محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827832115
تداوم تخریب دولت در حاشیه امن
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: مرتضی گلپور در روزنامه ایران نوشت: «چه کسانی هستند که به جای مزرعه امید، کشتزار یأس را دنبال میکنند؟» رئیس جمهوری این پرسش را آبان ماه امسال در افتتاحیه نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها مطرح کرد. پاسخگویی در برخی رسانههای منتقد دولت وجود دارد، رسانههایی که به عنوان جلوه بیرونی جریانهای سیاسی مخالف عمل میکنند.
برای دریافت اینکه واقعیت این رسانهها چیست، نیازی به آرشیو سه سال گذشته آنها نیست. بازخوانی تیترهای تنها دو هفته اخیر آنها، به وضوح نشان میدهد که مسأله چیزی فراتر از یأس آفرینی است. چنانکه در صفحات یک برخی روزنامهها و صفحات اصلی برخی خبرگزاریها، بندرت و گاه اصلاً نشانی از موفقیتها، دستاوردها، آمارها و عملکردهای مثبت دولت دیده نمی شود.
مروری بر رسانههای منتقد
در میان رسانههای منتقد دولت، «کیهان» ، «جوان»و «وطن امروز» از جمله رسانههایی محسوب میشوند که به نظر میرسد حتی در سال پایانی دولت نیز با خواست ملت در خرداد 92 آشتی نکردهاند. زیرا درحالی که زندگی روزمره مردم و شاخصهای اقتصادی و سیاسی، از بهبود روند امور و حرکت صحیح دولت خبر میدهند، حداقل در صفحه نخست این رسانهها، نشانی از امور مثبتی نیست که تصمیم یا اقدام دولت منشأ آنها بوده باشد.
فرقی نمیکند که رئیس جمهوری از رشد بیش از 7 درصدی سخن گفته باشد، یا از منشور حقوق شهروندی رونمایی کرده باشد، نرخ تورم کاهش یافته باشد یا دولت آمار اشتغال اعلام کرده باشد، اخبار و آمار هرچه باشد، گویی نکته مثبتی وجود ندارد که از نگاه این رسانهها، ارزش برجسته شدن و اطلاعرسانی به مخاطبان را داشته باشد.
به عنوان مثال، هنگامی که رئیس جمهوری از رشد اقتصادی 4/7درصدی سخن گفت، «کیهان» تیتر یک «ادعای رشد اقتصادی 4/7درصدی از جیب مردم یا روی کاغذ!» را برای آن انتخاب کرد و نوشت: «کمتر روزی است که خبری از تعطیلی کارخانههای تولیدی کشور منتشر نشود که در این میان توقف خطوط تولیدی کشور که بعضی از آنها چند دهه در کشور فعالیت نموده و بار تولید و اشتغال مردم را به دوش کشیدهاند، بیش از همه «مایه شرمساری» است.» همین رسانه فردای رونمایی از منشور حقوق شهروندی، با تیتر یک «بساط نجومیها و نورچشمیها را جمع کنید، حقوق شهروندی تأمین میشود» به استقبال این رویداد ملی رفت. رویکرد این رسانه، زمانی دقیقتر میشود که دریابیم در گزارش 2 هزار و 300 کلمهای خود از مراسم رونمایی، تنها 470 کمله را به سخنان رئیس جمهوری اختصاص داد. در همین روز، 4 تیتر دیگر صفحه یک کیهان به زیر سؤال بردن اقدامات دولت در خرید هواپیمای نو یا نرخ رشد اعلام شده از سوی رئیس جمهوری اختصاص داشت. در سرمقاله این روزنامه در همین روز، عناوین بحث برانگیزی برای دولتمردان به کار رفته است، عناوین «خودکامگی، سوء تدبیر، سهلاندیشی، از خود متشکری، عدم تحمل نقادی و نظارت و تمامیت خواهی» از جمله آنهاست.
