واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
پارازیت می تواند سرطانزا باشد
روز قبل نشست خبری سخنگوی وزارت بهداشت برگزار شد. ایرج حریرچی در این نشست به مسائلی همچون وضعیت بیمهها، تاثیر پارازیتها بر سرطان و نسبت نوعی گیاه با تنگی نفس مردم پس از بارندگی پرداخت. ایرج حریرچی مساله کودک فروشی در برخی بیمارستانها را به کلی تکذیب کرد. پرونده خونهای آلوده نیز مختومه اعلام شد.
روز نو : روز قبل نشست خبری سخنگوی وزارت بهداشت برگزار شد. ایرج حریرچی در این نشست به مسائلی همچون وضعیت بیمهها، تاثیر پارازیتها بر سرطان و نسبت نوعی گیاه با تنگی نفس مردم پس از بارندگی پرداخت. ایرج حریرچی مساله کودک فروشی در برخی بیمارستانها را به کلی تکذیب کرد. پرونده خونهای آلوده نیز مختومه اعلام شد.
به گزارش روز نو؛ سخنگوی وزارت بهداشت در نشست خبری گفت: حدود ۵۶ هزار تن در سالهای ۹۲ تا ۹۴ با اولین باران به اورژانسهای بیمارستانهای خوزستان مراجعه میکردند که ٢۶ هزار نفر فقط در سال ٩۴ به بیمارستان مراجعه کردند که این افراد آسم یا آلرژی داشتند. ایرج حریرچی اظهار کرد: یافتهها نشان میدهد که طغیان فصلی آسم بعد از اولین باران رخ میدهد اما علت آن باران اسیدی، اکسیدهای نیتروژن با مونوکسیدکربن نیست بلکه ترکیدن محصول گیاه مورد آمریکایی و پراکنده شدن آن در هوا علت آن است. او افزود: در این زمینه سه کار در وزارت بهداشت انجام شد که این سه اقدام شامل کاهش غلظت مواد آلرژن با هرس کردن گیاهان کارپوس در برخی شهرهای خوزستان مثل اهواز و دزفول، تجویز و درمان بیماران آسمی و اطلاعرسانی در رسانهها بود. به گفته حریرچی، امسال مراجعات بیماران تنفسی در اهواز نسبت به سال گذشته ۵/۸۸ درصد کاهش یافته است. سخنگوی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: گرده افشانی گیاه مورد آمریکایی با اولین بارش پاییزی عامل اصلی تنگی نفس در برخی شهرهای استان خوزستان است. هر سال با اولین بارش پاییزی ذرات کوچک ۵/۲، ۵ یا ۱۵ میکرونی ناشی از پراکنده شدن گردههای این گیاه که نوعی مواد آلرژن است، موجب حساسیت، تشدید آسم و بیماریهای تنفسی در بین مردم این استان میشود. به گزارش ایرنا، حریرچی با رد هرگونه فوت ناشی از این حساسیت تصریح کرد: برای تسهیل در درمان مردمی که از این مساله آسیب میبینند، فرانشیز پرداخت نقدی مراجعه کنندگان به بیمارستانهای دولتی در شهرهای استان خوزستان پس از اولین بارندگی پاییزی حذف شده است.
کاهش پرداختی از جیب مردم به ۴۰ درصد
سخنگوی وزارت بهداشت عنوان کرد: یکی از شاخصهایی که کشورهای مختلف را از لحاظ کیفیت منابع در حوزه سلامت با یکدیگر میسنجند، میزان هزینه عمومی حکومت در حوزه سلامت است، این هزینه متشکل از هزینههای دولت داخلی، دولت محلی (شهرداری) و بیمههاست. او افزود: هدف ما کاهش پرداختی از جیب مردم است و اگر بخواهیم به این هدف برسیم باید بودجه دولتی افزایش یابد که میتوان گفت طرح تحول سلامت این کار را انجام داد. ما در طرح تحول سلامت خدمات مازاد و غیر نیاز را کنترل کردیم اما دسترسی به خدمات افزایش یافت. به گزارش فارس، حریرچی اظهار کرد: برای اولین بار در ۲۰ سال گذشته توانستیم میزان پرداختی از جیب مردم را به ۴۰ درصد کاهش دهیم و این دستاورد بسیار بزرگی است؛ هیچ کشوری در دنیا نتوانسته در عرض یک سال به این رقم دست پیدا کند. این موفقیت با مشارکت وزارت بهداشت و بیمه، دولت و مجلس انجام شد و پرداختی از جیب مردم به ۴۰ درصد کاهش یافت.
پارازیتها در نشست خبری!
