محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843185716
جدیدترین آمار از ازدواج کودکان در ایران | پایگاه خبری تراز
واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: 17 درصد از ازدواجهای کشور مربوط به ازدواج دختران زیر 18 سال بوده و همچنین آنکه در سال 94 بیش از پنج درصد ازدواجها در سنین کمتر از 15 سالگی ثبت شده؛ این در حالیست که این آمار تنها آمار ازدواجهای ثبت شده در دوران کودکی است.
به گزارش تراز ،زهرا کهرام دبیر سمینار ازدواج کودکان در مناطق حاشیه که عصر روز گذشته در دانشگاه علم و صنعت با حضور فعالان اجتماعی، حقوقی، دانشگاهی و ... برگزار شد، با بیان آنکه جمعیت امداد دانشجویی امام علی (ع) پژوهشی را در خصوص عوامل و پیامدهای ازدواج کودکان در محلات حاشیهای کشور در میان اقوام مختلف انجام داده است، اظهار کرد: از سال 92 سمینارهای تخصصی جمعیت امام علی (ع) در زمینههای مختلفی همچون کودکان کار و خیابان، اعتیاد کودک و ... برگزار شد و امروز یکی دیگر از مسائلی که ما به عنوان فعال اجتماعی هر روز با آن درگیر هستیم و نباید در مقابل آن سکوت کنیم مسئله نگران کننده و تلخ «ازدواج کودک» در کشور است.
وی در تشریح نتایج پژوهش مذکور گفت: تعداد زیادی از ازدواجهایی که در سنین کودکی رخ میدهند، به هیچ عنوان ثبت نمیشوند و به همین دلیل کودکان حاصل از این ازدواجها فاقد شناسنامه بوده و در نهایت به جمعیت پنهان کشور میافزایند، این در حالیست که هر چند در حاشیه شهرها ازدواج در سن پایین رواج دارد اما از طرفی در متن شهر و به ویژه در مناطق مرفهنشین سن ازدواج رو به افزایش بوده و بالاتر میرود.
وی ادامه داد: پژوهش جمعیت امام علی (ع) در خصوص ازدواج کودکان در میان اقوام مختلف ایران ، تابستان و پاییز 95 در 17 استان کشور بر روی بیش از 500 مورد کودکی که تجربه ازدواج در سنین پایین داشتهاند انجام شده است.
وی افزود: مطالعات و شواهد موجود نشان میدهد که ریشه بسیاری از معضلات زنان به ازدواج آنها در سنین کودکی باز میگردد از جمله این معضلات میتوان به رشد بی رویه جمعیت بدون اوراق هویتی در مناطق حاشیه، محرومیت از تحصیل، ثبت نشدن ازدواجها و شیوع پدیده کودک – بیوه و ... اشاره کرد.
وی در ادامه ضمن اشاره به نبود آمار دقیق از ازدواجها و طلاقهای ثبت نشده در کشور، عدم توجه به جمعیت پنهان در سیاستگذاریهای کشور، فقدان بررسیها و اقدامات لازم در خصوص آسیبهای اجتماعی حاصل از ازدواج کودکان، رشد منفی جمعیت در مرکز شهرها و رشد مثبت جمعیت در حاشیه شهرها و همچنین کاهش شاخص توسعه انسانی در کل کشور، گفت: همه این عوامل باعث شدهاند که به اهمیت بررسی مسئله ازدواج کودک در ایران واقف شویم و این موضوع را در دستور کار خود قرار دهیم زیرا در حال حاضر لزوم ارائه راهکارهایی به منظور به حداقل رساندن آسیبهای ناشی از ازدواج کودک به ضرورت در جامعه احساس میشود.
دبیر سمینار ازدواج کودک ادامه داد: این پژوهش در استانهای قم، خوزستان، سیستان و بلوچستان، تهران، بوشهر، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، گلستان، مازندران، ایلام، اصفهان، هرمزگان، البرز، کرمانشاه، کرمان، زنجان و همدان انجام شده است و موارد مورد مطالعه در آن زنان و مردان کمتر از 35 سالی که قبل از 18 سالگی ازدواج کردهاند، بودند.
وی ادامه داد: بر اساس ماده 1041 قانون مدنی عقد نکاح دختر قبل از رسیدن به سن 13 سال تمام شمسی و پسر قبل از رسیدن به سن 15 سال تمام شمسی منوط به اذن ولی به شرط مصلحت با تشخیص دادگاه صالحه است.
