محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1828955842
سال آخر فرصتی برای تحقق وعده انتخاباتی!
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: تابناک: همیشه سال آخر فعالیت هر دولت مستقری بیشتر از دیگر سال های فعالیت آن دولت زیر ذره بین افکار عمومی، رسانه ها و رقبای سیاسی قرار می گیرد.
همواره با آغاز شمارش معکوس انتخابات ریاست جمهوری و رسیدن موعد انتخابات روسای جمهور سعی بر آن دارند که میزان رضایت مردم را بیشتر از گذشته فراهم کنند تا در انتخابات بتوانند در مقابل سوال ها و انتقادها زبانی گویاتر داشته باشند. البته این مساله تنها مخصوص کشور ما نیست و در اکثر کشورهایی که سیاست مداران نیازمند تایید و انتخاب شدن مجدد از جانب مردم هستند، این رفتار پیشاانتخاباتی رایج است.
اگرچه شرایط و وعده های دولت های مستقر در کشور را تا سال 68 به دلایلی همچون ناتمام ماندن عمر دولت ها، شرایط ابتدایی پیروزی انقلاب، درگیری در مساله جنگ و رفع مشکلات، آسیب ها و بحران های ناشی از آن، نمی توان به بحث و بررسی گذاشت، اما بعد از اتمام جنگ تحمیلی و همزمان با تغییر نظام پارلمانی به نظام ریاستی در انتخاب رئیس دولت مسائل اقتصادی اهمیت بیشتری در رقابت های انتخاباتی پیدا کرد. وعده ها و برنامه های اقتصادی کاندیداها برای مردمی که تازه از ویرانی ها و خسارات جنگ رهایی یافته بودند، حائز اهمیت فراوانی بود.
سازندگی و بازسازی ایران از شعارها و برنامه های انتخاباتی آیت الله هاشمی رفسنجانی در انتخابات ریاست جمهوری سال 68 بود. ازنظر اقتصادی، دولت اول هاشمی با شرایط کسری بودجه شدید نزدیک به ۵۰درصد مواجه بود که توانست شرایط بودجه را در طول دوران هشت ساله به توازن برساند. از سوی دیگر، ترکیب بودجه و هزینههای دولت به نفع طرحها و هزینههای عمرانی تغییر کرد و این مساله افتتاح و راهاندازی طرحهای بزرگ عمرانی در هشت سال ریاستجمهوری وی را به دنبال داشت.
وی علاوه بر 4 سال دوره اول، در دوره بعدی نیز با رای مردم رئیس جمهور شد. اگر چه او در این دوره با ریزش آرایش مواجه شده بود و نارضایتی اقتصادی اقشاری از مردم، رقیب منتقد او احمد توکلی را با رایی چند میلیونی در نمودار نتایج بالا برد. برخی کارشناسان، بروز مشکلات اقتصادی رابهدلیل توجه محض دولت هاشمی به فعالیتهای زیربنایی و عمرانی و همچنین مشکلات زیاد اقتصادی از جمله کسری بودجه که با آن روبهرو بود، را از مهمترین دلایل این مساله میدانستند. برخی کارشناسان اقتصادی نیز معتقد بودند تاثیر مثبت اقدامات زیربنایی در حوزه اقتصاد خرد، زمان بر بوده و به زمان بیشتری برای بررسی نتایج آن نیاز است.
به هر حال هاشمی در هر دو دوره ریاست جمهوری خود مهمترین برنامه و شعار خود را سازندگی ایران نام نهاد و رسانه ها و هم فکرانش او را سردار سازندگی نامیدند. شاید هم همین مسائل باعث افزایش بیش از حد تورم و افزایش فاصله طبقاتی در دوره او شد، به نحوی که در پایان دولت هاشمی، کاندیداهای ریاست جمهوری یک شعار مشترک و مهم داشتند و آن هم بهبود وضعیت اقتصادی مردم و کنترل تورم بود. البته به اعتقاد برخی بسته شدن فضای سیاسی و فرهنگی کشور در دوره هاشمی امکان مطرح شدن شعارهای احیای جامعه مدنی و افتتاح فضای سیاسی و فرهنگی را نیز مطرح کرد و چنین هم شد.