حریرچی در این نشست در مورد پارازیتها که در روزهای اخیر خبرساز شده اند، گفت: اظهارنظرها در مورد تاثیر پارازیت بر ایجاد سرطان باید مستدل باشد. امواج ماهواره، تلویزیون و موبایل نیز شامل این پارازیتها میشود، به همین دلیل باید کار وسیعی انجام شود. برای انتساب یک مساله به دلیلی خاص نیاز به مطالعات چندین ساله وجود دارد. همچنین برای انجام این مطالعات باید شاهد و گروه کنترل هم داشته باشیم. باید در نظر داشت اثرات مضر پدیدههای جدید منحصر به سرطان نیست و ما در مداخلات جدید باید ایمن بودن را ثابت کنیم. سخنگوی وزارت بهداشت افزود: شواهد کافی یعنی تاثیر مثبت بین عامل تهدیدکننده و سرطان وجود دارد، میتوان تاثیر عوامل مخدوشکننده را با اطمینان حذف کرد و باید برای اظهارنظر بتوانیم هر دو این موارد را با اطمینان اعلام کنیم. او در ادامه خاطرنشان کرد: آلایندهها، استرس و پارازیت همگی در ایجاد سرطان موثر هستند، اما برای اینکه اعلام کنیم هر کدام از این موارد چه میزان و چند درصد در ایجاد سرطان نقش دارند، باید مطالعات وسیع و شواهد کافی انجام گیرد. در همین راستا، نایب رئیس مجلس با رد تاثیر مخرب پارازیتها بر سلامت افراد اعلام کرد: اگر مسئولان ادعای تازهای در اینباره دارند، در کمیسیون بهداشت حاضر شوند و مستندات خود را ارائه دهند. مسعود پزشکیان با یادآوری اظهارات معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت مبنی بر تاثیر پارازیتها در ابتلا به سرطان گفت: در مجلس گذشته، مسئولان مربوطه گزارشهایی در زمینه نقش پارازیتها بر سلامت افراد به کمیسیون بهداشت و درمان ارائه کردند که این گزارش، همه ادعاها مبنی بر تاثیرگذاری پارازیتها در بروز سرطانها را رد میکرد. به گزارش خانه ملت، او عنوان کرد: براساس اطلاعات تکنیکی ارائه شده در کمیسیون بهداشت اعلام شد که اگر فاصله پارازیتها با افراد بیشتر از دو متر باشد تاثیر خود را از دست میدهد. این درحالی است که امروزه عنوان میشود امواج موبایل نیز بر سلامت افراد تاثیرگذار بوده و شدت آن از پارازیتها نیز بیشتر است. بنابراین اگر قرار باشد تاثیر پارازیتها مشخص شود لازم است تاثیر امواج موبایل نیز مورد بررسی واقع شود.
تکذیب کودک فروشی در بیمارستانها
سخنگوی وزارت بهداشت در نشست خبری در جواب این سوال که آیا آماری از فروش نوزادان و کودکان در دست دارید یا خیر، اظهار کرد: خوشبختانه خبری مبنی بر فروش نوزادان در بیمارستان از اساس تکذیب شد و مشخص شد که چنین چیزی نبوده است. حریرچی تصریح کرد: البته بنده مواردی از فروش نوزاد و کودک را شنیدهام، اما آنچه به حوزه ما مربوط میشود در حال کنترل است و اقدامات پیشگیرانه وسیعی در این باره انجام دادهایم. همچنین در این زمینه اورژانس اجتماعی به صورت بسیار فعال در حال رسیدگی است. این درحالی است که معاون اجتماعی سازمان بهزیستی نظری خلاف نظر سخنگوی وزارت بهداشت اظهارکرده است. حبیبا... مسعودی فرید گفت: خرید و فروش نوزاد در کشور انجام میشود اما بیمارستان و کادر درمانی در این خرید و فروش نقشی ندارد. او ادامه داد: اگر مادر معتادی برای زایمان به بیمارستان مراجعه کند، به بهزیستی ارجاع داده میشود و اورژانس اجتماعی ورود میکند تا نسبت به حضانت کودک بررسیها انجام شود. معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: بیشترین مشکل در خرید و فروش نوزاد مربوط به مادران کارتن خواب است به طوری که طی هفت ماه گذشته حدود ۱۵۰ نوزاد توسط بیمارستانها به بهزیستی تحویل شدهاند. معاون پیشگیری بهزیستی استان تهران نیز در رابطه با خرید و فروش نوزادانی که مادران معتاد دارند اظهار داشت: حتی در پاتوقهایی مانند هرندی که کودکان در کنار مادران معتاد زندگی میکنند، واگذاری کودکان بدسرپرست با حکم قاضی به بهزیستی انجام میشود. به گزارش فارس، حمیدرضا شمسی افزود: امور مربوط به حضانت و واگذاری کودکان بیسرپرست و یا بدسرپرست حتی اگر مادر و پدر معتاد داشته باشند با معاونت امور اجتماعی بهزیستی است و این کودکان در گروه کودکان بد یا بیسرپرست قرار میگیرند و به حکم قاضی به مراکز بهزیستی سپرده میشوند. او در پایان خاطرنشان کرد: زمانی که زنان معتاد به مراکز ما فرستاده میشوند کودکان آنها را به همراه آنها به مراکز ما نمیآورند.
پرونده خونهای آلوده مختومه است
ایرج حریرچی در ارتباط با پرونده خونهای آلوده که مدیرعامل سازمان انتقال خون آن را مختومه اعلام کرده و برخی میگویند هنوز ادامه دارد، اظهارداشت: آقای پور فتحا... نماینده وزارت بهداشت است و هرچه بگوید درست است.
ارسال دیدگاه شما
منبع: آرمان
تاریخ انتشار: ۰۷ دی ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]