محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832167245
عقیمسازی در هتلکارتن/ جنجال برسر طرحی برای معتاد متجاهر که سال گذشته وتو شده بود
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: عقیمسازی در هتلکارتن/ جنجال برسر طرحی برای معتاد متجاهر که سال گذشته وتو شده بود
در شرایط جامعهای که به تب بند است، در دنیایی که آدمها با دیدن عکسها قلبشان به تپش درمیآید و یک هفته در تبوتاب آن عکس فضای مجازی را منفجر میکنند، طبیعی است که زیر این بمبارانها مسئولان برای دیدهشدن و منتشرشدن عکسهایشان در محل حادثه حضور پیدا کنند و به دنبال چاره باشند.
آنها میخواهند سهمی از دنیای مجازی را برای خود داشته باشند؛ اتفاقی که پس از انتشار عکس گورخوابها افتاد، نیز از همین دست بود.
به گزارش نامه نیوز ، عکسها دستبهدست و قلب فشرده میشود و بعد از مدتی تمام؛ و هیچکس فکرش را هم نمیکند که فرقی بین گورخواب و خیابانخواب نیست؛ زیرا هر دوِ آنها یک واژه را یدک میکشند و آن کارتنخوابی است.
در این توفان فضای مجازی عدهای هم به دنبال گرفتن ماهی از آب گلآلودند. آنها که میخواهند تسویهحساب سیاسی کنند، به صحنه وارد میشوند. بعد با یک واژه که از دهان کسی درمیآید، دوباره انگشت اتهام به سوی یکدیگر نشانه میروند. این بار نوبت «عقیمسازی» است.
کسی پیشنهاد عقیمسازی میدهد؛ مسئلهای که پیشازاین هم بارها دربارهاش صحبت شده بود و باز هم دیوار کوتاه معاونت زنان است که نشانه میرود. آن هم به بهانه سؤالی که خبرنگاری در سال ٩٤، درست یک سال پیش از کشف فاجعه گورخوابی پرسیده بود. از مولاوردی پرسیده بودند که برای عقیمسازی زنان کارتنخواب اچآیوی مثبت چه باید کرد و او در پاسخی که نه تأییدکننده و نه تکذیبکننده بود، پاسخ داد: «دولت هنوز برنامه مشخصی برای این موضوع ارائه نداده است و- اگر قرار بر چنین برنامهای باشد- قطعا این برنامه باید از سوی وزارت بهداشت بررسی و ارائه شود؛ اما دراینباره بحثهایی در جریان است».
اما چه بهتر که از این بازی بهرهبرداری سیاسی نشود. دوباره قضیه گورخوابها فراموش شده و ماجرا رنگ و بوی سیاسی به خود میگیرد و این همان آسیب اصلی است که دامن آسیبهای اجتماعی کشور را آلوده میکند. در این شرایط کسی از خود سؤال نمیکند سرنوشت کودکان کارتنخواب که در کنار خیابانها از سوءتغذیه میمیرند و ما برای یادبودشان در پارکها شمع روشن میکنیم، چه میشود؟ این سؤالی است که از آسیبشناسان اجتماعی پرسیدهایم.
زهرا رحیمی، مدیرعامل جمیعت مردمی دانشجویی امام علی، دراین باره میگوید: «عقیمسازی بد نیست. دوستانی که این قضیه را بزرگ کردهاند، ماجرا را به سمتوسوی سیاست سوق دادهاند. آنها قصدشان تخریب چهره معاونت زنان ریاستجمهوری است. دوستان ما فعال اجتماعی نیستند و تابهحال یک بچه کارتنخواب ندیدهاند؛ اما نظر کارشناسی میدهند. سؤال من این است که آیا روزنامهنگار، کاریکاتوریست تخصص اظهارنظر درباره مسائل پیچیده را دارند یا نه؟ ماجرا اینجاست که بحث عقیمسازی معتادان پیشازاین هم مطرح بوده و ما هم دنبالش بودهایم؛ اما شما میدانید که مطابق کنوانسیونهای بینالمللی بچهداشتن و داشتن رابطه جنسي جزء آزادیهای فردی محسوب میشود و کسی نمیتواند این حق را از کسی سلب کند؛ اما مسئله اینجاست که بسیاری از زنانی که ما در سازمانهای مردمنهاد به آنها خدمات میدهیم، خودشان مایل به عقیمسازی هستند و داوطلبانه نمیخواهند بچهدار شوند. آنها این را بهخوبی میدانند که دیگر شرایط بچهدارشدن را ندارند».
وی میافزاید: «آنها حتی برای نطفهکشی هم حاضر نیستند که وارد رابطه شوند و خیلی وقتها به خاطر شرایط تن به این قضیه میدهند. هرچه باشد آنها هم مادر هستند. خیلی وقتها با مادری روبهرو شدیم که پنهانی به ما خبر داده، میخواهند کودکش را بفروشند و از ما خواسته که بچه را به بهزیستی بفرستیم؛ اما الان از لحاظ قانونی و اجرائی این قضیه را نمیتوان اجرا کرد؛ اما چه اشکالی دارد به صورت داوطلبانه کسانی را که کارتنخواب و معتاد هستند، عقیم کرد؟ همه ما بهخوبی میدانیم که بسیاری از آنها در روز به چندین رابطه تن میدهند. آنها هر روز با یک نفر هستند و حاضر به تنفروشی میشوند تا در ازای آن هزینه موادشان را تهیه کنند. برای همین هم احتمال بچهدارشدنشان خیلی بالاست. از آن طرف هم اگر جامعه از آنها حمایتی نمیکند، دستکم میتواند کمکشان کند که بچهدار نشوند و کودک دیگری را در این چرخه وارد نکنند. من شنیدهام که در کشورهای دیگر خیریههایی هستند که به صورت رایگان این خدمات را به زنان معتاد کارتنخواب ارائه میدهند و آنها را توبکتومی میکنند. ما از عصر مواد صنعتی صحبت میکنیم. در این دوره ترککردن استفاده از مواد صنعتی و به آغوش خانواده بازگشتن بسیار دور از واقعیت است. این مسئله را در ذهن داشته باشیم که زنان زیادی هستند که کودکان خود را به بهزیستی سپردهاند و بعد از ترک مواد دوباره کودک خود را از بهزیستی پس گرفتهاند و الان میبینیم کودک آنها با انواع آسیبها روبهرو است. درحالحاضر وجود مواد صنعتی راه ترک و برگشت یک زن را خیلی سخت میکند. درحالحاضر آمار برگشت این زنان به زندگی تنها حدود پنج تا ١٠ درصد است؛ بنابراین اگر بخواهیم با واقعیت به صورت عریان و منطقی روبهرو شویم و نخواهیم احساساتی برخورد کنیم، واقعیت این است که قضیه به نفع زنان و کودکی است که به دنیا نمیآید». سیدحسن موسویچلک، مددکار اجتماعی، در نظری متفاوت میگوید، نمیشود به هر دلیلی حق پدر یا مادرشدن را از افراد گرفت. چلک به «شرق» میگوید: «ایجاد یک مشکل نمیتواند مادر را از امکان مادرشدن محروم کند؛ مگر آنکه به استناد قوانین این مسئله ذکر شده باشد. معتادبودن نمیتواند دلیلی برای عقیمشدن باشد. مخالفت با این مسئله برای این است که نمیشود این حق بدیهی را از افراد سلب کرد. فرد معتاد یک روز ممکن است که به زندگی برگردد؛ مگر اینکه موارد خاصی وجود داشته باشد.» وی درباره راه جایگزین عقیمسازی بیان کرد: «عمدتا درباره این گروه از افراد برنامههای کاهش آسیب بیشترین اثربخشی را میتواند داشته باشند و با این برنامهها میشود به آنها کمک کرد و اطلاعات كسب کرد و این بهترین راه برای حل این مشکل خواهد بود».
عباس دیلمیزاده، مدیرعامل مؤسسه تولد دوباره، نگاه متفاوتی به بحث عقیمسازی کارتنخوابها دارد، او به «شرق» میگوید: «من همین الان سه مادر باردار معتاد دارم که یکی از آنها زایمان کرده و اولین نوزادش را به دنیا آورده، ٢٠ روز است که پاک است و میخواهد فرزندش را نگه دارد. دو مادر معتاد و باردار دیگر بهزودی زایمان میکنند و آنها هم مثل نفر قبلی نوزادشان را پاک به دنیا خواهند آورد؛ بنابراین سیستم رفاه اجتماعی باید بهموقع و در زمان خودش کارش را شروع کند. وقتی که ما معتاد را از محله و منطقه طرد میکنیم، وقتی که اجازه نمیدهیم برنامههای کاهش آسیب و برنامههای حمایتی در مناطق مختلف شهری گسترده و پراکنده شود تا بتواند معتاد کارتنخواب و دارای رفتار پرخطر را حمایت كند، آن موقع است که برای پیداکردن راهحل دنبال راههای عجیب میگردیم. برای حل مسئله باید آن را درست فهمید. ما با دو موضوع مواجه هستیم؛ اول اینکه یک معتاد مصرفکننده چرا تبدیل به یک معتاد کارتنخواب میشود، هرچقدر بتوانیم راهحلی پیدا کنیم که یک معتاد مصرفکننده كه در بستر جامعه و خانواده در حال زندگی است، دیرتر طرد شود، آن سیستم رفاه اجتماعی بهتر و درستتر عمل کرده است؛ اما آیا ما برای این مسئله راهحلی داشتهایم؟ خیر. در ٣٠ سال گذشته فاصله زمانی اینکه یک نفر برای اولینبار مصرف کند تا زمانی که کارتنخواب شود، کوتاه و کوتاهتر شده است؛ معنایش این است که یک مصرفکننده مواد تبدیل به یک معتاد کارتنخواب میشود و براساس همین مدل تعداد زیادی کارتنخواب در سطح جامعه تولید میشود». دیلمیزاده تصریح میکند: «مسئله دوم این است ما نتوانستیم درست عمل کنیم و یک معتاد مصرفکننده را تبدیل به یک معتاد طردشده و کارتنخواب کردیم. باید چه کرد؟ آیا باید عقیم کنیم؟ آیا باید از تولید فرزند بهواسطه آنها جلوگیری کنیم؟ یا برنامههای کاهش آسیب یا حمایت اجتماعی برای این فرد در همان منطقهای که زندگی میکند تهيه کنیم؟ فراموش نکنیم با یک انسان مواجه هستیم، وقتی میخواهیم برای یک انسان برنامهریزی کنیم، آن وقت فرمولهای ریاضی پاسخ درستی برای حل اين مسئله نیست، اینکه ما بدانيم این افراد در آینده فرزندانی خواهند داشت که جامعه ما را دچار مسئله میکنند، به حل ماجرا کمک نمیکند. سؤال این است که جامعه برای آن فرد چه کرده است؟ آن جامعهای که فرد را از خودش دور میکند و میگوید من حاضر نیستم در محله خودم برای معتاد برنامهای داشته باشم، نتیجه تفکرش تبدیل میشود به اینکه فردی گورخواب شود یا افرادی به این فکر بیفتند كه این فرد حق فرزندآوری نداشته باشد، این دو نوع تفکر از نظر ایدئولوژیک و تئوریک دو مبنای متفاوت دارد، اگر بخواهیم به مبنای ریشهای آن اشاره كنيم و بدون هیچ تعارفی از آن حرف بزنیم، این تفکر دقیقا همان تفکری است که درنهایت به این نتیجه میرسد که معتاد را باید به دریا ریخت. معتاد را باید در جایی ایزوله کرد و نباید در سطح و پیرامون باشد. باید فکر کنیم ریشه چنین تفکری درنهایت ما را به ریختن آنها به دریا وادار میکند».
موضوع عقیمکردن اجباری زنان کارتنخواب معتاد سال گذشته مطرح شده و بعد از آن با واکنش منفی فعالان حقوق زنان و همچنین مسئولان وزارت بهداشت مواجه شد و وزیر بهداشت این عمل را مخالف با «کرامت انسانی» دانست و آن را منتفي كرد.
منبع: روزنامه شرق
۱۱ دی ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]
صفحات پیشنهادی
رئیس کانون سردفتران ایران در دیدار با رئیس شورای عالی سردفتران فرانسه: ایران یکی از بزرگترین قربانیان اقدامات
رئیس کانون سردفتران ایران در دیدار با رئیس شورای عالی سردفتران فرانسه ایران یکی از بزرگترین قربانیان اقدامات تروریستی در سالهای گذشته بوده است رئیس کانون سردفتران و دفتریاران ضمن محکوم کردن اقدام تروریستی در شهر نیس فرانسه اظهار داشت ایران هم یکی از بزرگترین قربانیان اقدامات تبازداشت 815 مظنون داعشی در یک سال گذشته در ترکیه - ایسنا
وزیر کشور ترکیه اعلام کرد طی سال جاری میلادی آنکارا بیش از 815 تن را در عملیات اطلاعاتی ضدداعش خود بازداشت کرده است که اکثر آنها خارجی هستند به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری رویترز هزاران مبارز خارجی از کشورهای مختلف شامل ترکیه انگلیس آمریکا و سایر کشورهای اروپایی طی سالتناقض ها و تغییر مواضع وزارت بهداشت در ٣ سال گذشته!
