واضح آرشیو وب فارسی:مهر: رئیس مرکز ملی فرش ایران:
صادرات ۳۵۰ میلیون دلاری فرش ایرانی محقق می شود
شناسهٔ خبر: 3861134 - سهشنبه ۷ دی ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۸
استانها > قزوین
.jwplayer{ display: inline-block; } قزوین- رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: افرایش بیمه قالیبافان تا ۵۰۰ هزار نفر ، دستیابی به بازارهای جدیدو صادرات ۳۵۰ میلیون دلاری فرش دستباف ایرانی از اولویت های مرکز ملی فرش در سال جاری است. حمید کارگر در حاشیه بازدید از نهمین نمایشگاه فرش دستباف قزوین در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: در حال حاضر حدود یک میلیون نفر بافنده فرش دستباف در کشور داریم که ۷۰۰ هزار نفر آنها بیمه شده تمام وقت هستند. وی گفت: یکی از مهمترین دغدغه ها و نگرانی های ما در این صنعت بیمه شدن بافندگان است که تاکنون ۴۲۰ هزار نفر تحت پوشش خدمات بیمه ای قرار گرفته اند که امیدواریم در سال آینده این تعداد به ۵۰۰ هزار نفر افزایش یابد.
بیمه قالیبافان ۱۱۲۳ میلیارد تومان اعتبار لازم دارد رئیس مرکز ملی فرش ایران تصریح کرد: با برنامه ریزی انجام شده امسال در صددیم تعداد ۸۰ هزار نفر دیگر از بافندگان فرش دستباف را بیمه کنیم که تحقق آن نیازمند ۱۱۲۳ میلیارد تومان اعتبار است که امیدواریم تامین شود. وی بیان کرد: در حال حاضر با همه مشکلاتی که بر اثر تحریم و سایر مسائل گریبانگیر فرش دستباف ایرانی شد اما همچنان این هنر صنعت در جهان حرف زیادی برای گفتن دارد و در حال درنوردیدن بازارهای دیگر است. کارگر گفت: فرش ایرانی از دیرباز در کشورهایی مانند آمریکا، ایتالیا، انگلیس، فرانسه، آلمان، امارات، قطر، ژاپن بازاری دیرین دارد و مشتریان آن قابل توجه است. وی اضافه کرد:دسته دوم بازارهای نسبتا جدیدی هستند که میتوانند ظرفیت بسیار خوبی برای هنرمندان فرش باف کشور باشند که این کشورها شامل روسیه، برزیل، آفریقا هستند که امسال کشور چین هم به این فهرست اضافه شده است.
فرش ایرانی یک منشور ایرانی است رئیس مرکز ملی فرش ایران اظهارداشت: فرش ایرانی به عنوان یک هنر و صنعت و فن در حقیقت یک منشور ایرانی است که می تواند در تجارت و اقتصاد ایران نقش مهمی ایفا کند. وی گفت: در عصر کنونی هرچقدر در بخش های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی بتوانیم با دیگر کشورها مراوده بیشتری داشته باشیم به همان میزان می توان امیدوار بود که برای فرش دستباف هم بازار بیشتری ایجاد شود. کارگر تصریح کرد: هنوز هم فرش ایرانی در بهترین موزه های جهان جای خود را باز کرده و می توان با جرات گفت فرش دستباف ایرانی پرچم دوم کشور در معرفی ایران اسلامی است. وی گفت: شاید هنوز در تبلیغ و بازاریابی آنچنان که بایسته و شایسته است خوب عمل نکرده ایم لذا مصمم هستیم از ابزار رسانه ای، تبلیغی و تجاری روز جهان، حضور در نمایشگاههای بین المللی، اعزام هیئت های ایرانی این هنر اصیل را بیش از گذشته به دیگران معرفی کنیم. رئیس مرکز ملی فرش ایران در پاسخ به این سوال که آیا نگران سرقت طرح و نقشه ایرانی و کپی برداری فرش ایرانی نیستید اضافه کرد: با اقدامات انجام شده مانند شناسایی ۴۰ منطقه شاخص در کشور و ثبت جهانی ۳۰ نقطه آن درصددیم مالکیت فکری فرش ایرانی را در یونسکو و شورای جهانی صنایع دستی ثبت کنیم تا مشکلی در این بخش نداشته باشیم. وی گفت: در کنار ویژگی های برجسته فرش ایرانی باید از خلاقیت، آفرینندگی بافندگان و استفاده از رنگ های طبیعی و اصیل و مواد اولیه مرغوب در فرش یاد کرد که به اصلات و ارزش این هنر و صنعت کمک کرده است.
صادرات ۲۰۴ میلیون دلار فرش در سال جاری کارگر در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در خصوص میزان صادرات فرش دستباف در سال جاری اظهارداشت: امسال با همه مشکلات و تحریم ها ۲۰۴ میلیون دلار به میزان ۳۴۸۰ تن فرش دست باف به خارج از کشور صادر شد که حدود ۴۰ تا ۵۰ میلیون دلار آن به آمریکا بود. وی اضافه کرد: برای بازاریابی جدید و افزایش صادرات به تنوع درتولید فرش نیازمندیم وباید دولت بسترمناسب را برای تولید فرش های مرغوب و به روز فراهم کند. کارگر بیان کرد: دولت هرگز نمی تواند تولید کننده فرش باشد بلکه باید بسترسازی کرده و حمایت کند و فعالان بخش خصوصی با بستر ایجاد شده رغبت و انگیزه لازم را برای تولید فرش دستباف پیدا کنند. رئیس مرکز ملی فرش ایران اظهارداشت: یکی از حمایت های دولت تامین تسهیلات ارزان قیمت، سریع و روان است و حمایت دیگر کمک برای شرکت در نمایشگاههای داخلی و خارجی است که آن را پیگیری می کنیم. چشم انداز صادرات فرش تا ۳۵۰ میلیون دلار دست یافتنی است کارگر در خصوص چشم انداز صادرات فرش ایران نیز گفت: با توانمندی های ارزشمندی که در قالیبافان هنرمند کشور وجود دارد چشم انداز ما تحقق صادرات ۳۵۰ میلیون دلاری فرش دستباف است که برای عملیاتی شدن ان گام برداشته ایم.
فرش قزوین احیاء می شود رئیس مرکز ملی فرش ایران در ادامه در خصوص اهمیت احیاء فرش قزوین هم گفت: خوشبختانه فرشبافی در استان قزوین قدمتی چند صد ساله دارد و این طرح و نقش امروز هم می تواند بازارهای داخلی و بین المللی داشته باشد لذا از احیاء ان حمایت می کنیم. وی اضافه کرد: طرح پژوهشی برای احیاء فرش قزوین آماده شده و امیدواریم با تقویت خانه فرش و جذب هنرمندان بومی گام مهمی برای احیاء فرش قزوین برداشته شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]