واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: دولت عربستان سعودی این اقدام را نخواهد پذیرفت و قطعا روابط مصر با عربستان سعودی و کشورهای حاشیه خلیج [فارس] در صورت قبول پیشنهاد تهران توسط قاهره بدتر خواهد شد.
به گزارش تراز ،پایگاه آمریکایی المانیتور (Al Monitor) با انتشار گزارشی تحت عنوان "آیا مصر پیشنهاد نفتی ایران را می پذیرد؟" به گمانه زنی در این رابطه و بررسی نتایج آن در عرصه سیاسی پرداخته است.
در این گزارش می خوانیم:
«پس از آنکه شرکت نفتی سعودی آرامکو، روابط تجاری خود با مصر را به حالت تعلیق درآورده و تامین محصولات نفتی مصر را قطع کرد، قاهره تلاش های مداومی برای تامین نیازهای خود به محصولات نفتی داشته است.
اقدام شرکت آرامکو پس از آن صورت گرفت که مصر به نفع قطعنامه ارائه شده توسط روسیه در شورای امنیت سازمان ملل در رابطه با سوریه رای مثبت داد؛ قطعنامه ای که عربستان سعودی مخالفت شدید خود با آن را اعلام کرده بود.
بر اساس گزارش پایگاه تهران تایمز، ایران تمایل خود برای تامین محصولات نفتی مصر را اعلام کرده است. نیاز سالانه مصر به محصولات نفتی و گاز طبیعی 87.7 میلیون تن است که 42.3 میلیون تن آن محصولات نفتی و 45.4 میلیون تن گاز طبیعی است. 35 درصد نیاز مصر توسط واردات تامین می شود که 40 درصد از این میزان از شرکت آرامکو خریداری می شده است.
پس از تیره شدن روابط قاهره و ریاض و اختلاف نظرهای موجود در رابطه با یمن و سوریه و در حالی که روابط مصر و روسیه در حال توسعه است و همچنین با توجه به مواضع مصر در قبال سوریه و بشار اسد، در حال حاضر فرصتی مناسب برای همکاری میان مصر و ایران به وجود آمده است که چهارمین تولید کننده نفت جهان است.
از آنجا که همکاری ایران و مصر ارتباط نزدیکی با منافع سیاسی دارد، برخی ناظران معتقدند که تامین محصولات نفتی مصر توسط ایران، قطعا موجب تضعیف روابط مصر با کشورهای حاشیه خلیج [فارس] خواهد شد و به معنای پایان هرگونه کمک مالی این کشورها به مصر خواهد بود. اما باید منظر بود و دید که آیا مصر پس از اختلافات اخیر خود با عربستان سعودی، پیشنهاد ایران برای تامین محصولات نفتی مورد نیاز خود را قبول خواهد کرد یا خیر.
"عمار علی حسن" یکی از تحلیل گران سیاسی در گفتگو با المانتیور عنوان کرد که دولت فعلی عربستان سعودی این اقدام را نخواهد پذیرفت و قطعا روابط مصر با عربستان سعودی و کشورهای حاشیه خلیج [فارس] در صورت قبول پیشنهاد تهران توسط قاهره بدتر خواهد شد."
وی در ادامه می گوید: "تهران اخیرا تلاش هایی برای تحکیم روابط خود با قاهره داشته است. در صورتی که روابط ایران و مصر تقویت گردد، این روابط می تواند برای پرداختن به مسائلی مهم همچون پرونده یمن و سوریه که ایران نقش مهمی در آن ها دارد، مورد استفاده قرار گیرد. علت اصلی این موضوع آن است که دخالت کشورهای عربی نتوانسته است بحران یمن حل کند و کشورهای حاشیه خلیج [فارس] باید این موضوع را به خوبی درک کنند."»
منبع: جام نیوز
زمانبندی انتشار: 30 آذر 1395 - 13:52
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]