واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: فرشید اسحاقی در قانون نوشت: منشور حقوق شهروندی در حالی دیروز در مراسمی شکیل رونمایی شد و رییس جمهور بر اجرای بی کم و کاست آن تاکید کرد که این روزها نقض حقوق شهروندی از سوی خود دولت، هزینههای بسیاری را بر مردم تحمیل کرده است. ترافیک عصرگاهی سرسام آور این روزهای تهران به گواه کارشناسان، عاملی به نام «برگزاری نمایشگاهها» در محل دائمی نمایشگاههای تهران را به خود می بیند و زنجیره ترافیک پایتخت را تا جنوب شهر می کشاند. معابر بزرگراهی تهران که همچون یک حلقه به هم متصل هستند، با بروز قفل های ترافیکی، به شکل یک دومینو همدیگر را تحت تاثیر قرار میدهند و ترافیک، تمام شهر را میگیرد.
در چنین شرایطی، قرارگرفتن محل دائمی نمایشگاههای تهران در خیابان سئول و برگزاری نمایشگاههای پربیننده ای چون شیرینی و شکلات، لوازم خانگی و .... در آن؛ سیل خودروها به سمت این نقطه از شهر را همراه دارد و عجین شدن آن با ترافیک معمول عصرگاهی، قفل بر معابر شهر زده است. در چنین شرایطی، از پلیس راهنمایی و رانندگی گرفته تا کارشناسان ترافیکی، جملگی اعتقاد بر تاثیر نمایشگاهها بر سنگین تر شدن ترافیک شهر و لزوم انتقال نمایشگاهها از دل شهر دارند.
اما در حالی که مجموعه بزرگ نمایشگاه شهر آفتاب در جنوب تهران می تواند گره گشای این قفل باشد و نمایشگاهها به این نقطه از شهر منتقل شود، اما در نقض آشکار حقوق شهروندی، دولت از انجام آن سرباز می زند. نمایشگاه شهر آفتاب که سرمایه ای بالغ بر هزار میلیارد تومان در احداث و تجهیز آن صرف شده، این روزها در بی توجهی دولت خاک می خورد و از طرف مقابل، شهروندان در غول ترافیک عذاب میکشند. اکنون این سوال مطرح است که در اجرای حقوق شهروندی، چگونه است که منافع جمع زیادی از شهروندان به منافع اقلی از آنها ترجیح داده میشود؟
شهر تهران با جمعیت ساکن 10 میلیون نفری با چهار میلیون خودرو و سه میلیون موتورسیکلت متردد در آن، این روزها قربانی ترافیکی شده است که برای آن راهکار هست اما اقدامی نمیشود تا حقوق همه مردم پایمال شود. برگزاری نمایشگاهها در داخل شهر شاید حقوق عده ای از شهروندان متقاضی حضور در نمایشگاه را رعایت کند، اما از طرف مقابل حق عده کثیری را پایمال می کند و هزینههای زیادی را متحملشان می کند. آیا وقت آن نرسیده است که دولت با درنظر گرفتن منافع عموم مردم در ترافیک ناشی از نمایشگاه، فارغ از هر گونه نگاه سیاسی با انتقال آن به جنوب شهر، گامی برای احقاق حقوق شهروندی بردارد؟ آیا وقت آن نرسیده که مسئولان دست از سیاستزدگی بردارند و حقوق و منافع مردم را نه در حرف، بلکه در عمل رعایت کنند؟ در این میان، نقش مدیریت شهری تهران در ایجاد زیرساختهای لازم برای حل همیشگی چالش نمایشگاهها در تهران نیز غیر قابل انکار است و تجهیز خطوط مترو، اتوبوسرانی و ... در جنوب شهر برای انتقال همیشگی نمایشگاهها به شهر آفتاب باید به طور کامل انجام شود.
اوایل امسال ، پرمخاطب ترین نمایشگاه کشور یعنی نمایشگاه کتاب در شهر آفتاب برگزار شد که با توجه به تجربه اول نمایشگاهی در این مجموعه، راضی کننده بود. اگرچه نقایصی در خدمات مترو، آشنایی مخاطبان با مسیرهای دسترسی، آبگرفتگی برخی سالن ها و ... وجود داشت اما در قیاس با سایر مزایای برگزاری نمایشگاه در این مجموعه آن هم برای بار اول قابل قبول بود. به نظر می آید با بحرانی شدن ترافیک عصرگاهی تهران و در راستای اجرای حقوق شهروندی همه ساکنان در پایتخت، فارغ از هرگونه نگاه و جانبداری سیاسی، انتقال نمایشگاهها به شهر آفتاب باید صورت گرفته و شهرداری تهران نیز وظایف خود در تجهیز زیرساخت های نمایشگاهی در این نقطه از شهر را بپذیرد.
در غیر این صورت، در آینده ای که بسیار نزدیک است، ترافیک تهران به غده سرطانی زندگی در پایتخت تبدیل خواهد شد و عوارض آن همه مردم، دستگاههای دولتی، شهرداری و ... را خواهد گرفت.
۰۱ دی ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]