دولت اصلاحات با شعارهای توسعه سیاسی و بهبود وضعیت اقتصادی روی کار آمد و بعد از گذشت چند سال از استقرار دولت هفتم کشور با تولد بیش از پیش رسانه های بخش خصوصی و گسترش فعالیت های فرهنگی و هنری مواجه شد. در اواخر این دوره به دلیل سقوط بیش از حد قیمت نفت، دولت دچار برخی مشکلات اقتصادی شد. منتقدان دولت اصلاحات، قوه مجریه وقت را به بی توجهی به توسعه اقتصادی متهم کردند و گفتند دولت تمامی تمرکز خود را بر توسعه سیاسی گذاشته است و به فکر مشکلات معیشتی مردم نیست. دولت در سال های آخر فعالیت خود پرونده قتل های زنجیره را که یکی از پرتنش ترین ماجراهای آن سال ها بود مختومه اعلام کرد و عاملان قتل ها محاکمه شدند. دوره اول دولت اصلاحات همراه با فضای ملتهب سیاسی بود و کمتر مساله اقتصادی به صدر مباحث روز رسانه ها تبدیل می شد.
دولت دوم اصلاحات با همان رویکرد و البته با اندکی تعدیل روی کار آمد و این بار بر روی مسائل اقتصادی تمرکز بیشتری گذاشته شد. با این وجود در سال پایانی دولت دوم خاتمی مهمترین مساله مطرح شده توسط منتقدان بی توجهی به اقشار کم درآمد، تورم و بیکاری طبقه محروم بود.از نظر برخی اصولگرایان در آن برهه این مساله می توانست به عنوان پاشنه آشیل دولت خاتمی مطرح شود.
در انتخابات 84 با تعدد و تکثر کاندیداها مواجه بودیم و نه اصولگرایان و نه اصلاح طلبان به اجماع نرسیدند و هر دو گروه کاندیداهای زیادی را برای در دست گرفتن دولت نهم معرفی کردند.
در این دوره با کنار رفتن کاندیداهای شناخته شده اصلاح طلب و اصولگرا در مرحله اول هاشمی و احمدی نژاد به دور دوم راه پیدا کردند و در دور دوم احمدی نژاد توانست سکان ریاست دولت را برعهده بگیرد. خیلی ها یکی از دلایل اصلی پیروزی او را توجه به شعارهای عدالتخوانه و مطرح کردن شعارهایی که حاوی لزوم توجه به به محرومان و طبقه کم درآمد جامعه بود، دانستند.
اما شعارهای احمدی نژاد نه تنها قبل از انتخابات بلکه در حین ریاست او بر دولت نیز همچنان ادامه یافت و با در پیش گرفتن سیاست سفرهای استانی که مخالفان و موافقان فراوانی داشت به دیدار رو در رو با مردم رفت و بازدیدهایی از شهرها و روستاهای کشور انجام داد.
او در سال آخر دولت خود از نیمه سال 87 تا خرداد 88 با سرعت بخشیدن به سفرهای استانی و نطق های جنجالی صدای منتقدان و مخالفانش را درآورد و آنها را بر آن داشت تا سفرهای استانی چند ماه مانده به انتخابات احمدی نژاد را سواستفاده از امکانات دولتی برای تبلیغات انتخاباتی معرفی کنند. البته اقدامات سال آخر دولت اول احمدی نژاد از جمله توزیع سود سهام عدالت در روزهای منتهی به انتخابات و نیز توزیع سیب زمینی در بخش هایی از نقاط محروم کشور نیز شامل همین انتقاد قرار گرفت و از سوی رقبای انتخاباتی و برخی رسانه ها مصداق حرکت های پوپولیستی و تبلیغاتی انتخابات عنوان شد.
با این حال انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری هم برگزار شد و احمدی نژاد بار دیگر در جایگاه ریاست جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت. از سال 90 و دو سال مانده به اتمام دوران ریاست جمهوری او با سقوط قیمت ریال و تاثیر تحریم های اقتصادی و بانکی، کشور روزهای سختی را گذراند. در انتخابات یازدهم همچنان نقد عملکرد دولت احمدی نژاد و وعده برای جبران کاستی ها و ضعف مدیریت دوره او جزو شعارهای داغ اکثر کاندیداها بود و در نهایت حسن روحانی با شعار دولت تدبیر و امید و با شعار اعتدال وعده بهبود وضعیت اقتصادی و مبارزه با ایران هراسی توانست بر دیگر رقبا پیروز شود.
اگرچه روحانی و همفکران او احمدی نژاد را متهم به شعارهای عوامگرایانه و پوپولیستی می کردند و خود را مبری از پیش گرفتن چنین رفتاری؛ ولی حالا در آستانه انتخابات دوازدهم ریاست جمهوری و درست چند ماه مانده به اتمام دوره دولت یازدهم نگاه ها روی رفتارها و حرکت های دولت روحانی دقیق شده است تا هرگونه رفتار غیرعادی و شبه تبلیغاتی دولت را مورد نقد قرار دهند.
اخیرا خبرهایی مبنی بر به راه افتادن دوباره پرونده فراموش شده سهام عدالت توسط دولت نیز به گوش می رسد.
علی طیبنیا، وزیر امور اقتصادی و دارایی در بخشنامهای به جزئیات تصویبنامه شورایعالی اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی پرداخته و اعلام کرده است که دولت، بررسی امکان برخورداری و اعطای سهام به افراد واجد شرایطی که تاکنون به هر دلیلی، مورد شناسایی قرار نگرفته و مشمول طرح توزیع سهامعدالت نشدهاند را در دستور کار قرار داده است. در این رابطه برخی از منتقدان دولت معتقدند: دولت طی 3 سال گذشته هیچ اقدامی در این زمینه انجام نداده و انجام این کار در سال پایانی فعالیت دولت یازدهم، به معنای تلاش دولت برای جلب آرای مردم در دوازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری است.
از سویی دیگر بعد از رونمایی از منشور حقوق شهروندی توسط روحانی در واپسین روزهای پاییز95 برخی منتقدان از جمله آیت الله یزدی این منشور را کاری تبلیغاتی قلمداد کرده است و گفته است: برای اولینبار است که در انقلاب اسلامی چنین منشوری در کشور به طور مستقیم به مردم ابلاغ میشود که متأسفانه در آن، قید و بندها را برداشته و به قانون اساسی توجه نکردهاند. منشور شهروندی نه طرح است و نه لایحه، بلکه تبلیغات انتخاباتی است.
به هرحال دولت ها در سال های آخر فعالیت خود و در آستانه انتخابات همواره زیر ذره بین رقبا، رسانه ها و افکار عمومی مردم هستند و بهتر است با حرکات سنجیده هرگونه شائبه کار تبلیغاتی با استفاده از ابزار و امکانات دولتی را برطرف کنند. هرچند که این خواسته کمی آرمانی به نظر می رسد ولی این در نهایت مردم هستند که می بینند و قضاوت می کنند ودر انتخابشان به آنچه درست می پندارند، عمل می کنند.
۰۵ دی ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]
صفحات پیشنهادی
سال آخر فرصتی برای محقق کردن وعدهها یا تبلیغات انتخاباتی؟!
همیشه سال آخر فعالیت هر دولت مستقری بیشتر از دیگر سال های فعالیت آن دولت زیر ذره بین افکار عمومی رسانه ها و رقبای سیاسی قرار می گیرد همواره با آغاز شمارش معکوس انتخابات ریاست جمهوری و رسیدن موعد انتخابات روسای جمهور سعی بر آن دارند که میزان رضایت مردم را بیشتر از گذشته فراهم کنرشد اقتصادی ۷.۴درصدی در نیمه اول سال تحقق یافت
رشد اقتصادی ۷ ۴درصدی در نیمه اول سال تحقق یافتتاریخ انتشار شنبه ۲۷ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۶ ۴۴ رئیس جمهور گفت متأسفانه برخی دولتهای اسلامی بهجای آنکه نگران مردم مظلوم سوریه و زنان و کودکان و مجروحان و آوارگان در حلب باشند نگران سرنوشت تروریستها و بهدنبال سالماندوه برخی دولتهای اسلامی از موفقیت ملت سوریه و عراق شگفتانگیز است/ تحقق رشد۴. ۷ درصدی در نیمه اول سال جاری
روحانی در دیدار رهبر انقلاب با جمعی از میهمانان خارجی مسوولان و مردم اندوه برخی دولتهای اسلامی از موفقیت ملت سوریه و عراق شگفتانگیز است تحقق رشد۴ ۷ درصدی در نیمه اول سال جاری ایلنا رییس جمهور در دیدار مقام معظم رهبری با جمعی از سفرای کشورهای اسلامی میهمانان کنفرانس وحدتارسال آخرین گزارش پرونده پدیده شاندیز برای روسای قوا
ارسال آخرین گزارش پرونده پدیده شاندیز برای روسای قوا معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه ای وزارت کشور از ارسال گزارش آخرین اقدامات انجام شده در راستای حل مشکلات شرکت پدیده شاندیز برای روسای قوا معاون اول رییس جمهوری وزراء و روسای دستگاه های مربوط با این موضوع خبرداد باباولویتها در چشمانداز پنج ساله ایران فرصتی بزرگ برای سرمایهگذاری خارجی است
اولویتها در چشمانداز پنج ساله ایران فرصتی بزرگ برای سرمایهگذاری خارجی است رییس دفتر رییس جمهور با اعضاء اتاقهای بازرگانی سوئد دیدار و فرصت های سرمایه گذاری در اقتصاد ایران را تشریح کرد به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان محمد نهاوندیان در این نشست دو مولفهوعدههایی که در آرزوی تحقق میماند | پایگاه خبری تراز
تراز سفرهای استانی گرچه سنتی بود که در ادوار گذشته از سوی روسای جمهور پیشین انجام میشد اما از همان زمانی که زلف محمود احمدینژاد با ریاست جمهوری و خیابان پاستور گره خورد رنگ و بوی این سفرها هم متفاوت از گذشته شد سفرهایی که هرچند به اذعان برخی از باب نزدیک شدن و ارتباط رودررویتحقق وعدههای آموزش و پرورش برای بازنشستگان سال 94 تا پایان آذر ماه
تحقق وعدههای آموزش و پرورش برای بازنشستگان سال 94 تا پایان آذر ماه مدیر کل دفتر برنامه و بودجه وزارت آموزش و پرورش گفت با توجه به برنامههای پیشبینی شده تا پایان آذر ماه معوقات بازنشستگان 94 پرداخت میشود منصور مجاوری مدیر کل دفتر برنامه و بودجه وزارت آموزش و پرورش در گفتسالروز حماسه 9 دی فرصتی مناسب برای بصیرت افزایی نسل جوان است
فرماندار بشرویه سالروز حماسه 9 دی فرصتی مناسب برای بصیرت افزایی نسل جوان است بیرجند- ایرنا- فرماندار بشرویه گفت اجرای مراسم های سالروز حماسه 9 دی فرصتی مناسب در راستای بصیرت افزایی نسل جوان در این شهرستان است علیرضا زمان زاده روز شنبه در نشست کارگروه فرهنگی و اجتماعی شهرستانارسال گزارش آخرین اقدامات انجام شده در راستای حل مشکلات پدیده شاندیز برای روسای قوا
ارسال گزارش آخرین اقدامات انجام شده در راستای حل مشکلات پدیده شاندیز برای روسای قوا معاون هماهنگی وزارت کشور از ارسال گزارش مربوط به آخرین اقدامات انجام شده در راستای حل مشکلات شرکت پدیده شاندیز به روسای قوا خبرداد به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل ازآخرین لپ تاپ های تولید سال ۲۰۱۶
ایستانیوز در چند روز باقی مانده به پایان سال میلادی شرکت های کامپیوتری سرعت بیشتری به ارائه محصولات جدید خود می دهند چراکه خرید این دست از محصولات به مناسبت سال نو در بین خریداران افزایش می یابد به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی ایستانیوز این رقابت برای جلب مشتری بیشتر و-
سیاسی
پربازدیدترینها