تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 1 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هيچ آيينى، با نادانى رُشد نمى كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817621049




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کارل فلیپ امانوئل باخ، پدر تکنیک پیانوی مدرن


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرگزاری ایمنا: کارل فلیپ امانوئل باخ، آهنگساز بنام آلمانی، فرزند یوهان سباستیان باخ بود. او یکی از معروف‌ترین پسران باخ به‌شمار می‌رود. کارل فلیپ امانوئل باخ (Carl Philipp Emanuel Bach) پنجمین فرزند (یوهان سباستیان باخ) و (ماریا باربارا باخ) و دومین فرزند آن‌ها بود که زنده ماند. وی در تاریخ هشتم مارس سال ۱۷۱۴ میلادی در شهر وایمار از استان تورینگن به‌دنیا آمد.
 
 
کارل فلیپ امانوئل باخ، پدر تکنیک پیانوی مدرن



 
گئورگ فلیپ تله‌مان هنگام غسل تعمید کارل فلیپ امانوئل باخ، پدرخواندگی وی را تقبل نمود. او سه ‌سال بیش‌تر نداشت که به‌اتفاق خانواده به ‌شهر کوتن نقل مکان نمود و در همان شهر وارد مدرسه لاتین شد. در سال ۱۷۲۳ یوهان سباستیان به ‌سمت مدیر هنری گروه کُر توماس در شهر لایپزیک انتخاب شد و خانواده‌اش مجبور به‌ ترک محل اقامت خود در کوتن و مهاجرت به ‌لایپزیک شدند.
 
امانوئل در سن ده‌ سالگی به‌مدرسه توماس که پدرش علاوه بر مدیریت آن، تدریس زبان لاتین را نیز در آن به ‌عهده داشت، وارد شد. او از سنین جوانی استعداد خود را در زمینه‌ موسیقی بروز داد. وی در سال ۱۷۳۱ تحصیلات عالی خود را در رشته حقوق قضایی در دانشگاه لایپزیک آغاز و پس از یک‌ سال خود را به دانشگاه ویادرینا در شهر فرانکفورت (اودر) منتقل نمود.
 
امانوئل باخ تحصیلات خود را در سال ۱۷۳۸ با موفقیت به ‌پایان رساند اما به‌دلیل علاقه و عشق به‌ موسیقی از فعالیت در رشته تحصیلی‌اش چشم پوشید و تمام زندگی خود را وقف این هنر نمود. در سال ۱۷۴۰ امانوئل به‌عنوان نوازنده در ارکستر شاهزاده پروس - فریدریش که در همان سال به سلطنت رسیده بود - به شهر روپین فراخوانده شد.
 
در بیست و چهار سالگی نوازنده‌ کلاویه در ارکستر ولیعهد پروس شد. دو سال بعد، هنگامی که ولیعهد با نام «فردریک دوم» بر تخت سلطنت جای گرفت، کارل فیلیپ امانوئل کار خود را در پوستدام ادامه داد. در آنجا پنج نوبت در هفته، پادشاه را که فلوت می‌زد، در کنسرت سلطنتی همراهی می‌کرد. باخ در این دوره از زندگی‌اش، یکی از بهترین نوازندگان کلاویه در اروپا محسوب می‌شد.
 
ساخته‌های او که از سال ۱۷۳۱ آغاز شده بود، دربرگیرنده سی قطعه سونات و کنسرتو است. از جمله معروف‌ترین سونات‌های باخ سونات پروسی (۱۷۴۲) و سونات وورتمبرگی (۱۷۴۴) است که اولی را به افتخار فریدریک بزرگ و دومی را در بزرگداشت حکمران کل وورتمبرگ ساخت. زندگی پربار امانوئل در برلین و انتساب لقب «باخ برلینی» به‌ وی همراه با آثار شکوهمندی است که وی در این شهر خلق کرد.
 

کارل فلیپ امانوئل باخ، پدر تکنیک پیانوی مدرن
 


 
آثار کارل فلیپ امانوئل باخ سرشار از پیام‌های نیرومند دوران خروش و طوفان روشن‌فکری اروپاست و تلفیق موسیقی باروک با سبک‌های برگزیده و احساساتی در قالبی از شور و تنش‌های توفانی، نمایشی از هنرمندی اوست. موسیقی دوران خروش و طوفان، موسیقی گسست ملودی‌ها و جهش‌های ناگهانی است. گذری آرام از گذرگاه‌های پرفراز و نشیب است که پیوند خود را با سنت دیرینه باروک می‌گسلد و امانوئل باخ این هنرمند بزرگ سده هجدهم میلادی آن را در اوج شکوهمندی اعلام می‌دارد.
 
