. بسیاری از تحلیلگران داخل مصر بر این باور بوده اند که از همان زمان مطرح شدن این ماجرا پارلمان مصر که باید این تصمیم را به تصویب میرساند با السیسی همراه بوده است. تصمیمی که میان ولیعهد عربستان محمد بن سلمان و نخست وزیر مصر شریف اسلامی در زمان سفر ملک سلمان پادشاه عربستان به قاهره چند هفته قبل از این اعلام اتخاذ شده بود.
پشت پرده هدیه دادن جزایر استراتژیک از سوی مصر به عربستان
در همان ماه آوریل گزارشی در روزنامه واشنگتن پست منتشر شد که میگفت این تصمیم دولت مصر با حمایت رژیم اسرائیل همراه است. ارزیابی نویسنده این مقاله «روث اگلاش» این بود که تصمیم برای واگذاری این جزایر ادامه همکاری های تلاویو و ریاض برای آغاز یک نوع از امپریالیسم منطقه ای است. وی نوشت: این دو (عربستان سعودی و اسرائیل) هیچ ارتباط رسمی با یکدیگر ندارند اما بر سر برخی مسائل حساس و استراتژیک از جمله نفوذ ایران در منطقه با یکدیگر همکاری های نزدیکی دارند. تجزیه و تحلیل های جدی و مهمی در مورد کنترل این جزایر از سوی عربستان و اسرائیل وجود دارد. جزایری که در ورودی تنگه عقبه – یکی از مهمترین مسیر های آبی برای اردن و اسرائیل – قرار دارند و موشه یلعون وزیر دفاع اسرائیل به خبرنگاران در باره آن گفته بود که اسناد رسمی به دست آورده که عربستان سعودی همچنان به اسرائیل برای استفاده از این مسیر آبی مجوز خواهد داد. این مقاله همچنین بیان کرده بود که قبل از اتخاذ تصمیم برای واگذاری این جزایر به عربستان در قبال کمک های مالی هنگفت به مصر، رژیم اسرائیل مورد مشاوره قرار گرفته است. همچنین چندی بعد هاآرتص در مطلبی بیان کرد که این تصمیم باید از سوی اسرائیل و آمریکا (که نقش مهمی در مذاکرات صلح بین اسرائیل و مصر دارد) و همچنین ناظران بین المللی که شمغول رصد این جزایر هستند به تایید برسد. اهمیت این جزایر بیش از همه مربوط به تردد در خلیج عقبه است که در واقع تسلط بر این جزایر تسلط و حاکمیت بر این خلیج را تعیین میکند. خلیج عقبه در راس شمالی دریای سرخ، شرق شبه جزیره سینا و غرب شبه جزیره عربستان قرار دارد. کرانه آن سه کشور مصر، عربستان، اردن و همچنین رژیم اسرائیل را در بر میگیرد. جنگ شش روزه در 1967 منجر به تسلط کامل مصر و دولت جمال عبدالناصر بر این دو جزیره در خلیج عقبه شده که به واسطه آن از 23 می همان سال ورود و خروج شناورهای اسرائیلی از این مسیر آبی را ممنوع کرد. جمال عبدالناصر در یک نطق بیان کرد: ما اکنون با اسرائیل رو در ور قرار گرفته ایم و اگر آنها میخواند شانس خود را بدون حمایت انگلستان و فرانسه آزمون کنند، ما منتظر آنها هستیم. کشتی های اسرائیلی به هیچ وجه از خلیج عقبه عبور نخواهند کرد و حاکمیت ما بر ورودی این خلیج به هیچ وجه قابل مذاکره نیست. اگر اسرائیل میخواهد با استفاده از جنگ ما را تهدید کند ما از آن استقبال میکنیم. تلاویو چندی بعد در پی این موضوع با حمایت آمریکا و دولت جانسون اقدام به حمله نظامی به مصر کرد. حمله ای که البته در آن شوروی به حمایت از مصر برخواست و در نهایت به جایی نرسید.
پشت پرده هدیه دادن جزایر استراتژیک از سوی مصر به عربستان
اما امروز شرایط بسیار متفاوت با دهه 70 میلادی است. مصر به شدت به کمک های مالی عربستان و ایالات متحده وابسته است. ایالات متحده به تنهایی سالیانه بالغ بر 1.3 میلیارد دلار کمک در قالب کمک های مالی، نظامی و مشاوره ای به دولت مصر دارد. حتی بعد از سقوط حسنی مبارک، دولت های بعدی مصر نیز همچنان به کمک های مالی واشنگتن و البته متحدان اصلی آن در منطقه یعنی اسرائیل و عربستان وابسته مانده اند. در این میان عربستان سعودی نقض پررنگی در ابقای تسلط و برتری ایالات متحده در منطقه دارد و جریان سیاست خارجی واشنگتن در خاورمیانه را تسهیل میکند. در ژانویه 2016 بلومبرگ در مطلبی بیان کرد: عربستان سعودی به مصر پیشنهاد داده است تا برای کمک به اقتصاد ضعیف شده این کشور بالغ بر 3 میلیارد دلار در قالب وام و اوراق قرضه کمک کند. این کشور قرار است 1.5 میلیارد دلار برای توسعه زیر ساخت های شبه جزیره سینا و 1.2 میلیارد دلار سرمایه گذاری در خرید های نفتی مصر صورت دهد. همچنین مصر 500 میلیون دلار کمک در قالب کالاهای صادراتی از عربستان دریافت خواهد کرد که همه این کمک ها و وام ها با شرایط بسیار مناسب و باز پرداخت های طولانی مدت در اختیار قاهره قرار خواهند گرفت. تصمیم دولت مصر برای واگذار کردن جزایر استراتژیک خلیج عقبه به دولت عربستان در قبال دریافت این کمک های مالی نشان دهنده یک تغییر اساسی در استراتژی های کلی منطقه و در راستای تنش زدایی با اسرائیل از سوی عربستان است. این موضوع به خوبی نشان میدهد که مصر از سیاست های گذشته خود مبنی بر حمایت از دولت و مردم فلسطین به تدریج چشم پوشی میکند و عربستان سعودی نیز که به آهستگی به سمت روابط معنی دار و رسمی با اسرائیل حرکت میکند از این شرایط به خوبی بهره برداری میکند. شاهدی دیگر بر این همراهی، تایید عربستان سعودی و تصمیم این کشور برای حمله به یمن در شورای همکاری خلیج فارس است. در واقع مصر به واسطه نیازهای اقتصادی، چشم خود را بر روی بسیاری از نیات منطقه ای عربستان سعودی به ویژه در همراهی با اسرائیل برای منزوی کردن ایران بسته است.



۱۱ دی ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن