واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مهر گزارش می دهد؛
تامین امنیت اجتماعی بقاع مذهبی دزفول؛ضرورتی که نیازمند توجه است
شناسهٔ خبر: 3846684 - سهشنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۵
استانها > خوزستان
.jwplayer{ display: inline-block; } دزفول ـ حضور نیروهای انتظامی در راستای تامین و حفظ امنیت، یکی از نیازهای بقاع مذهبی و امام زادگان شهرستان دزفول محسوب می شود. خبرگزاری مهر، گروه استانها ـ رویا رجبی: در شهرستان دزفول ۵۴ بقعه مذهبی وجود دارد که هر کدام از این بقاع به تناسب منطقه ای که در آن قرار دارند در طول شبانه روز پذیرای جمعیت زیادی از مردم منطقه، گردشگران و مسافران عبوری هستند. برخی بقاع همچون آستانه سبزقبا، محمدبن جعفر طیار، رودبند، شاه رکن الدین، علی شلگهی و علی مالک دزفول همواره به عنوان مراکز شاخص مذهبی ـ فرهنگی شهرستان دزفول شناخته شده اند که در تمام این سالها شاهد اجرای ویژه برنامه ها و مراسم های مختلفی در این بقاع بوده ایم، به گونه ای که اکنون برخی ازاین بقاع از جمله سبزقبا به عنوان قطب مذهبی ـ گردشگری دزفول در کشور مطرح شده است. بقعه محمدبن جعفرطیار نیز با وجود دور بودن از منطقه شهری توانسته وجهه گردشگری و فرهنگی بسیار زیادی به خود بگیرد به طوری که اکنون قطع به یقین به عنوان دومین بقعه شاخص دزفول مطرح است. گستردگی بقاع متبرکه دزفول در سرتاسر نقاط روستایی و شهری این شهرستان در واقع یک امتیاز ارزشمند برای دزفول محسوب می شود چرا که این بقاع با برخورداری از ظرفیت های عظیم گردشگری، مذهبی و فرهنگی علاوه بر معرفی هر چه بیشتر و بهتر دزفول از نظر درآمدزایی و ایجاد اشتغال نیز می توانند مثمرثمر باشند. دراین بین اما باید توجه داشت که در طی سالیان اخیر طبیعت مکان های عمومی منزلگاه برخی ناهنجاری های اجتماعی و فرهنگی متعدد شده است و این معضل تا جایی پیش رفته که متاسفانه گویا تا حدودی در سطح جامعه پذیرفته شده است، ولی این موارد وقتی در اطراف مکان مقدسی مانند امامزاده ها صورت بگیرد به دلیل اینکه در راس کانون توجهات قرار دارند، سبب ایجاد یک رعب و وحشت فراگیر در آن جامعه می شود. حضور جمعیت فراوان از قشرها و سنین مختلف در مکان های مذهبی فرصت را برای افراد بزهکار مغتنم می سازد تا کارهای نامتعارف خود را بیشتر در مکان های این چنینی که شک کمتری برانگیخته می شود به سرانجام برسانند، چرا که بر همگان آشکار است که مخلان نظم و امنیت تابع هیچ زمان و مکانی نیستند. با این تفاسیر باید گفت تمامی این بقاع روستایی و شهری دزفول به ویژه آنهایی که شاخص تر و پرتردد تر هستند نیازمند وجود نیروهای امنیتی در راستای تامین نظم این مکان ها و نا امن کردن این مکان ها برای خلافکاران هستند. استقرار نیروهای انتظامی در همین رابطه رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان دزفول در گفت وگو با خبرنگار مهر اظهار می کند: ما خواستار استقرار نیروهای انتظامی در تمامی بقاع شهرستان هستیم و این امر یکی از مطالبات زائران نیز هست.