تحولی را که یوهان ولفگانگ گوته، فریدریش شیلر و سرانجام گئورگ بوشنر در زمینه ادبیات این دوره طوفانی به‌وجود آوردند، امانوئل باخ چنین دگرگونی‌ای را در قلمرو موسیقی پدید آورد. در ۱۷۵۰ بیهوده کوشید جانشین پدرش در سنت‌توماس لایپزیگ شود، در آن زمان هنوز نمی‌دانست که در هامبورگ خوشبخت‌تر خواهد شد.
 
در سال ۱۷۵۳ باخ مهم‌ترین کتاب خود را در باب آموزش هنر صحیح نوازندگی کلاویه تألیف نمود که جلد دوم آن نیز طی سال ۱۷۶۲ در برلین منتشر شد. کارل فلیپ امانوئل باخ در سال ۱۷۶۸ پس از درگذشت پدرخوانده‌اش - گئورگ فلیپ تله‌مان - به‌ سمت مدیریت و سرپرست هنری گروه کُر یوهانیوم در هامبورگ انتخاب و به لقب «باخ هامبورگی» مفتخر شد.
 
وی در این دوره، شاهکار‌های بی‌شمارش را چون مس در سی از پدرش، مس اثر هندل، استابات ما‌تر اثر هایدن و رکوییم اثر ژوملی را به دوست‌داران موسیقی عرضه کرد. باخ در راستای مسئولیت جدید خود بیش از پیش به ‌موسیقی کلیسایی روی آورد و آثاری جاودانه خلق کرد.
 
ساخته‌های او در این دوره عبارت‌اند از: کُرهای مذهبی؛ آوازهای گروهی با همراهی کلاویه در بزرگداشت معراج و رستاخیز مسیح؛ سرگذشت قوم اسرائیل در صحرا و هفتاد قطعه کُر کلیسایی. علاوه بر این، وی مجموعه سونات‌های متعددی را برای دوستداران کلاویه خلق نمود. کارل فیلیپ امانوئل باخ، سرانجام در چهاردهم دسامبر سال ۱۷۸۸ در سن هفتاد و چهار سالگی در شهر هامبورگ درگذشت. آرامگاه وی در کلیسای میشاییلی مقدس قرار گرفته و برای بازدید عامه مردم آزاد است.
 

کارل فلیپ امانوئل باخ، پدر تکنیک پیانوی مدرن
 


 
باخ یکی از مهم‌ترین آهنگسازان و موسیقی‌دانان بین دوره باروک و کلاسیک وین محسوب می‌شود. وی در زمان خود به‌نسبت، از پدرش یوهان سباستیان باخ معروف‌تر بود. عمده ساخته‌های کارل فلیپ امانوئل باخ عبارت‌اند از: «سونات‌های بسیاری برای سازهای گوناگون»، «آثاری برای ارگ و کلاویه»، «چندین اوراتوریو و کانتات» و... «چندین کنسرتو برای سازهای گوناگون از جمله فلوت، ویلنسل، کلاوسن، ویلن». این نظریه‌پرداز برجسته‌ سازهای شستی‌دار، سرانجام «پدر تکنیک پیانوی مدرن» لقب گرفت. اثر او، «جست‌وجو در هنر واقعی برای نواختن سازهای شستی‌دار» (۱۷۵۳-۱۷۶۲)، کاری اساسی برای شناخت روش به‌کار بردن سازهای شستی‌دار در قرن هجدهم است.
 
به‌احتمال قوی موتسارت او را خوب می‌شناخت. در ۱۷۹۵، هایدن بی‌خبر از این‌که امانوئل باخ، هفت سال پیش از آن فوت کرده است، برای دیدن او به هامبورگ آمد. حساسیتی نزدیک به رمانتیک‌ها، قریحه‌ برجسته‌اش در ریشه‌یابی ساز‌ها و تسلط بر عناصر ملودیک در بیش‌تر آثارش از او یک پیشرو می‌سازد. شاید کارل فلیپ امانوئل باخ را بتوان در ردیف نخستین آهنگسازان رمانتیک به‌حساب آورد.
 
فیلیپ امانوئل باخ، پیشوای موسیقی ارکستر و بانی فرم سونات کلاسیک نیز می‌باشد، وی بعد از اشتامیتس فرم سونات را تكمیل كرد. از او ترکیب سونات کلیسا و سونات مجلسی ایتالیایی و هم‌چنین تحت تأثیر «Sturm und Drang» آلمان شدت و ضعف آهنگ را در سونات مرسوم کرد و بعد‌ها کلاسیک‌های وین قواعد او را اساس کار خود قرار دادند.
 
فیلیپ امانوئل باخ در زمان حیات خود مقام ارجمندی داشت و حتی بیش از پدر خود در موسیقی اهمیت یافت. تا اواخر قرن هجدهم میلادی، لقب «باخ بزرگ» به او اطلاق می‌شد و وقتی هایدن و موتسارت از باخ با احترام نام می‌بردند منظور آن‌ها «فیلیپ امانوئل باخ» بود نه پدرش.




۲۴ آذر ۱۳۹۵ - ۱۶:۲۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن