واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: شهربانو امانی در اعتماد نوشت: از مجموعه عواملي كه در انتخابات سال ٩٢ منجر به پيروزي آقاي روحاني شد، ميتوان به عملكرد دولت دهم و موضعگيري آقاي روحاني در برابر آن، مشكلات پيش روي كشور و برنامه آقاي روحاني براي رفع آنها و همين طور اجماع اصلاحطلبان و آمادگي مردم اشاره كرد. آقاي روحاني در زمان كانديداتوري، در قامت رياستجمهوري فردي ناشناخته بود. با اين حال پس از ردصلاحيت آقاي هاشمي، حمايت سران اصلاحطلب، شخص آقاي هاشمي و اصلاحطلبان در راي آوري آقاي روحاني نقشي ويژه داشت.
تنها در مدت كوتاهي آقاي روحاني به عنوان كانديداي جدي انتخابات ٩٢ مطرح شد و راي هم آورد. در انتخابات سال ٩٦ رقبا و مخالفين دولت آقاي روحاني بيش از پيش دست به كار ميشوند تا بازي را به نفع خود رقم بزنند. بايد توجه داشت كه در شرايط كنوني قدرت رسانهاي مخالفين دولت زياد است و آنها از همان ابتداي روي كار آمدن دولت فعال بوده ودست به تخريب دستاوردهاي دولت زدهاند. به طور طبيعي اين فشارها از سوي رقباي دولت در جريان انتخابات ٩٦ و با نزديك شدن به ارديبهشت ماه اين سال مضاعف خواهد شد. البته آقاي روحاني بارها اعلام كرده است كه پذيراي نقدهاي سازنده و منطقي رقبا و دلسوزان است. تيم آقاي روحاني نيز بارها بر اين گفته صحه گذاشتهاند.
با توجه به اينكه در انتخابات آتي بر خلاف انتخابات رياستجمهوري پيشين عملكرد آقاي روحاني مورد ارزيابي عمومي قرار ميگيرد، دست مخالفان براي هجمه به دولت بازتر شده است. در روزهاي اخير مخالفين دولت براي تخريب برجام تريبونهاي زياد و قوي در اختيار داشتهاند. با وجود اينكه تعداد مخالفين دولت از نظر كمي زياد نيست اما به سبب رسانههاي قوي كه در اختيار دارند تلاش ميكنند بر افكار عمومي تاثير بگذارند. حجم تخريبهاي مخالفين در حوزه برجام به قدري زياد بود كه موفقيت سياستهاي دولت در اوپك و توفيق وزير نفت كاملا در سايه قرار گرفت. به نوعي اين رفتار رقبا سبب شد تا مردم نتوانند شيريني اين موفقيت دولت را احساس كنند. بسياري از شعارهايي كه آقاي روحاني در سال ٩٢ مطرح كرد، مانند پيگيري مساله حصر و مبارزه با فساد نياز به همكاري ديگر قوا نيز دارد و تمام اختيارات از آن دولت نيست.
در حالي كه بسياري از فسادهاي ساختاري آشكار شده ريشه در دولت پيشين دارد، رقبا آن را به دولت آقاي روحاني نسبت ميدهند و از اين طريق ميكوشند تا دولت را ناكارآمد جلوه دهند. همه اين موارد در كنار ضعف تيم اطلاعرساني دولت در نشان دادن دستاوردهايش به مردم ميتواند تاثيري مخرب بر راي آوري روحاني در انتخابات ٩٦ داشته باشد. با وجود اينكه مجلس دهم تعامل خوبي با دولت آقاي روحاني دارد و با سياستهاي دولت همراهتر است، دولت نتوانسته تغييرات در تيم اجرايي كشور را تعميم دهد. البته دولت هنوز فرصت براي انجام اين كار دارد. به جرات ميتوان گفت كه آنچه در راي آوري آقاي روحاني در سال ٩٦ تاثير دارد، كارنامه دولت است. لذا دولت بايد تمام توان خود را بر بهبود و تقويت كارنامه خود و همچنين اطلاعرساني آن به آحاد مردم متمركز كند. همچنين بايد توجه كرد كه تيم دولت نيز در اين راستا فعال شوند و آقاي روحاني را در تحقق اين دو هدف همراهي كنند. پاسخگويي صادقانه آقاي روحاني براي اغناي افكار عمومي از جمله مواردي است كه بيش از پيش بايد جدي گرفته شود.
در فرصت باقي مانده از عمر دولت يازدهم تيم آقاي روحاني بايد درصدد پاسخگويي به سوالات و نقدهاي مطرح شده از سوي جريان رقيب بدون هيچ گونه عصبانيت و ترشرويي و بدون فرار به جلو برآيد. مردم ايران با هوشمندي و ذكاوتي كه دارند همواره در طول تاريخ خادم را از خاطي تشخيص داده و تشخيص خواهند داد. همچنين حاميان دولت نيز در ماههاي باقي مانده وظايفي را به عهده دارند. يكي از كارهاي مثبت اصلاحطلبان اعلام حمايت قاطع از آقاي روحاني در سال ٩٦ بوده است. از ماهها پيش اصلاحطلبان اعلام كردند كه هيچ كانديداي ديگري به جز آقاي روحاني در انتخابات ندارند و اين مساله را در افكار عمومي جا انداختهاند. امروز اصلاحطلبان پايگاه اجتماعي خود را بيكم و كاست براي راي به آقاي روحاني بسيج كردهاند. با وجود اينكه رسانه ملي در نشان دادن تواناييهاي دولت كم فروشي ميكند و حتي به تخريب دولت ميپردازد، با اين حال در فرصت باقي مانده بايد تلاش كرد كه هر چه بيشتر شرايط موجود را براي مردم تشريح كرد.
۲۳ آذر ۱۳۹۵ - ۰۷:۲۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]