تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 13 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):هرگاه صبح مى‏شد پيامبر صلى‏الله‏عليه‏و‏آله دست نوازش بر سر فرزندان و نوه هاى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803933429




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

۵ دلیلی که روابط چین و آمریکا در دوران ترامپ را تا مرز جنگ پیش می‌برد


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:


سالی که باید منتظر افزایش منازعه میان واشنگتن – پکن بود
۵ دلیلی که روابط چین و آمریکا در دوران ترامپ را تا مرز جنگ پیش می‌برد
ترامپ هنوز مراسم تحلیف خود را انجام نداده است با این حال. نشانه‌هایی از تنش در روابط امریکا و چین دیده می‌شود.‌ ترامپ برنامه‌ای برای به چالش‌کشیدن چین در حوزه تجارت دارد. این موضوع می‌تواند جرقه جنگ تجاری‌ای را بزند که به ضرر کل اقتصاد جهانی خواهد بود.
روز نو :
ترامپ هنوز مراسم تحلیف خود را انجام نداده است با این حال. نشانه‌هایی از تنش در روابط امریکا و چین دیده می‌شود.‌ ترامپ برنامه‌ای برای به چالش‌کشیدن چین در حوزه تجارت دارد. این موضوع می‌تواند جرقه جنگ تجاری‌ای را بزند که به ضرر کل اقتصاد جهانی خواهد بود.
در حالی که به نظر می‌رسد ترامپ خواستار بهبود روابط با روسیه است اما گویا چنین تصمیمی را برای رابطه با پکن ندارد.

به گزارش روز نو؛ نشریه «نشنال اینترست» به پنح موردی اشاره کرده است که ممکن است واشنگتن و پکن روابط‌شان به حدی دچار تنش شود که تا مرز جنگ نیز پیش رود: 


۱-دریای چین چنوبی / دریای چین شرقی 



در سال‌های اخیر شرق و جنوب دریای چین به محلی برای تنش در روابط ایالات متحده و چین تبدیل شده است. در شرق دریای چین ایالت متحده با موضوع حمایت از تمامیت ارضی ژاپن و سایر متحدان خود مواجه است و در مقابل در دریای چین جنوبی امریکا با جاه‌طلبی‌های ارضی چینی‌ها رویاروست. واقعیت آن است که افزایش توانایی‌های نظامی چین بر شدت این مشکلات افزوده است. چین هم اکنون می‌تواند تهدیدی علیه منطقه و علیه واشنگتن باشد. ژاپن نیز به دنبال اقدامات اخیر چین تحرکات خود را افزایش داده است و آشکارا اعلام کرده که آماده پاسخگویی متقابل نظامی به چین است. ویتنام و فیلیپین نیز مواضع مشابهی را اتخاذ کرده‌اند؛ این موضوع سبب ایجاد سردرگمی و عدم اطمیان در روابط دو کشور امریکا و چین خواهد شد. 


۲-تجارت 


روابط تجاری امریکا و چین از اواخر دهه ۸۰ میلادی رشد قابل توجهی داشته است. دسترسی چین به سرمایه ایالت متحده و دسترسی امریکا به نیروی کار و منابع چین سنگ بنای اقتصاد جهانی پس از پایان جنگ سرد را بنیان نهاد. ترامپ اما اکنون وعده داده که این وضعیت را تغییر دهد. او برنامه‌ای برای به چالش‌کشیدن چین در حوزه تجارت دارد. این موضوع می‌تواند جرقه جنگ تجاری‌ای را بزند که به ضرر کل اقتصاد جهانی خواهد بود. این جنگ تجاری سبب شده تا چینی‌ها به دنبال تلاش برای جاسوسی سایبری از مراکز و نهادهای اقتصادی امریکایی و ایجاد اختلال در آن باشند. 



۵ دلیلی که روابط چین و امریکا را تا مرز جنگ پیش می‌برد



۳-کره 
کره شمالی برای کوتاه مدت برای چین هم یک فرصت و هم یک معضل است. وجود کره شمالی همچنان مانعی در برابر گسترش قلمروی کره‌جنوبی و قدرت آن به مرز چین است و این موضوع به نفع چینی‌ها می‌باشد. هم‌چنین کره شمالی می‌تواند کارتی در دست چین برای بازی با امریکا در حوزه امنیت منطقه‌ای شبه جزیره کره باشد. اما در طولانی‌مدت برای چین موضع کره دست و پاگیر است. چین نمی‌خواهد نظام سیاسی آن کشور دچار فروپاشی شود چرا که با سیل پناهجویان در طول مرزهای خود مواجه خواهد بود از سوی دیگر پکن علاقه‌ای به حمایت از رژیم کره شمالی و رفتارهای تهاجمی آن ندارد. در این میان چین موضع بغرنجی دارد. 


۴-پاکستان 
چهل و پنج سال پیش پاکستان به عنوان مجرایی برای بازگشایی روابط امریکا و چین خدمت کرده بود. ریچارد نیکسون و هنری کیسینجر در برابر فشارها برای انتقاد از عملکرد یحیی خان، رییس‌جمهوری وقت پاکستان که شیوه حکومت مستبدانه‌ای در پیش گرفته بود- خودداری کردند؛ چرا که می‌خواستند از پاکستان به عنوا دری به منظور بازگشایی روابط با چین استفاده کنند. پاکستان همچنین متحدی ارزشمند برای ایالات متحده و چین در طول تهاجم شوروی به افغانستان بود. 


امروز روابط میان پاکستان و ایالات متحده به خوبی گذشته نیست و امریکا روابط دفاعی خود را با هندوستان گسترش داده است تا  آن کشور در توازن قوا با چین قرار گیرد. تداوم حمایت پاکستان از تروریسم در‌ هندوستان و افغانستان، بسیاری از امریکایی‌ها را واداشته تا با احتیاط از تعامل بیشتر با آن کشور استقبال کنند. در سوی دیگر رابطه چین و پاکستان در حال شکوفایی است و در حوزه‌های صنعتی، اقتصادی و نظامی گسترش می‌یابد. مواجهه میان امریکا و پاکستان علیرغم آن که غیر محتمل بنظر می‌رسد اما در صورت بروز می‌تواند باعث ایجاد تنش در روابط واشنگتن و پکن شود. 


۵-تایوان 
در حالی که مدت زمان زیادی تایوان مهم‌ترین نقطه در میان روابط امریکا و چین بوده است، تماس تلفنی اخیر میان دونالد ترامپ رییس‌جمهوری منتخب امریکا و رییس‌جمهوری تایوان خشم چین را برانگیخت. در برهه زمانی کنونی کسی نمی‌داند که آیا ترامپ می‌خواهد از این موضوع به عنوام اهرم تهدیدی برای کسب امتیاز از چینی‌ها استفاده کند و یا آن‌که به طور محوری قصد نزدیکی کامل به تایوان را دارد که باعث ایجاد تنش در روابط واشنگتن  و پکن خواهد شد.

*آفتاب نيوز





تاریخ انتشار: ۰۶ دی ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن