واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
توافق روسیه با ترکیه بدون هماهنگی با ایران درست نبود
غربیها واقعیتهای میدانی حلب را وارونه جلوه میدهند
روز نو : انفجار، درگیری، آزادی، خروج معارضان مسلح، مذاکره. در حالی آزادی حلب تمام نقشه ها و امید گروهای معارض در سوریه را بر باد داده است.
تروریست های تکفیری و سایر گروه های معارض سوریه با ازادی حلب، به شکلی جدی در تنگنا قرار گرفته اند و حامیان آنها سعی در بالا بردن علم صلح و مذاکره در صحنه سیاسی دارند و تلاش می کنند قافله را بیش از این در صحنه میدانی نبازند.
جنجال رسانه ای غرب
رسانه های غربی در حالی به تکاپو افتاده اند و سعی در وارونه نشان دادن واقعیات حلب می کنند که تروریستها و معارضان مورد حمایت آنها از تک و تا افتاده اند و با قبول شکست در حلب سعی می کنند با قلب واقعیات میدانی، از مهلکه فرار کنند. چندین سال جنگ و درگیری در صحنه سوریه این موضوع را نشان داده است که حامیان غربی و عربی تروریست ها و معارضان مسلح در سوریه در شرایطی که دست بالا را در منازعات داشته باشند حرفی از مذاکره و نشست صلح به میان نمی آورند، اما هر زمان که عرصه بر آنها تنگ شده و در معرض شکست قرار گرفته اند، موضوع جان افراد بی گناه و فاجعه انسانی را در بوق و کرنا کرده، خواسته اند جنگ را متوقف و از صحنه خارج شوند و دم از مذاکره و صلح می زنند.
واقعیت این است که در مناطقی که تروریستها با ارتش سوریه می جنگند از مدت ها پیش از غیر نظامیان خارج شده اند و معدود شهروندان باقی مانده نیز در اثر خباثت این گروه تقریبا به گروگان تبدیل شده اند و تروریست ها از آنها سپری انسانی ساخته اند.
مشکل اصلی این است که سران غربی و رسانه های آنان تعریفی وارونه از تروریسم و غیر نظامیان ارائه می دهند و این تعریف اشتباه، عامدانه است. در حال حاضر به نظر می رسد غربی ها، به آنچه در حلب رخ داده و می دهد به خوبی واقف هستند و خطر را برای همپیمانان خود جدی می دانند به همین دلیل می کوشند تا با طرح ادعاهایی که هیچگاه در طول تاریخ برای آنها ارزشی قایل نبوده اند از جمله حفظ جان غیر نظامیان به دولت اسد و متحدانش فشار بیاورند. .
آنها به واقع کاری با ساکنان محله ها و مردم عادی ندارند و کنجکاوی خاصی برای سرنوشت آنان نشان نمی دهند، اما در عوض سرنوشت گروههایی که مسلح هستند و در جبهه علیه دولت بشار اسد می جنگند، برایشان مهم و حیاتی است و اگر همین افراد در درگیری ها کشته شوند از روی عمد به شکل قتل عام زنان و کودکان انعکاس داده می شود.
در این رابطه رابرت فيسك، تحليلگر ارشد مسائل خاورميانه در اينديپندنت در گزارشي درباره وضعيت حلب نوشت: بايد اعتراف كنيم كه بسياري از شبهنظامياني كه مورد حمايت غرب هستند، همانها كه نخست وزير انگليس تراز مي در بحرين آنها را مورد ملاطفت خود قرار داد در حقيقت وحشيترين و ظالمترين افرادی هستند كه در خاورميانه وجود دارند.
بازی عجیب روسیه
در بحبوحه ازادی حلب و در تنگنا قرار گرفتن شبه نظامیان و نیروهای جبهه النصره و فتح الشام، در حالی که خبر می رسد این نیروها در محاصره قرار گرفته اند و راهی بجز تسلیم ندارند ناگهان اخباری از توافق روسیه و ترکیه برای خارج کردن این افراد منتشر شد.
هرگونه معامله و توافق بدون هماهنگی با ایران به نظر کاری نامربوط و غیر معقول به نظر می رسد جرا که روس ها باید بهتر از هر کس دیگری بدانند که طرح موضوع خروج ساکنان و حتی تروریست ها از حلب تنها حربه ای برای خارج کردن سران این گروه های خشن و حتی مستشاران غربی، عربی آنها است و نباید اجازده داده می شد تا این افراد که باید به پای میز محاکمه کشیده شوند و یا ارزش تبادل با سایر اسرای سوری و گروگان هایی که در اختیار تروریست ها است را دارند به راحتی از حلب بگریزند.
این افراد کسانی بوده اند که تا آخرین گلوله خود را هم شلیک کرده اند و تا وقتی که قدرتی داشتند حرفی از صلح و مذاکره نزدند و یا هیچ پیشنهادی را نپذیرفتند. از این رو خبر مذاکراه روسیه و ترکیه برای خروج این نیروها از حلب شرقی تا اندازه زیادی غیر قابل قبول به نظر می رسد.
ترکیه و کشورهای عربی همچون عربستان و قطر حمایتهای زیادی از گروههای تکفیری داعش و القاعده درون سوریه و مخصوصا حلب کرده اند و اکنون تلاش می کنند این معارضان را که در محاصره قرار گرفته اند به راحتی از حلب خارج کنند. گفته می شود مردم عادی که به هر شکل مخالف دولت سوریه بوده اند و حتی در مخالفت با بشار اسد اعمالی انجام داده اند مشمول عفو عمومی می شوند و نیازی به خارج شدن از حلب ندارند.
شبه نظامیان، با خارج شدن از مهلکه حلب دوباره مسلح خواهند شد و با تجدید قوا به اعمال تروریستی خود در دیگر شهرهای سوریه از جلمه ادلب ادامه خواهند داد. از این رو رها کردن آنها با منطق میدانی شرایط حلب سازگار نیست. روسیه که با همراهی و همکاری ایران توانسته در صحنه سوریه حضور داشته و نقش آفرینی کند باید نقش ایران و نظر دولت سوریه را در سیاست های آتی خود در نظر قرار دهد. از این رو به نظر می رسد فاصله گرفتن روسیه از ایران و دولت سوریه در تصمیم های منطقه ای باعث کاهش جایگاه روسیه و کاهش وزن نیروهای متصل به آنها در آینده منازعات سوریه خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]