«حجت الاسلام مجتبی خمیدی» می افزاید: در حال حاضر یک کانکس ویژه ای برای حضور نیروی انتظامی در حرم سبزقبا وجود دارد و نیروهای این فرماندهی روزانه در این محل مذهبی گشت زنی مستمر دارند. وی می گوید: در طول روز حضور نیروهای انتظامی در حرم سبزقبا تقسیم شده به گونه ای که در برخی ساعات نیروهای انتظامی و در برخی ساعات نیروهای بسیج حضور دارند اما به عنوان ثابت کسی در این آستان حضور ندارد. رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان دزفول با بیان اینکه گشت زنی نیروهای انتظامی به بقاع شاخص شهرستان محدود می شود، عنوان می کند: ما در تمامی بقاع دزفول خواستار استقرار پلیس به صورت شبانه روزی در راستای حفظ و حراست از این مکان های مذهبی هستیم. حجت الاسلام خمیدی با تاکید بر لزوم حضور نیروهای پلیس در بقاعی همچون محمدبن جعفر طیار، علی شلگهی، رودبند و علی مالک، تصریح می کند: ارائه درخواست کتبی و برگزاری جلسه با فرمانده نیروی انتظامی شهرستان برای همکاری در زمینه مذکور در دستور کار اداره اوقاف شهرستان است. وی یادآور می شود: اگر با این درخواست موافقت شود ما در اداره اوقاف و امور خیریه دزفول توانایی پرداخت حقوق به نیروهای مستقر شده در بقاع را نیز داریم و در این زمینه هیچ محدودیتی وجود ندارد. ایجاد پایگاه های بسیج رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان دزفول همچنین از ایجاد و راه اندازی پایگاه بسیج در تمامی امامزادگان دزفول با همکاری و موافقت ناحیه مقاومت بسیج شهرستان خبر می دهد و می گوید: تمامی امکانات و تجهیزات این پایگاه ها توسط اوقاف تامین خواهد شد و تامین نیرو نیز ازسوی ناحیه مقاومت بسیج دزفول صورت خواهد گرفت. حجت الاسلام خمیدی با اشاره به اجرای این طرح تا پایان سال جاری، اضافه می کند: دراین بین پایگاه بسیج آستان سبزقبا به صورت ویژه خواهد بود. وظیفه نیروی انتظامی در بقاع فرمانده انتظامی دزفول نیز در این خصوص در گفت وگو با خبرنگار مهر اظهار می کند: وظیفه و ماموریت اصلی نیروی انتظامی تامین نظم و امنیت برای شهروندان و تمام اماکنی است که در شهرستان دزفول وجود دارند. سرهنگ علی الهامی می افزاید: بنابراین نیروی انتظامی موظف و مکلف است که تمامی اماکن مذهبی را نیز رصد و نظم و امنیت آنها را تامین کند.
وی عنوان می کند: نیروی انتظامی دزفول روزانه گشت زنی های مکرری به صورت محسوس و غیرمحسوس در برخی بقاع و بویژه آستان سبزقبا انجام می دهد، ضمن اینکه در طول برگزاری مراسمات مختلف در مکان های مذهبی نیروهای امنیتی و انتظامی همواره حضور فعال و چشمگیری دارند. لزوم نصب دوربین های امنیتی فرمانده انتظامی شهرستان دزفول ادامه می دهد: امروز با توجه به پیشرفت های تکنولوژی، می توان تمهیدات موثر و متفاوتی از جمله نصب دوربین های امنیتی متعدد را جایگزین حضور فیزیکی نیروهای انتظامی در اینگونه مکان ها و امامزادگان کرد. سرهنگ الهامی با تاکید بر اینکه نباید جو بقاع را پلیسی کرد، اضافه می کند: هر چند ما همواره به صورت نامحسوس و گاها محسوس در بقاع متبرک و امامزادگان موجود در سطح شهرستان دزفول گشت زنی کرده و خواهیم کرد. وی در خصوص برنامه اداره اوقاف مبنی بر انعقاد تفاهمنامه با نیروی انتظامی برای استقرار نیروهای انتظامی به صورت ثابت در امامزادگان نیز توضیح می دهد: باید در این خصوص به بحث و تبادل نظر بپردازیم و با بررسی جوانب مختلف طرح و ظرفیت نیروی انتظامی در پی عملیاتی کردن آن باشیم. سرهنگ الهامی در پایان با بیان اینکه نیروی انتظامی دزفول بیدار است و با تمام توان و تجهیزات خود به مبارزه با مخلان نظم و امنیت خواهد پرداخت، تاکید می کند: نیروی انتظامی دزفول با تلاش شبانه روزی سربازان خود، تمام موارد نا امنی و ناهنجاری رادر سطح شهرستان و به ویژه مکان های مذهبی و فرهنگی - گردشگری رصد می کند و اجازه فرصت طلبی به مخلان نظم و امنیت را نمی دهد تا به هدف اصلی خود یعنی امنیت پایدار و کسب رضایت شهروندان دست پیدا کند. به گزارش مهر، بحث خدشه دار شدن امنیت اجتماعی مکان های مذهبی و فرهنگی می تواند برای عموم مردم نتایج زیان باری داشته باشد که ساده ترین آن ضایع شدن حقوق افرادی است که این مکان های مقدس را برای کسب آرامش و انجام فرایض دینی بهترین مکان تلقی می کنند. در مقابل انجام برنامه های فرهنگی و آموزشی به صورت خودجوش توسط مدیران و هیئت امناهای این امامزادگان نیز می تواند اتحاد جمعی را افزایش دهد و محیط آنها را برای افراد بدکار ناامن جلوه دهد. از سویی حضور نیروی رسمی با حکم قضایی در محوطه شاید نتواند به طور کامل این بحران را خاتمه دهد اما قطعا اعلام موجودیت این افراد می تواند فضا را تا حد زیادی برای بزهکاران و سوءاستفاده کنندگان ناامن کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]