واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهدرخت سیاه بر تن درختان بلوط کهگیلویه و بویراحمد/ خاکستر شدن 648 هکتار از جنگلها و مراتع در آتشسوزی
فارس از خاکستر شدن 648 هکتار از جنگلها و مراتع کهگیلویه و بویراحمد در آتشسوزیهای اخیر و رخت سیاه بر تن درختان بلوط این استان گزارش میدهد.
به گزارش خبرگزاری فارس از یاسوج، استان کهگیلویه و بویراحمد با داشتن یک میلیون و 200 هزار جنگل و مرتع یکی از میراثداران این منابع طبیعی و خدادادی بوده و لازم است مردم استان برای حفظ و نگهداری از این منابع طبیعی و خدادادی از هیچ کوششی دریغ نکنند. بوتهکنی گیاهان دارویی و کوهی در فصل بهار توسط افراد سودجو، بیماری سوسک چوبخوار و آتشسوزی جنگلها و مراتع همه از علل و عواملی است که میراث طبیعی و خدادادی کهگیلویه و بویراحمد را تهدید میکند. اما سریال تلخ و نگرانکنندهای که در ایام گرم سال طبیعت کهگیلویه و بویراحمد را تهدید میکند آتشسوزیهایی است که در پایان فصل بهار و گرم شدن هوا شاهد فوران آن هستیم که لازم است تدابیر ویژهای از سوی مسؤولان استان برای حفاظت از منابع طبیعی صورت گیرد. بیاحتیاطی مردم، گردشگران و آتش زدن اراضی کشاورزی در مجاورت اراضی ملی بعد از برداشت محصول از جمله دلایلی است که موجب آتشسوزی جنگلها و مراتع شده که باید فرهنگسازی لازم در این خصوص صورت گیرد.
محمدرحیم برزمند فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی در گفتوگو با خبرنگار فارس در یاسوج اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون 44 فقره آتشسوزی در سطح جنگلها و مراتع استان به وقوع پیوست که 648 هکتار از جنگلها و مراتع دچار خسارت شدند. وی به خسارات وارد شده به اراضی استان اشاره کرد: خسارت وارد شده آتشسوزی در منابع طبیعی استان یک میلیارد و 900 میلیون تومان برآورد شده است. برزمند با اشاره به سطحی بودن آتشسوزیها در جنگلها و مراتع گفت: در این آتشسوزیها انواع و اقسام گونههای گیاهی و مرتعی و درختان از جمله درخت بلوط دچار آتشسوزی شد. وی بیشترین علت آتشسوزی را عامل انسانی دانست و تصریح کرد: سهلانگاری گردشگران و آتش زدن زمینهای کشاورزی در مجاورت اراضی ملی برای تصرف در این اراضی از جمله علل آتشسوزی در منابع طبیعی است. فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد به کمبود امکانات برای مقابله با حریق مهار آن اشاره کرد و افزود: کمبود نیروی انسانی و کمبود اعتبارات مشکلاتی است که منابع طبیعی با آن دست و پنجه نرم میکند. وی خواستار همکاری دستگاههای استانی برای مقابله با آتشسوزی و مهار آن شد و خاطرنشان کرد: بنابر ماده 47 قانون حفاظت از جنگلها و مراتع کلیه دستگاه دولتی کشوری و لشکری در زمان اعلام حریق از سوی منابع طبیعی باید در مهار آتشسوزی همکاری کنند اما برخی دستگاهها همکاری نمیکنند.
وی ضمن تقدیر از استاندار، مدیرکل مدیریت بحران، فرمانداران و نیروهای اجرایی خواستار حمایت بیشتر از منابع طبیعی شد و افزود: منابع طبیعی تنها متولی جنگل نیست و فرمانده یگان حفاظت نباید تنها جوابگوی آتشسوزیها باشد بلکه سایر دستگاهها باید در این خصوص جوابگو باشند. برزمند با بیان اینکه با دست خالی به تنهایی نمیتوانیم مشکلات را حل و فصل کنیم، گفت: برای مقابله با آتشسوزیها و حفاظت از منابع طبیعی استان نیازمند نیروی انسانی و تخصیص اعتبارات کافی برای کنترل حریق است. وی با اشاره به اینکه تمام دستگاهها و نیروی نظامی و انتظامی برای مقابله با حریق آماده و بسیج شوند، گفت: بیشترین حریق منابع طبیعی در شهرستانهای بویراحمد، باشت، دنا و شهرستان کهگیلویه رخ داده است.
سید علی وفائیمقدم به فارس گفت: 20 درصد جنگلها و مراتع حوزه زاگرس در استان کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد و دستگاههای متولی با همکاری سایر دستگاهها از جنگلها و مراتع محافظت کنند. مدیرکل بحران کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به کمبود امکانات برای مقابله با حریق در عرصههای منابع طبیعی و ملی افزود: نیاز است منابع طبیعی استان به امکانات مورد نیاز مجهز شود. مدیرکل دفتر مشارکتهای مردمی سازمان محیط زیست نیز استقرار بالگرد آب پاش برای حفاظت از جنگلها را ضروری دانست و گفت: استانهای زاگرس نشین برای مهار آتش در عرصههای جنگلی خود در زمان وزش باد نیازمند بالگرد هستند. محمد درویش اضافه کرد: حفاظت و حراست از عرصههای جنگلی و زیست بومها یک وظیفه همگانی است. ============= گزارش از مهینتاج راوند ============= انتهای پیام/82024/ت40
95/04/30 :: 10:19
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]