واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
آخرین تلاش دموکراتها علیه ریاستجمهوری ترامپ
روز نو :
طی روزهای گذشته مباحث فراوانی درباره احتمال دخالت روسیه در روند انتخابات آمریکا به نفع دونالد ترامپ مطرح شده که گزارش نهادهای اطلاعاتی این کشور نیز بر شدت این مباحث افزود. در این میان و در شرایطی که حتی مقامات ارشد حزب جمهوری خواه نیز نسبت به این امر موضع گیری کرده اند، برخی نشانه ها از استراتژی جدید کمپین کلینتون برای استفاده از موضوع حکایت دارد.
به گزارش روز نو، در گیر و دار اخبار مربوط به دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، برخی اعضای ستاد انتخاباتی هیلاری کلینتون، نامزد دموکرات ها، از اقداماتی حمایت می کنند که احتمال زیر سوال بردن مشروعیت انتخاب ترامپ را ایجاد کرده است. در همین راستا، یکی از مشاوران کلینتون علناً از درخواست برخی اعضای «کالج انتخاباتی» آمریکا برای شنیدن گزارش های اطلاعاتی پیش از دادن رأی، حمایت کرده است.
بر اساس نظام انتخاباتی آمریکا، هرچند بر اساس آرای داده شده در انتخابات و با توجه به سهمیه «آرای الکترال» هر ایالت، اکنون عملاً پیروزی ترامپ قطعی شده، اما این موضوع می بایست در جریان جلسه کالج انتخاباتی یا کالج الکترال رسمیت پیدا کند که در آن، هر یک از اعضای کالج می بایست رأی خود را به یکی از دو نامزد بدهد. هرچند آرای اعضای کالج اساساً می بایست بر اساس آرای مردمی هر ایالت داده شود، اما از نظر قانونی آن ها امکان رأی دادن به نامزد رقیب و به این ترتیب، تغییر نتیجه انتخابات را دارند.
اکنون برخی از اعضای کالج مذکور، با انتشار نامه ای خواستار برگزاری یک جلسه استماع اطلاعاتی پیش از برگزاری جلسه نهایی شده اند. به نوشته «ان پی آر»، جان پودستا، رئیس ستاد انتخاباتی کلینتون در این زمینه اعلام کرد: «نامه ای که به امضای انتخابگرانی از هر دو حزب رسیده، مسائل حساسی را درباره امنیت ملی ما مطرح می سازد. بر اساس قانون اساسی، انتخابگران مسئولیتی جدی دارند و ما از تلاش های آنان برای رسیدن به پاسخ مسائلشان حمایت می کنیم».
ان پی آر، این اظهارات را تاکنون آشکارترین حمایت نامزد شکست خورده انتخابات آمریکا از تلاش ها برای بی اعتبار ساختن انتخاب دونالد ترامپ می داند. این امر پس از آن رخ می دهد که طی روزهای اخیر، سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) اعلام کرد که روسیه در روند انتخابات ریاست جمهوری به نفع ترامپ دخالت کرده است.
از میان ده انتخابگری که نامه مذکور را امضا کرده اند، نه تای آن ها دموکرات هستند و فقط یک جمهوری خواه، یعنی کریس سوپران در میان آن ها حضور دارد که از همین حالا گفته با وجود آرای ایالتی، در نشست کالج الکترال به نفع ترامپ رأی نخواهد داد.
در حال حاضر، ترامپ یکی از انتخابگران ایالت کلرادو را که نامه مذکور را نیز امضا کرد، به دادگاه کشانده است. ترامپ مدعی است که اگر دادگاه قانون ایالتی مبنی بر الزام رأی دادن انتخابگران به فرد پیروز در آن ایالت را نقض کند، این امر می تواند به انتخاب نهایی وی صدمه بزند. هرچند آرای کلرادو به نفع ترامپ بوده، اما برخی انتخابگران امیدوارند که بتوانند به کلینتون رأی بدهند.
گفتنی است ترامپ و دستیارانش هرگونه مداخله روسیه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را رد کرده اند و ترامپ اساساً صحت گزارش سیا در این زمینه را زیر سوال برده است. جان بولتون، نماینده پیشین آمریکا در سازمان ملل و از افراد نزدیک به ترامپ، مدعی شده که گزارش سیا دروغ بوده و توسط دولت اوباما به منظور ضربه زدن به ترامپ طراحی شده است.
با این وجود، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا و رهبر اکثریت در سنای این کشور، دخالت روسیه در انتخابات آمریکا را محکوم کردند. پل رایان، رئیس مجلس نمایندگان، در بیانیهای نوشته که همه باید حملات سایبری علیه «روند دموکراتیک» آمریکا را که از جانب کشورهای دیگر حمایت میشود، محکوم کنند. میچ مک کانل، سناتور جمهوریخواه که رهبری اکثریت را در سنا به عهده دارد نیز شدیداً این موضوع را محکوم کرده است.
مک کانل گفته که به نظر کارشناسان امنیتی آمریکا اعتماد دارد. در همین ارتباط او از جمهوری خواهانی که نمی خواهند نقش روسیه بررسی شود انتقاد کرده است. پل رایان هم نوشته که ایجاد شبهه در کار نهادهای امنیتی و جناحی خواندن آن برای کشور مضر است. به گفته خبرنگاران، اظهارات رایان را می توان انتقادی تلویحی از رئیس جمهوری منتخب آمریکا و سخنان او در واکنش به گزارش سیا درباره نقش هکرهای روسی در انتخابات آمریکا تعبیر کرد.
با انتشار گزارش اخیر سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، معتقدان به نقش روسیه در این انتخابات یک گام هم جلو رفته اند. در این گزارش آمده: «سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا اطمینان زیادی دارد که روسها سعی داشته اند نتیجه انتخابات را به سود دونالد ترامپ تحت تاثیر قرار دهند». این گزارش همچنین گفته است که هکرهای روسی توانسته اند اقدام مشابهی را درباره حزب جمهوریخواه انجام دهند ولی ترجیح داده اند این مطالب را منتشر نکنند.
به هر حال، آن گونه که مشخص است، انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که تا همین حالا نیز روند بسیار جنجالی و پر فراز و نشیبی را طی کرده، همچنان انتظار جنجال های جدید را می کشد و روندهای جاری در این زمینه هر لحظه امکان تغییر به سمت و سویی دیگر را دارند.
منبع: تابناک
تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]