واضح آرشیو وب فارسی:مهر: ۶۵ اثر تاریخی آمل ثبت ملی شد؛
عزم روستاییان برای ثبت ملی آثار تاریخی کندلو
شناسهٔ خبر: 3861057 - سهشنبه ۷ دی ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۲
استانها > مازندران
.jwplayer{ display: inline-block; } آمل - درحالیکه میراث تاریخی در جایجای ایران حالوروز خوشی ندارد اما اهالی یک روستای آمل در تلاش هستند تا آثار تاریخی روستایشان را در فهرست آثار ملی به ثبت برسانند. خبرگزاری مهر – گروه استانها: روستای کندلو از جمله روستاهای شهرستان امل به شمار میرود که به دلیل داشتن جاذبههای تاریخی و طبیعی همواره مقصد طبیعت گردان و گردشگران است. حمام تاریخی این روستا و درخت سرو روستای کندلو در نوبت ثبت ملی قرار دارد و اهالی روستا و دهیاری آن در تلاش هستند تا هرچه زودتر این کار صورت گیرد. تاکنون بیش از ۶۵ اثر تاریخی، معنوی و فرهنگی آمل در فهرست میراث ملی کشور ثبتشده و دیار هزار سنگر از این نظر در استان رکورددار به شمار میرود. پل ساروبی، سقانفار روستای پاشاکلادشت و پل تاریخی بند بریده از جمله آثار شاخص شهرستان آمل به شمار میرود که بهتازگی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. آمل با داشتن پلهای و جاذبههای تاریخی و معنوی فراوان به شهر پلهای تاریخی نیز شهره است و گردشگران زیادی در فصلهای مختلف از جمله زمستان به این شهرستان سفر میکنند. محمدرضا شیدفر رئیس اداره میراث فرهنگی آمل در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به ثبت سه آثار تاریخی جدید در سال ۹۵ میگوید: پل ساروبی، سقانفار روستای پاشاکلا دشتسر و پل تاریخی تنگه بند بریده وانا ثبت آثار ملی و تاریخی کشور شد. ۶۰ اثر تاریخی و فرهنگی، سه اثر میراث معنوی ودو اثر میراث معنوی در آثار ملی کشور ثبتشده است وی بابیان اینکه ۶۵ اثر تاکنون در فهرست آثار ملی ایران ثبتشده است، اظهار داشت:۶۰ اثر تاریخی و فرهنگی، سه اثر میراث معنوی ودو اثر میراث معنوی در آثار ملی کشور ثبتشده است.
همچنین حمیدرضا علیزاده کارشناس ارشد باستانشناسی اداره میراث فرهنگی آمل نیز در گفتگو با خبرنگار مهر از ثبت چند آثار تاریخی جدید در آینده نزدیک خبر داد و گفت: حمام روستای کندلو بخش لاریجان که مربوط به اواخر دوره صفویه و اوایل دوره قاجار است که توسط دهیار و اهالی روستا تعمیر و مرمت شد و در حال بررسی و ثبت آثار ملی کشور است. علیزاده ادامه داد: درخت سرو روستای کندلو که توسط گیاه شناسان اداره کل میراث فرهنگی در حال بررسی است و پرونده حمام روستا که مربوط به دوره صفویه است تکمیل شد. وی درباره سقانفار بابیان اینکه سقانفار مربوط به دوره قاجار است و نقاشی گیاهی را میتوان درآن دید، اظهار داشت: سقانفارها بیشتر در شمال ایران دیده میشود و در ماههای محرم و رمضان برای عزاداری استفاده میشود. این کارشناس میراث فرهنگی درباره پل ساروبی اظهار داشت: پل ساروبی در دورههای مختلف ساسانی ساختهشده و از سنگ و آجر و ساروج در آن بهره گرفتهشده است. موسی ایزدی سرپرست یگان حفاظت میراث فرهنگی آمل در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: اگر هر شهروندی به این آثار میراث فرهنگی آسیب برساند طبق قانون ۵۱۸ تا ۵۶۸ مجازات اسلامی متهم شناخته میشود و برخورد قانونی میشود. وی ادامه داد: از مردم خواهشمندیم که اینگونه آثار را حفظ و بایگان حفاظت و کارشناسان اداره میراث فرهنگی آمل همکاری کنند. یکی از اهالی روستای کندلو با اشاره به وجود میراث فرهنگی ارزشمند در روستا می گوید: با همت اهالی و دهیاری حمام تاریخی این روستا مرمت شد و درتلاش هستیم تا با حمایت متولیان امر آن را در فهرست میراث ملی ثبت کنیم زیرا حفظ آثار تاریخی نشانه هویت و پیشینه غنی فرهنگی مردمان منطقه به شمار می رود.
عمارت دخانیات و خانه بهرامی آمل نیز بهتازگی در لیست آثار ملی قرار گرفتند تا گرد فراموشی از خانههای تاریخی استان زودده شود. عمارت دخانیات کلاردشت و خانه بهرامی آمل به ترتیب با شماره ثبت ۳۱۵۶۵ و ۳۱۵۴۷ در فهرست آثار ملی قرار گرفت. عمارت دخانیات مربوط به دوره پهلوی اول است و بیش از ۱۰۰ سال قدمت دارد و تزیینات، مصالح داخلی و خارجی بکار رفته در این بنا از سیمان، گچ، سنگ و آجر است. تاکنون ۶۷۰ اثر تاریخی فرهنگی، ۱۷ اثر طبیعی و ۴۷ اثر معنوی در مازندران به ثبت ملی رسید و به ه تأکید کارشناسان میراث فرهنگی، ثبت کردن به معنای شناسنامهدار شدن آثار است تا از تخریب و از بین رفتن آن جلوگیری شود. در حال حاضر عدم آگاهی کافی مردم درزمینهٔ مرمت آثار تاریخی سبب شده تا بسیاری از آثار دستخوش تخریب قرار گیرند و در صورت ثبت آن، کلیه تغییرات با نظر کارشناسی سازمان میراث انجام میشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]