واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: فائزه هاشمی: هر حرفی میزنم پای مرا به دادگاه میکشند
یک فعال سیاسی با بیان اینکه تمدید تحریمها علیه ایران توسط آمریکا نقض برجام نیست، اظهار کرد: این رابطه ای دو طرفه است.
آفتابنیوز : فائزه هاشمی در نشست آینده پژوهشی ایران ۹۶ که امشب در پژوهشکده تاریخ اسلام و به همت مجمع نیروهای خط امام، با حضور حجت الاسلام و المسلمین هادی خامنه ای و جمعی از اساتید دانشگاه و فعالان دانشجویی برگزار شد، گفت: این تمدید تحریمها نقض برجام نیست و تا جایی که گفته شد قرار بود تحریمهای سازمان ملل برداشته شود و نه تحریمهای آمریکا، چرا که توافق برجام با ۵+۱ بود و ۵+۱ نمیتواند برای سیاست تک تک کشورها تصمیم بگیرد.
وی ادامه داد: دولتیهای ما تمدید تحریمها توسط امریکا را نقض برجام تلقی میکنند اما گویا این صحبتها بیشتر به درون کشور برمی گردد چون هیچگاه به بندی از برجام اشاره نشده که طبق آن این تمدید تحریمها نقض آن باشد.
هاشمی همچنین در خصوص بخش آینده پژوهی ایران ۱۳۹۶ گفت: شاید ما نتوانیم آینده را به درستی پیش بینی کنیم اما باید بتوانیم آینده را بسازیم من وارد بررسی وضعیت فعلی نمیشوم چون هر حرفی میزنم پای مرا به دادگاه میکشند.
وی افزود: همه کشورها امروز به توسعه فکر میکنند توسعه شاخص ها و برنامهریزیهای مشخصی لازم دارد و سه عامل مهم در توسعه شامل مدیریت، نظارت و قوانین میشود که این سه مورد یک مملکت را اداره میکند.
این فعال سیاسی یاداور شد: کشوری که در حال توسعه است چقدر از عوامل بیرونی و چقدر از عوامل درونی تاثیر میگیرد. حتی اگر تحت تاثیر عوامل خارجی باشد، مدیریت داخلی یک کشور می تواند نقش موثر تری ایفا کند و من چون فردی عملگرا هستم نمیتوانم فقط مباحث نظری را مطرح کنم و باید به مسائل به شکل عملی بنگرم.
هاشمی با اشاره به کاستیهای موجود در کشور گفت: مدیریت در کشور ما اصولا تجربی است و افراد اول مدیر می شوند و سپس درس آن را در دانشگاه میخوانند و نهایتا با توجه به تجربیات خود عمل میکنند. در عین حال در کشور ما بحث خودی و غیرخودی در مدیریت مطرح است که نباید این چنین باشد چون همه ما ایرانی هستیم و دغدغه کشورمان را داریم.
این نماینده پیشین مجلس همچنین اظهار کرد: موضوع قابل توجه دیگر بحث جابهجایی مدیران است که بعضا میبینیم مدیران از پستهای مختلف منتقل می شوند که این دو معنی دارد یا فرد موفق بوده و می تواند مشکلات را در جای دیگری نیز حل کند و یا مدیر ناموفقی بوده، پس چرا باید جابهجا شود و مدیریت را در جای دیگری به او بسپاریم. گویا هرکس مهر مدیریت بر پیشانی اش خود باید تا آخر عمر در جایی مدیر باشد.
وی بااشاره به "تاکید بر نداشتن مسائل امنیتی در کشور " تصریح کرد: وجود چنین نگاهی یک آفت برای کشور در عرصه مدیریتی است. در همه کشورها مسائل امنیتی مورد توجه است، ولی در کشور ما همه چیز تابلو است و مسائل امنیتی باید نا محسوس دنبال شوند چرا که نتیجه بهتری نیز دارد.
هاشمی خاطرنشان کرد: اگر بررسی کنیم، میبینیم مدیران ما همه در گذشته یا در وزارت اطلاعات بودند یا در سپاه و حراست سازمانها مسئولیت داشتهاند حتی مدیران ورزشی نیز میبینیم که مسئولیت حراست فلان سازمان را داشتهاند و به این عرصه آمدهاند.
