واضح آرشیو وب فارسی:مهر: سرلشکر صفوی:
بازگشت انگلیس به خلیج فارس یک استراتژی جدید است
شناسهٔ خبر: 3850202 - چهارشنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۰
سیاست > امنیتی و دفاعی
.jwplayer{ display: inline-block; } سید یحیی صفوی با اشاره به اینکه بازگشت انگلیس به خلیج فارس یک استراتژی جدیدی است، گفت: پاردوکس بین توسعه و امنیت ، خصوصا در توسعه فن آوری اطلاعات وجود دارد که بایستی آن را بومی سازی کنیم به گزارش مهر به نقل از سپاه نیوز، سردارسرلشکر پاسدار دکتر سیدیحیی صفوی ، دستیار و مشاور عالی مقام معظم رهبری که در نهمین کنفرانس ملی فرماندهی و کنترل ایران ، با موضوع C4I توانمندی تصمیم گیری هماهنگ ، صحیح ، سریع و بهینه در اجرای ماموریت ها سخنرانی می کرد در ابتدای سخنان خود در خصوص کاربرد C4I در ساختار مدیریت اجرایی و تصمیم گیری گفت:اگر بتوانیم این علم را که علم نوینی است به نخبگان کشور و مدیرانمان به صورت صحیح معرفی کنیم و دستگاه های مختلف اجرایی به این علم مسلط شوند و در برنامه ریزی هایشان و تصمیم گیری هایشان از این علم بصورت صحیح استفاده نمایند و کاربرد C4I را در صحنه عمل در مدیرت اجرایی کشور و ساختارهای مختلف دولتی و غیر دولتی و نیروهای مسلح به کار ببرند ، قدم بزرگی را به سمت پیشرفت کشور عزیزمان ایران برداشته ایم.
عضو انجمن علمی فرماندهی و کنترل ایران افزود:متاسفانه هنوز این علم نه برای مردم و نه برای نخبگان و تصمیم گیران و تصمیم سازان شناخته شده نیست و عموم مدیران و تصمیم گیران ما نمیدانند که این علم چقدر کارایی دارد.
سرلشکر صفوی در ادامه با ارائه تحلیل محیط بین المل گفت: واقعیت آن است که منطقه ما در غرب آسیا و در حد واسط قاره اروپا ، آسیا و آفریقا قرار گرفته است و ایران بمثابه پل ارتباطی در این منطقه است و بایستی تحولات در سطح منطقه ای و بین الملل را بخوبی درک کنیم.
وی افزود: بازیگران قدرت در بعد منطقه ای و بین المللی در حال ازدیاد هستند و البته در منطقه ما آمریکائی ها درک کرده اند که جمهوری اسلامی ایران بازیگر اول منطقه جنوب غرب آسیا است و وزن ژئوپلیتیکی ایران بیشترین وزن و تاثیر گذاری را در این منطقه داراست .
وی ادامه داد:واقعیت این است که ایران در صحنه منطقه غرب آسیا ، عراق و سوریه به عنوان قدرت اول نقش آفرینی می کند و ائتلاف ایران ، روسیه و سوریه و حزب الله لبنان باعث آزادی حلب شده است و به زودی موصل را آزاد خواهد کرد و اینکه دولت های سوریه و عراق از ایران درخواست کمک کرده اند و ایران به دولتهای آنها پاسخ مثبت داده است و این ائتلاف در حال پیروز شدن است ، باعث افزایش وزن سیاسی جمهوری اسلامی ایران شده است و ریاست جمهوری جدید آمریکا بایستی با این واقعیت روبرو شود که ایران قدرت اول منطقه است.
دستیار و مشاور عالی مقام معظم رهبری در ادامه با اشاره به جهت گیری قدرت در قرن حاضر گفت:جهت گیری قدرت در قرن حاضر موضوع فرهنگ و اقتصاد است و ما به فضل الهی فرهنگ و تمدن کهنی داریم و آنچه که در آن ضعف داریم وضعیت اقتصادی است و البته ضعف وضعیت اقتصادی شامل منابع اقتصادی نمی گردد ، بلکه مشکل اصلی استفاده از منابع اقتصادی است که خداوند در اختیار ما قرار داده است که بایستی با مدیرت صحیح از آن استفاده کنیم. وی افزود:البته پاردوکس بین توسعه و امنیت ، خصوصا در توسعه فن آوری اطلاعات وجود دارد که بایستی آن را بومی سازی کنیم که هم امنیت ملی را حفظ کنیم و هم توسعه دهیم. سرلشکر صفوی درتشریح انطباق اقدامات تاکتیکی و اثرات استراتژیکی و در تحلیل محیط بین الملل گفت:حادثه 11 سپتامبر یه حادثه تاکتیکی بود که اگر چه سازمانهای اطلاعاتی موساد و CIA آمریکا پشت پرده پیدایش آن بودند ، لیکن منجر به پیدایش یک استراتژی آنهم به عنوان اسلام ستیزی و حضور در منظقه غرب آسیا شد که از اهداف برنامه ریزان آین حادثه تاکتیکی بود. وی با اشاره به بازگشت انگلیس در خلیج فارس گفت: انگلیسی ها که در سال 1971 از منطقه خارج شدند ، دوباره بازگشتند و در بحرین پایگاه دائمی گرفتند و بازگشت انگلیس در خلیج فارس یک استراتژی جدید است.
رئیس انجمن ژئوپلیتیک ایران در تشریح فرآیند تصمیم گیری و هدایت عملیات گفت: واقعیت این است که در جنگ و هشت سال دفاع مقدس علم فرماندهی و کنترل را بصورت آکادمیک نداشتیم ، لیکن در صحنه نبرد ما این علم را به بهترین شکل اجرا کردیدم .
دکتر صفوی با اشاره به کاربردهای C4I ادامه داد: فرماندهی و کنترل امروز یک واژه نظامی نیست و در همه فرایندهای سریع و پر ریسک کاربرد دارد. وی افزود :این فقط برای مدیرت بحران نیست و امروز کلیه سیتم های مدیریتی ما از جمله سیستم های بانکی ، گمرکی ، سیستم های هوانوردی و غیره به این علم احتیاج دارند و حداقل بایستی C4I را برای تهران خصوصا در بحث زلزله ، محیط زیست ، کنترل ترافیک بکار گیریم و تهران را به عنوان مدلی برای C4I تبدیل کنیم .
دکتر صفوی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پیشرفت فنآوریهای ارتباطات و اطلاعات و ضرورت سازگاری آن با شرائط متغییر جهانی گفت:شرایط حاضر جهانی بسیار متغیر بوده و شتاب توسعه جوامع و سیستمها زیاد است.بنابراین لازم است سیاستهای توسعه ای در حوزة مخابرات و اطلاعات (بعنوان هسته های اصلی توسعه و بهبود فرماندهی و کنترل ) هم از دید توسعة تکنولوژیکی و هم از دید نحوة بکارگیری با شرایط متغیر جهانی سازگار باشد. بعبارت دیگر تجویز یک سیستم خاص با مشخصات معلوم به یک نیرو در یک مقطع خاص علاوه بر اینکه مشکلات ناسازگاری با سایر نیروها و از بین بردن روح وحدت فرماندهی به دنبال دارد ، دارای طول عمر کم بوده و هزینه های متعدد و هنگفتی را تحمیل می نماید./
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]