سلامت نیوز نایب رئیس هیأت مدیره سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به انتقادات مطرح شده توسط وزیر بهداشت نسبت به سازمان تأمین اجتماعی گفت واقعیت این است که اگر در ٣ سال گذشته صحبت هایی که در رسانه ها توسط وزارت بهداشت مطرح شده است را تحلیل کنیم تناقض ها و تغییرات زیادی را در مواضعفوت هزار نفر در کشور طی 10 سال گذشته بر اثر گازگرفتگی
فوت هزار نفر در کشور طی 10 سال گذشته بر اثر گازگرفتگیتاریخ انتشار سه شنبه ۷ دی ۱۳۹۵ ساعت ۲۰ ۲۶ رئیس روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران از جان باختن 220 نفر بر اثر گازگرفتگی طی سال گذشته در کشور خبر داد مجید بوجارزاده عصر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه استان گلستان اظهار کرد طیوضعیت مطلوب اعتبارات نظامی در بودجه 96 در قیاس با سال های گذشته
نانواکناری خبر داد وضعیت مطلوب اعتبارات نظامی در بودجه 96 در قیاس با سال های گذشته تهران - ایرنا - عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان این که اعتبارات نظامی در بودجه 96 در قیاس با سال های گذشته وضعیت مطلوبی دارد گفت با توجه به وضعیت امکانات نظامی در عرصه منطقه ایجنازه اسکیباز 64 ساله از زیر بهمن بیرون کشیده شد/تصادف هولناک پسر نوجوان با موتورسوار+تصاویر
جنازه اسکیباز 64 ساله از زیر بهمن بیرون کشیده شد تصادف هولناک پسر نوجوان با موتورسوار تصاویر به گزارش خبرنگار حوزه حوادث گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان اخبار حوادث و انتظامی امروز در این بسته خبری گرد آوری شده است تصادف هولناک پسر نوجوان با موتورسوار تصاویرپصادرات غیرنفتی استان مرکزی نسبت به سال گذشته ۳۶درصد افزایش یافت
استاندار مرکزی صادرات غیرنفتی استان مرکزی نسبت به سال گذشته ۳۶درصد افزایش یافت شناسهٔ خبر 3848009 - دوشنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۵ - ۱۶ ۴۱ استانها > مرکزی jwplayer display inline-block; اراک- استاندار مرکزی گفت طی هشت ماهه سال جاری ۴۱۲میلیون دلار محصولات غیرنفتی از استان مرکزی بهافزایش 13.4 درصدی صادرات نفت کویت به چین طی یک سال گذشته
افزایش 13 4 درصدی صادرات نفت کویت به چین طی یک سال گذشته تهران-ایرنا- آمارهای منتشرشده نشان می دهد صادرات نفت خام کویت به چین طی ماه گذشته میلادی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 13 4 درصد افزایش یافته و به 297 هزار بشکه در روز رسیده است به گزارش روز سه شنبه ایرنا و به نقل از رودرآمدهای گمرکی در دو سال گذشته روند رو به رشد داشته است/این روند نشانه کاهش قاچاق است
درآمدهای گمرکی در دو سال گذشته روند رو به رشد داشته است این روند نشانه کاهش قاچاق است سخنگوی سازمان مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت درآمدهای گمرکی ما در دو سال گذشته روندی رو به رشد داشته و از 7 هزار میلیارد تومان در سال 92 به 14 هزار میلیارد تومان در سال 94 رسیده است که به عبارت10 اتفاق بزرگ و جنجالی هالیوود در سال 2016
روزنامه بانی فیلم هالیوود که با ساخت فیلمها برنامههای تلویزیونی و گزارشهای مربوط به گسترش صنعت فیلم همواره تولید کننده خبرهای مختلفی بوده است خود نیز با خبرهایی روبه رو شد که گاه رسواکننده و گاه جنجالی بودند به نقل از ورایتی در روزهای پایانی سال بیمناسبت نیست نگاهی به جنج-
گوناگون
پربازدیدترینها