واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: عوامل به وجود آمدن سندرم خانههای بیمار
با توجه به اهمیت آموزش و ترویج روشهای جلوگیری از خطرات ناشی از نشت گاز و مسمومیت ناشی از گاز منواکسید کربن (مرگ خاموش) به ویژه در فصل زمستان، سازمان نظام مهندسی ساختمان استان البرز اقدام به برگزاری همایش «جامعه سالم و ایمن، تجهیزات استاندارد و پیشگیری از مرگ خاموش» کرد.
آفتابنیوز : به گزارش سرویس بازار ایسنا، پیمان ابراهیمی عضو هیاتعلمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب و مدرس رسمی سازمان نظام مهندسی در این همایش اظهارکرد: خانهای ایمن است که بیمار نباشد، شرایط آسایش در خانه بسیار فاکتور مهمی است. درگذشته وقتی بحث آسایش میشد فقط موضوع دما مطرح بود. ولی اکنون با وسایل گرمایش باید شرایط آسایش تامین شود. شرایط و دمای آسایش در زمستان بر اساس استاندارد بین ۱۹ تا ۲۲ درجه سانتیگراد و طبق مقررات ملی ایران بین ۱۸ تا ۲۱ درجه سانتیگراد مطرح است.
ابراهیمی بیان کرد: با وجود اینکه اکنون مرگ خاموش ناشی از عدم استفاده صحیح از وسایل گازسوز و مشکلات دودکش آنها مطرح است ولی موضوعی که مغفول باقی مانده «سندروم خانههای بیمار» است. این موضوع آمار دقیق و روشنی ندارد و به راحتی نمود پیدا نمیکند و شاید در سالهای آتی اثر خود را بر سلامت ساکنان داشته باشد.
مدرس رسمی سازمان نظام مهندسی افزود: عواملی که باعث به وجود آمدن سندرم خانههای بیمار میشود عبارت است از: تهویه ناکافی، آلایندههای شیمیایی تولید شده توسط وسایل داخل ساختمان (مواد آروماتیک، CO، Cl)، ورود آلایندههای شیمیایی ناشی از منابع خارج از ساختمان، آلایندههای بیولوژیکی (پوست، قارچ، مایت و...)، کمبود اکسیژن و نشت محصولات احتراق.
ابراهیمی تشریح کرد: علائم و نشانههای خانه بیمار میتواند؛ احساس ناراحتی و عدم آسایش بدون وجود بیماری قابل تشخیص، تنگی نفس و گرفتگی قفسه سینه، احساس سردرد و گیجی، آبریزش یا گرفتگی بینی، سوزش چشم و گلو، خستگی مفرط، ضعف در تمرکز، پرخاشگری ایجاد کند و در صورت تداوم؛ موجب کندی رشد جسمی و مغزی کودکان و ایجاد سکته در افراد مستعد و سالمندان باشد. در این زمینه یکی از راهکارها تامین گرمای لازم از طریق سیستمهای گرمایشی است که حرارت را به صورت غیرمستقیم از طریق آبگرم و سایر سیالهای واسط به محیط وارد میکنند. عمل احتراق وسایل گازسوز گرمایشی هم باید خارج از محیط زندگی انجام گیرد.
وی در ادامه افزود: برای اینکه بتوان با یکی از عوامل مهم به وجودآورنده سندروم خانه بیمار مقابله کرد، بایستی سعی کنیم وسایل گاز سوز گرمایشی را از محیط زندگی دور کنیم. یکی از راهکارها میتواند استفاده از سیستمهای گرمایشی مرکزی است. متاسفانه در چند سال گذشته با توجه به حجم تبلیغاتی صورت گرفته مبنی بر مستقل بودن مصرف انرژی، مردم به سمت سیستم های گرمایشی به صورت تفکیکی روی آوردند. بحث مستقل نبودن مصرف انرژی هر یک از واحدهای ساختمانها برای موتورخانه و یا سیستمهای حرارت مرکزی، امروزه با نصب انرژی مترها روی رایزرهای موتورخانه حل شده است؛ انرژی مترها مصرف انرژی هر یک از واحدها را رصد و گزارش میکند.
ابراهیمی بیان کرد: همچنین یکی دیگر از موانعی که درگذشته سر راه نصب سیستمهای گرمایشی مرکزی بود، فضای اشغال شده توسط آن هست. خوشخبتانه اخیرا این مشکل نیز مرتفع شده و به دو صورت راهکارهایی برای این مانع در نظر گرفته شده است. بدین صورت که در مرحله اول تلاش شده که سیستمهای گرمایشی مرکزی به صورت کامپکت و یکپارچه شده و فضای کمتری را اشغال کند و در مرحله دوم در صورت امکان در پشت بام ساختمانها نصب شود.
۰۴ دی ۱۳۹۵ - ۱۶:۲۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 8]