واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: ساکن کرملین، مرد اولِ مناسبات خاورمیانه می شود؟
آتش بس در سوریه اگر موفقیت آمیز باشد و نشست آستانه با نتایج ملموس به پایان برسد این ترامپ خواهد بود که پشت سر پوتین قرار خواهد گرفت و از جبهه بندی های 6 سال اخیر بر سر سوریه چیزی باقی نخواهد ماند.
خدیجه غبیشاوی، سوریه دومین شبِ آتش بس را در حالی بی سرو صدا گذراند که اگر دولت بشار اسد و مخالفان همچنان به تعهدات خود پایبند بمانند، اجلاس آستانه انتظارِ آنها را خواهد کشید، اجلاسی با طعم پیروزی پوتین.
ثمره ابتکار ایران و نشست چندی قبل وزرای خارجه و دفاع ایران و روسیه و ترکیه در مسکو اجرای آتش بس سراسری در سوریه بود، آتش بسی که ظریف، وزیر خارجه کشورمان درباره آن در صفحه توییتری خود نوشت: آتشبس در سوریه دستاورد بزرگی است، باید با استفاده از این فرصت به مبارزه با ریشههای افراط و ترور پرداخت.
فرصتِ بزرگ آتش بس در سوریه اما در غیاب آمریکا و متحدان اروپایی اش پدید آمده است، در شرایطی که در طول 6 سال گذشته بارها آمریکا و اتحادیه اروپا تلاش کردند تا یاران و مخالفان اسد را پشت یک میز گردهم آورند، تنها تشدید اختلافات و درگیری ها بود که حاصل شد و اکنون این روسیه و ایران هستند که برای آینده خاورمیانه پلن ریخته و آن را به پیش می برند، پلنی با حضور فعالانه ترکیه و سکوت و خشم عربستان و قطر.
آتش بس در سوریه اگر موفقیت آمیز باشد، قرار است با نظارت سازمان ملل نمایندگان دولت اسد و معارضان در پایتخت قزاقستان برای گفت وگو بر سر صلح مذاکره کنند، نشستی که احتمالا با حضور فعالانه مسکو و تهران و ترکیه دمشق را به سمتِ پایان جنگ هدایت می کند، پایانی که می تواند برای این سه کشور به ویژه پوتین حتی سرنوشت ساز باشد.
آتش بس در سوریه اگر موفقیت آمیز باشد و نشست آستانه با نتایج ملموس به پایان برسد این ترامپ خواهد بود که پشت سر پوتین قرار خواهد گرفت و از جبهه بندی های 6 سال اخیر بر سر سوریه چیزی باقی نخواهد ماند، عربستان و قطر و دیگر حامیان گروه های معارض مسلح در سوریه باید به نظاره بنشینند و ببینند صف بندی جدید، واشنگتن، تهران و مسکو و ترکیه به کجا خواهد رسید و سوالی که اینجا مطرح می شود، بشار اسد در آینده سیاسی سوریه چه نقشی ایفا خواهد کرد؟
در شرایطی که پس از برجام بسیاری این گمانه زنی ها را مطرح می کردند که تهران به غرب متمایل شده است و دیگر از دوستی ایران و روسیه چیزی باقی نمانده است، برخلاف این گمانه زنی ها، قدرت گرفتن تهرانِ پس از تحریم ها ایران را به روسیه نزدیک تر کرد و اتحادی شسته و رفته میان دو کشور شکل گرفت، اتحادی که به باور بسیاری از تحلیلگران می تواند سوریه را به پایان جنگ نزدیک کند. جنگی که پس از جنگ جهانی دوم مرگبارترین درگیری ها را پشت سر می گذارد.
ولادیمر پوتین احتمالا روزهای مهمی را پشت سر می گذارد، خویشتن داری پیشه کرده و در واکنش به اخراج دیپلمات هایش از آمریکا می گوید فعلا مقابه به مثل نخواهد کرد و منتظر آمدن ترامپ به قدرت خواهد ماند چرا که آینده را برای خود هموار و روشن می بیند. دوستِ نزدیکش وزیر خارجه آمریکا شده است و رئیس جمهوری جدید نیز از حامیان مسکو است، چه فرصتی از این بهتر برای آغاز امپراطوری جدید تزاری؟
مطالب مرتبط
ظریف و لاوروف تحولات سوریه را بررسی کردند
رویوران: شکست عربستان در عراق و سوریه به دلیل حضور سپاه قدس و سردار سلیمانی بود/ طبیعی است برای تخریب وی تلاش کنند
علیاکبر ولایتی، دیپلماتی بدون فصل بازنشستگی
ولایتی: مسلمانان پناهگاهی جز ایران ندارند
۱۱ دی ۱۳۹۵ - ۰۷:۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]