وی با بیان این اعتقاد که هر روز دایره خودیها در کشور تنگتر میشود اظهار کرد: این محدود شدن جامعه را از توانهای بالقوه ای که دارد دور میکند. حتی میبینیم شرکتهای اقتصادی نیز اکثرا زیر نظر همین نهادهای امنیتی هستند. این موضوع باعث ایجاد مشکلاتی در فعال بودن اقتصاد و ارتباط با سایر کشورها به وجود میآورد. به بیان دیگر می توان گفت: نگاه امنیتی به مسائل عرصه مدیریت در کشور را زیر سوال برده است.
این عضو حزب کارگزاران سازندگی در ادامه بیان کرد: موضوع دیگر بحث نظارت است ناظران بر کار مدیران کنترل دارند، خطاهارا شناسایی کرده و برخورد میکنند اما نکته مهم این است که ناظران بی طرف باشند. یک دستگاه نظارتی نباید خود یک طرف دعوا قرار گیرد.
وی تاکید کرد : مهم است که این ناظرانرا چه کسی منصوب میکند. نمی شود که من یک نفر را منصوب کنم که بر من نظارت کند. وقتی مدیر رئیس سازمان حراست خود را تعیین می کند او چطور میتواند بر کار آن مدیر نظارت درستی داشته باشد؟ بنابراین دوری باطل شکل میگیرد.
هاشمی همچنین به قوانین کشور اشاره کرد و گفت: موتور محرک هر جامعهای قوانین آن کشور است و قانون اساسی ما اگر به درستی پیاده شود بسیار خوب و با ارزش است.
وی همچنین اظهار کرد: طبق قانون تجمعات آزاد است اما آییننامهها برای آن محدودیتهای زیادی ایجاد کردند و به نوعی در بسیاری از آیین روح قانون اساسی دیده نمی شود. که اگر نهادهای نظارتی با بی طرفی نظارت کنند چنین مسائلی پیش نمیآید.
این فعال سیاسی در پاسخ به پرسشی در خصوص ارائه راهکار به دولت فعلی و مسئولین آینده گفت: انتظار ما از آقای روحانی در منصب رییس جمهوری فعلی و انشاءالله رئیس جمهور آینده با توجه به پایگاه اجتماعی که از سوی اصلاح طلبان دارند این است که در انتصاب مدیران، سیستمهای نظارتی و آییننامههایی که در دولت تدوین میشود توجه بیشتری داشته باشند.
هاشمی با تاکید بر شایسته سالاری تصریح کرد: وقتی نگاه می کنیم می بیینم که مدیران همه تکراری هستند و کسانی ۱۰ سال پیش سرکار بودند هنوز هم منصب دارند در حالی که باید به حفظ نخبگان و چرخش نخبگان در کشور توجه کرد.
این عضو حزب کارگزاران سازندگی همچنین درباره تعامل حسن روحانی بااحزاب اصلاح طلب گفت: ایشان می توانست بهتر از این عمل کند و گفتوگو تعامل و مشورت گرفتن از این مجموعه می توانست بهتر باشد و انتظاری که می رفت برآورده نشد. اما این مسئله می تواند در مسیر پیش رو حل شود و ما نا امید نیستیم.
به گزارش ایسنا، هاشمی همچنین در خصوص فعالیت شورای هماهنگی احزاب اصلاحطلب نیز اظهار کرد: در دو انتخابات اخیر اصلاحطلبان با هماهنگی توانستند موفق شوند البته ممکن است عده ای به این عملکرد نقد داشته باشند که نقد خوب و سازنده است.
وی خاطر نشان کرد: نکته قابل توجه نیز این است که اشخاص حقیقی در این جریان می تواند در کنار احزاب فعالیت کنند چرا که برخی اشخاص حقیقی با تجربه و تاثیر گذار هستند که می توانند به خوبی در این مجموعه قرار بگیرند.
۲۴ آذر ۱۳۹۵ - ۲۲:۴۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]