وی در خصوص آمار و ارقام ازدواج کودکان در ایران نیز اظهار کرد: 17 درصد ازدواج دختران در ایران پیش از رسیدن به 18 سالگی بوده و طبق تازهترین آمار ثبت شده در سازمان ثبت احوال کشور بر اساس آمار 9 ماهه اول سازمان ثبت احوال ایران در سال 94 اعلام شد که بیش از 5 درصد زنانی که در این مدت ازدواج کردهاند کمتر از 15 سال سن داشته یعنی 28 هزار و 242 نفر قبل از رسیدن به 15 سالگی ازدواج کردهاند و بیش از 204 هزار ازدواج دختران در سنین 15 تا 19 سال در این دوره از سال ثبت شده است.
کهرام ادامه داد: بر اساس آمار رسمی ثبت شده بیشترین آمار ازدواج و طلاق کودکان در استانهای سیستان و بلوچستان، خوزستان، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی و غربی، فارس، زنجان، تهران، همدان و مازندران است.
وی در خصوص علل ازدواج کودک در ایران نیز بر اساس این پژوهش اظهار کرد: ارزشهای سنتی و مذهبی در راستای حفظ آبرو و شرف خانوادگی در زمینه فرهنگی در راستای سیستم پدرسالاری از عوامل موثر بر ازدواج کودکان در ایران محسوب میشود.
دبیر سمینار ازدواج کودک ادامه داد: آسیبهای اجتماعی خانواده از جمله فقر، محرومیت از تحصیل، اعتیاد و مهاجرت در راستای کاهش بار اقتصادی و تامین هزینههای ناشی از اعتیاد خانواده از دیگر عوامل ازدواج زودرس کودکان در ایران محسوب میشود.
کهرام در ادامه پیامدهای ازدواج کودک را در دو جنبه اجتماعی و جسمی دانست و گفت: پیامدهای اجتماعی ازدواج کودک از جمله ثبت نشدن ازدواجها و نداشتن اوراق هویتی، ظهور پدیده کودک بیوه، خشونت خانگی و همسرآزاری، رشد بی رویه جمعیت پنهان در مناطق حاشیه، تن فروشی، فرار از خانه، کارتن خوابی، محرومیت تحصیلی، فاصله سنی زیاد با همسر، خودسوزی و خودکشی، محدودیت حمایت اجتماعی و قانونی با تولید چرخه اعتیاد، نداشتن مهارت برای ورود به بازار کار، نداشتن مهارت فرزندپروری، بازتولید چرخه فقر، چرخه کار کودک و چرخه ازدواج کودک است.
وی در خصوص پیامدهای جسمی ازدواج کودک نیز تصریح کرد: افزایش سقط، زایمان زودرس، افزایش تولد نوزادان کم وزن در سنین نوجوانی، فشار زیاد برای بارداری، حاملگی و سایر بیماریهای مرتبط با HIV مثبت، افزایش آسیب پذیری در برابر انزوای اجتماعی، بلوغ زودرس، سوء تغذیه، شاخص و توده بدنی پایین، قد کوتاه، لگن باریک، زایمان طولانی، خونریزی شدید، عدم آگاهی از بهداشت باروری و تنظیم خانواده و ... نیز از پیامدهای جسمی ازدواج کودکان محسوب میشود.
وی در خصوص پیامدهای روانی ازدواج کودک نیز اظهار کرد: شیوع اختلالات خلقی از جمله افسردگی، اختلالات اضطرابی، وسواس و اختلالات پانیک، فقدان رسیدن به استقلال شخصی و بلوغ فکری، جدایی از خانواده و دوستان، از دست دادن حمایت آنها همچنین از دست دادن آزادی تعامل با همسالان و مشارکت در فعالیتهای اجتماعی، تضعیف فرصتهای رشد و توسعه و طی کردن ناقص مراحل رشد روانی اجتماعی از پیامدهای روانی ازدواج کودکان است.
دبیر سمینار ازدواج کودک در خصوص پراکندگی قومیتی ازدواج کودک در ایران نیز اظهار کرد: این مسئله 15 درصد در میان اقوام ترک، 4.5 درصد در اقوام کرد، 3.8 درصد در اقوام لر، 15 درصد فارس، 4.5 درصد لک، 8.5 درصد بلوچ، 8 درصد عرب، 2.5 درصد سیستانی، 4.7 درصد هزاره، 8 درصد پشتو، 10 درصد تاجیک، 12 درصد مازنی، 2.5 درصد ازبک، 0.5 درصد گیلک و 0.5 درصد در میان سایر اقوام پراکندگی دارد.
کهرام در خصوص شیوع جنسیتی ازدواج کودک در ایران اعلام کرد: فراوانی ازدواج کودک در ایران 35 درصد در میان مردان و 65 درصد در میان زنان است و از نظر میزان سواد نیز 37.5 درصد آنها بی سواد، 37.5 درصد کمتر از سیکل، 22 درصد کمتر از دیپلم و 3 درصد بالاتر از دیپلم هستند.
دبیر سمینار ازدواج کودک در خصوص میزان درآمد این افراد نیز اظهار کرد: 69.5 درصد آنها میزان درآمد ماهیانهشان در صورت شاغل بودن کمتر از 500 هزار تومان، 27 درصد بین 500 تا یک میلیون تومان، و 3.5 درصد بیش از یک میلیون تومان است.
وی در خصوص وضعیت تاهل آنها نیز گفت: 82 درصد این افراد همچنان متاهل، 5 درصد مطلقه، 5 درصد دارای همسر فوت شده، 4 درصد همسر رها کرده، 2 درصد همسر از کار افتاده و 2 درصد همسران زندانی هستند.
وی در خصوص سن ازدواج در این افراد نیز تصریح کرد: 25.5 درصد بین 11 تا 13 سال، 55 درصد بین 14 تا 16 سال، 18 درصد بین 17 تا 18 سال و 2 درصد کمتر از 10 سالگی ازدواج کردهاند.
دبیر سمینار ازدواج کودک در خصوص وضعیت اعتیاد در میان آنها نیز گفت: 78 درصد این افراد دارای پدر معتاد، 16 درصد دارای مادر معتاد و 6 درصد دارای والدین معتاد بودهاند.
وی دلایل ازدواج این افراد را نیز تصریح کرد: 68 درصد این افراد به علت سنتهای قومی، 2 درصد به علت اعتیاد، 9 درصد فقر، 17 درصد علاقه و 11 درصد بنا به سایر علل مجبور به ازدواج در کودکی شدهاند.
دبیر سمینار ازدواج کودک در خصوص رضایت این افراد از سن ازدواجشان نیز گفت: 40 درصد این افراد اصلا از سن ازدواج خود راضی نبودند، 11 درصد خیلی کم، 12 درصد کم، 13 درصد تا حدودی، 17 درصد زیاد و 7 درصد خیلی زیاد از ازدواجشان در سن کودکی راضی هستند.
وی در خصوص سابقه سقط جنین این افراد نیز گفت: 80 درصد آنها سابقه سقط مکرر نداشته و 20 درصد نیز سابقه سقط داشتند؛ همچنین آنکه 56 درصد از این افراد از وسایل پیشگیری از بارداری استفاده کرده و 44 درصدشان نیز از این وسایل استفاده نکردهاند؛ علاوه بر آن 11 درصد از این افراد ازدواج قبل از بلوغ داشته، 74 درصد ازدواج بعد از بلوغ و 15 درصد ازدواج همزمان با بلوغ را تجربه کردهاند.
کهرام در خصوص میزان تجربه خشونتهای خانگی در این افراد نیز اظهار کرد: 47 درصد این افراد دارای تجربه کوفتگی، 21 درصد جراحت، 53 درصد شکستگی و 3 درصد نقص عضو شدند؛ این در حالیست که 5 درصد از آنها اختلاف سنی 15 تا 40 سال، 10 درصد اختلاف سنی 10 تا 15 سال و 85 درصد اختلاف سنی کمتر از 10 سال را تجربه کردهاند.
وی در پایان پیشنهاد کرد: به منظور جلوگیری از بروز و شیوع این آسیب در کشور میتوان فرهنگ سازی از طریق رسانه، آموزش و پرورش، ایجاد زیرساختهای آموزشی، ضمانت اجرایی برای تحصیل کودکان، ارائه پیشنهادات کاربردی و تخصصی در راستای اصلاح ساختارهای اجرایی و سنتها را در دستور کار قرار داد.
منبع: ایسنا
زمانبندی انتشار: 21 آذر 1395 - 11:15
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]
صفحات پیشنهادی
جدیدترین آمار فروش فیلمهای در حال اکران | پایگاه خبری تراز
تراز فیلمها در هفته گذشته با تمهیداتی که از سوی شورای صنفی نمایش اتخاذ شد توانستند امکان بهتری برای دیده شدن داشته باشند به گزارش تراز با تمهیدی که از سوی شورای صنفی نمایش اندیشیده شد فیلمهای سینمایی در سالن های سینما امکان دیده شدن یافتن اما هنوز بسیاری از صاحبان آثارجدیدترین آمار از ازدواج کودکان در ایران
جدیدترین آمار از ازدواج کودکان در ایران 17 درصد از ازدواجهای کشور مربوط به ازدواج دختران زیر 18 سال بوده و همچنین آنکه در سال 94 بیش از پنج درصد ازدواجها در سنین کمتر از 15 سالگی ثبت شده این در حالیست که این آمار تنها آمار ازدواجهای ثبت شده در دوران کودکی است ایسنا زهرا کهرجدیدترین لپ تاپهای بازار چند؟+جدول | پایگاه خبری تراز
تراز آنچه در زیر می آید قیمت روز جدیدترین انواع لپتاپهای موجود در سطح بازار تهران است منبع اقتصاد آنلاین زمانبندی انتشار 11 آذر 1395 - 12 10AFC بدون مدرک نمیتواند ایران را محروم کند | پایگاه خبری تراز
تراز عضو هیات رییسه فدراسیون فوتبال معتقد است که هر چه زودتر باید کمیته یا کارگروهی برای جلوگیری از تحمیل میزبانی نمایندگان ایران مقابل عربستان در کشور سوم تشکیل شود به گزارش تراز هدایت ممبینی درباره تمدید میزبانی نمایندگان ایران و عربستان مقابل یکدیگر در کشور سوم در چارچوب مسنزدیک شدن ترامپ به عربستان برای کاهش قدرت ایران | پایگاه خبری تراز
تراز دو روز پیش ولید الفارس بار دیگر به شبکه بی بی سی نیوز گفت که از اولویت های ترامپ کار روی تاسیس ائتلافی متشکل از کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و مصر و اردن است راجح الخوری به گزارش تراز یک بار دیگر ولید فارس کسی که در دوره تبلیغات انتخاباتی ریاست جمهوری امریکا خود را مشاورآمار تاریخچه دوئل غول های اسپانیا - پایگاه خبری تحلیلی ایران اسلامی
قدرت های برتر فوتبال اسپانیا شنبه شب در حالی به مصاف یکدیگر خواهند رفت که هر یک از آنها نسبت به دیگری در برخی بخش ها برتری آماری دارد به گزارش ایران اسلامی تیم های فوتبال بارسلونا و رئال مادرید شنبه شب در حالی در ورزشگاه نیوکمپ برای دویست و سی ویکمین بار به صورت رسمی دویست وشصتایران از کره جنوبی ۱۰ فروند کشتی میخرد | پایگاه خبری تراز
تراز شرکت کشتی سازی صنایع سنگین هیوندای کره جنوبی به دنبال امضای قراردادی با ایران برای فروش ۱۰ فروند کشتی به این کشور است به گزارش تراز شرکت کشتی سازی صنایع سنگین هیوندای کره جنوبی به دنبال امضای قراردادی با ایران برای فروش 10فروند کشتی به این کشور است به گزارش پایگاه خجهش بیسابقه قیمت نفت ایران در بازار | پایگاه خبری تراز
تراز همزمان با افزایش قیمت نفت در بازار پس از توافق اوپکیها قیمت نفت ایران با ثبت افزایشی حدود ۶ دلاری در آستانه معاملات بشکهای ۵۰ دلار قرار گرفته است به گزارش تراز با دستیابی اعضای اوپک به توافقی به منظور مدیریت عرضه نفت و اعلام آمادگی کشورهای بزرگ تولیدکننده غیر عضو اوپکواکنش وزارتخارجه به تصویب تحریمها علیه ایران | پایگاه خبری تراز
تراز سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان با تأکید براینکه تمدید تحریمهای آمریکا علیه ایران مخالف برجام است گفت تحولات سیاسی داخل آمریکا و ارتباطات بین قوای مقننه و مجریه آن کشور توجیهی برای اهمال یا استنکاف از اجرای تعهدات بینالمللی آمریکا نیست به گزارش تراز بهرام قاسمی سخنگو ودر کدام مناطق ایران هنوز باران نباریده است؟ | پایگاه خبری تراز
تراز بنا بر اعلام شرکت مدیریت منابع آب کشور ارتفاع کل ریزشهای جوی تا روز گذشته 17 آذر ماه از اول سال آبی جاری بالغ بر 32 میلیمتر گزارش شده است به گزارش تراز با گذشت 77 روز از پاییز و بر اساس اطلاعات شرکت مدیریت منابع آب ایران ارتفاع کل ریزشهای جوی از اول مهر لغایت 17 آ-
گوناگون
پربازدیدترینها