«جوان» دیگر رسانه منتقد دولت است که تنها زمانی تیترهایی از دولت در صفحه آن درج میشود که بخواهد نکته منفیای را یادآوری کرده و اقدامی از دولت را زیر سؤال ببرد. این رسانه 8 دی ماه، عکس یک خود را به معاون اول رئیس جمهوری اختصاص داد و در ذیل تیتر نامناسب «مردم نترسند دلار با ما!» نوشت: «خاطرجمعی جهانگیری، معاون رئیس جمهوری به مردم برای اعتماد به دولت در کنترل دلار 4 هزار و 200 تومانی و تورم و گرانی کالا، صاحبنظران را بیش از هرچیز به این صرافت انداخته که گرانی دلار کار خود دولت است که میتواند در موقع لزوم آن را کنترل و خیال مردم را راحت کند!» «جوان» در سرمقاله شماره یک دی ماه خود، همراستا با «کیهان» تیغ تند انتقاد را متوجه منشور حقوق شهروندی کرد و نوشت: «به نظر میرسد دولت این متن را به مثابه «آورده بدون زحمت و هزینه» برای خود لحاظ نموده است که دو خاستگاه ذهنی دارد؛ اول ارائه پرستیژ «حقوقگرایی» به روشنفکران برونگرای داخلی و دوم اثبات مدنیت خود به جامعه غرب. دولت تلاش میکند دنیای غرب را متوجه این موضوع کند که شاخصهای حیات سیاسی- اجتماعی ما همان شاخصهای شماست و شرط درست بودن این شاخصها را هم تأیید غرب میداند.»
این رسانه، در همین شماره، با تیتر «پیامک منشور حقوق شهروندی» به استقبال رونمایی از منشور حقوق شهروندی رفت و در گزارش خود، چنین طعنهآمیز و توأم با توهین نوشت: « پیامک منشور حقوق شهروندی رئیس جمهوری دیروز به دست بیکاران و حاشیهنشینان و جوانان ازدواج نکرده رسید! / رئیس محترم جمهوری دیروز از منشوری رونمایی کرد که سر تا ته آن عوامگرایانه و فرافکنی بود...»
«رجانیوز»، «فارس» و «تسنیم» نیز از جمله این رسانهها هستند که در انتخاب تیترهای خود، نهایت دقت را دارند تا هیچ نشانهای از عملکرد مثبت، اقدام مفید و سیاست مؤثری از دولت یازدهم در آنها یافت نشود. وقتی «تسنیم» در ذیل تیتر «تخفیف بوئینگ به ایران «ویژه» نیست»، مینویسد که «کارشناسان هوانوردی میگویند تخفیف ۵۰ درصدی که ایران بابت قرارداد چند میلیارد دلاریاش از بوئینگ گرفته، رویهای معمول است که برای تمام خریداران بزرگ اعمال میشود» معنایی جز کاستن از اهمیت اقدامات مدیران این سرزمین ندارد.
در مقابل «فارس» نیز با تیترهایی چون «آقای روحانی! 8 هزار میلیارد فرهنگیان به جیب چه کسی رفت؟/ وقتی آقای رئیس فسادهای دولت خود را به یاد نمیآورد» «دولت فقط در تبلیغات مدعی حقوق شهروندی است» و «افت واحد پول ایران در برابر دلار میتواند به تهدید علیه روحانی در انتخابات تبدیل شود» نشان میدهد که حرفه رسانه تا چه اندازه قربانی سیاست شده است.
حرکت از اتاق فکر به اتاق تخریب
تندتر شدن رویکرد برخی رسانهها نسبت به دولت، از چه چیزی حکایت میتواند داشته باشد؟ آن هم در شرایطی که واقعیتهای سیاست خارجی و آمارهای اقتصادی، نشان دهنده بازگشت ثبات سیاسی و اقتصادی و قرار گرفتن کشور در مسیر درست است. روحانی 23 مرداد سال گذشته در جلسه هیأت دولت به این پرسش پاسخ داد: «امروز به جایی رسیدهایم که برای حفظ منافع ملی و رفع معضلات و توسعه کشور اگر ببینیم گروه و اقلیتی در گوشه و کنار از اتاق فکر خارج شده و وارد اتاق عملیاتی شدهاند، باید بدانند که دولت هم از اقدامات آنها آگاه است و هم در این زمینه جملات متناسب با تخریب آنها را به کار خواهد برد.»
اما تنها این دولت و رئیس جمهوری نبود که از آنچه در برخی رسانهها میگذشت، آگاهی کامل داشت. آش تخریب و سیاهنمایی به گونهای شور شد که در دورهای، هشدار فرماندهان ارشد نظامی را نیز در پی داشت، اتفاقی بی سابقه که برای نخستین بار در کشور به وقوع پیوست. اردیبهشت ماه 1393، یعنی درست یک سال پس از آغاز به کار دولت این هشدار بیان شد. سردار فیروزآبادی، رئیس وقت ستادکل نیروهای مسلح با انتقاد از رسانههایی که «اخبار بیارزش، بی مبنا و تفرقهانگیز، شایعه و تهمت» را مطرح میکنند، گفت: «من خطی و سیاسی عرض نمیکنم، حتی رسانههایی که به نوعی به نیروهای مسلح مرتبطند خطا میکنند. برابر مشی و منویات رهبری حرکت نمیکنند باید روششان را اصلاح کنند والا ما با آنها برخورد میکنیم.»حسامالدین آشنا، مشاور رئیس جمهوری از آن به عنوان «فرمان» یاد کرد. اما بعداً مشخص شد که این فرمان تنها در میان مدت مؤثر واقع شد و از آن پس، بار دیگر توپخانههای خبری، رویه سابق خود را در پیش گرفتند.
هشدار رئیس سابق ستادکل نیروهای مسلح از آن جهت هم واجد اهمیت است که اصلیترین رسانههای منتقد دولت از بیتالمال ارتزاق کرده و به برخی نهادها وابستگی دارند. به نظر میرسد که هم این وابستگی و هم گسترش تخریبها، یک سال بعد از هشدار سردار فیروزآبادی، انتقاد جدیتر رئیس جمهوری را سبب شد. روحانی آبان ماه سال گذشت در افتتاحیه نمایشگاه مطبوعات، گفت: «مگر قابل تحمل است که در یک کشوری برخی رسانهها برای همیشه از تنبیه، توقیف و تعطیل و تهدید مصون باشند و یک حاشیه امن امنیتی دائمی برای آنها مقرر باشد که نه تنها هر چه میخواهد بگویند، بلکه گاهی هم به عنوان پلیس مخفی عمل کنند؟»
اما این انتـقادها، سبب مسئولیتپذیری و بازنگری رسانههای منتقد دولت نشد. رویکردها و تیترهای زنجیرهای علیه دولت، حکایت از رویهای خاص در این رسانهها دارد؛ رویهای که محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت، خرداد سال جاری آن را این طور تشریح کرد: «هر هفته شنبهها اتاق فکری علیه دولت تشکیل میشود و تصمیم میگیرند روی چه موضوعی تا آخر هفته برای سوء استفاده تمرکز کنند.» هدف از این اقدامات نیز میتواند آن چیزی باشد که جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری 23 آذرماه امسال در جمع برخی نمایندگان مطرح کرد: «متأسفانه امروز عزم و اراده برخی افراد این است که رئیس جمهوری و دولت را زمینگیر کنند.» انعکاس و برجسته کردن نقاط منفی و نادیده گرفتن محض دستاوردهای مثبت دولت، نشان میدهد که هدف این جریان رسانهای، فراتر از دولت است، این رسانهها امید مردم را نشانه رفتهاند، امیدی که مبنای سرمایه اجتماعی ملی ایرانیان است و این، تنها میتواند ناشی از مسئولیت گریزی ملی باشد.
۰۹ دی ۱۳۹۵ - ۰۸:۱۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]
صفحات پیشنهادی
تخريب دولت، اشتباه استراتژيك مخالفان روحاني
آذر منصوري عضو شوراي مركزي حزب اتحاد ملت ايران در اعتماد نوشت بررسي اجمالي عملكرد دولت آقاي روحاني در حدود چهار سال گذشته در حوزههاي مختلف كشور نشان ميدهد كه در مجموع موفق عمل كرده است و كارنامه قابل قبولي را از خود ارايه داده است غالب دولتهاي مستقري كه چنين نتيججبهه پايداري براي تخريب دولت برنامه سنگين دارد
جبهه پايداري براي تخريب دولت برنامه سنگين دارد پس از مدتها از يك نيروي اصلاحطلب دعوت شده بود تا در يك برنامه تلويزيوني به نام زاويه حضور پيدا كند ساعت ۲۱ نخستين روز زمستان در شبكه چهارم سيما البته حميدرضا جلايي تنها ميهمان اين برنامه نبود و صادق كوشكي اصولگرا داوود گودرزيادبيات نامناسب در دولت تدبير
سیدمرتضی افقه اقتصاددان و عضو هیئتعلمی دانشگاه در روزنامه شرق نوشت یکی از معضلاتی که دامنگیر تصمیمات مهم کشور و موجب اتلاف وسیع منابع و فرصتهای مردم و جامعه شده ورود افراد غیرمتخصص به موضوعات علوم انسانی بهویژه علوم اجتماعی است برخلاف برخی تصورات عامیانه موضوعاتعزم برخی برای زمینگیرکردن دولت و رئیسجمهور است/مدیران را صبح تا شب تخریب میکنند
عزم برخی برای زمینگیرکردن دولت و رئیسجمهور است مدیران را صبح تا شب تخریب میکنند معاون اول رئیس جمهور در دیدار با اعضای فراکسیون مستقل مجلس گفت متاسفانه امروز عزم و اراده برخی افراد این است که رییس جمهور و دولت را زمینگیر کنند آفتابنیوز اسحاق جهانگیری معاون اول رئرییسجمهور: چرا برخی رسانهها در برابر انتشار تهمت حاشیهامنیتی دارند؟/مگر میشود یک نفر ٣میلیارد دلار به جیب
رییسجمهور چرا برخی رسانهها در برابر انتشار تهمت حاشیهامنیتی دارند مگر میشود یک نفر ٣میلیارد دلار به جیب بزند به کجا وصل بوده و چه رده و درجهای داشتند به سوال مردم پاسخ داده شود فیلم بزرگترین سرمایه نظام جمهوری اسلامی ایران سرمایه اجتماعی است و قدرت ما قدرت مردم است تخلهاشمیرفسنجانی: حاشیهسازان بیشتر از دولت تریبون دارند/ رسانههای مخالف، با منشور حقوق شهروندی تحقیرآمیز برخور
هاشمیرفسنجانی حاشیهسازان بیشتر از دولت تریبون دارند رسانههای مخالف با منشور حقوق شهروندی تحقیرآمیز برخورد میکنند رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت رفع سایه تهدید و تحریم و توافقنامه برجام حاصل سیاست خارجی مناسب و عاقلانه دولت است به گزارش فارس آیتالله هاشمی رفسنجانی پیشهاشمی رفسنجانی: حاشیهسازان، بیشتر از دولت، رسانه و تریبون دارند
هاشمی رفسنجانی حاشیهسازان بیشتر از دولت رسانه و تریبون دارندتاریخ انتشار سه شنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۹ ۱۶ رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تشریح موانع محدودیتها و ملاحظات رییس جمهوری و دولت گفت مواضع محکمی در مسایل داخلی و خارجی دارد اما توجه داشته باشیم که در کنار ضعفقوه قضاییه پاسخی به درخواست ما در مورد شرایط حضور وکلا در پروندههای امنیتی نداده است/ دولت لایحه بدهد
رییس اتحادیه سراسری کانونهای وکلا در گفتوگو با ایلنا قوه قضاییه پاسخی به درخواست ما در مورد شرایط حضور وکلا در پروندههای امنیتی نداده است دولت لایحه بدهد رییس اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران ابراز امیدواری کرد نمایندگان مجلس با توجه با اصل ۳۵ قانون اساسی که داشراهکار زیباکلام برای مقابله با تخریب دولت
راهکار زیباکلام برای مقابله با تخریب دولت صادق زیباکلام معتقد است که سکوت بدترین واکنش به تخریبها علیه دولت است و شفافسازی و پاسخگویی بویژه درمورد برجام راهکار مقابله با این تحرکات ضد دولت است این استاد دانشگاه در روزنامه اعتماد آورده است اگر چه از ابتدای روی كار آمدشعبدهبازی رسانهای برای تخریب دولت
همانگونه که پیشبینی میشد تحقق سرمایهگذاریهای خارجی در کشور پس از اجرای برجام راه دور و دراز و پر فرار و نشیبی دارد که با توافق هستهای پیش روی دولت بخش خصوصی و سایر نهادهای مرتبط با حضور سرمایهگذاران خارجی قرار گرفته است اگر تا پیش از برجام اساسا صحبت کردن درباره حضو-
سیاسی
پربازدیدترینها