واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ساختار قدرت امريكا در پي كنترل رؤياي روسي ترامپ
در حالــي كه جنجال جديدي پيرامون گزارش اخير سازمانهاي اطلاعاتي امريكا با ادعاي اطمينان از كمك سايبري روسها به نفع دونالد ترامپ به راه افتاده است و باراك اوباما رئيسجمهور فعلي امريكا دستور تحقيقات كامل دراين باره داده است...
در حالــي كه جنجال جديدي پيرامون گزارش اخير سازمانهاي اطلاعاتي امريكا با ادعاي اطمينان از كمك سايبري روسها به نفع دونالد ترامپ به راه افتاده است و باراك اوباما رئيسجمهور فعلي امريكا دستور تحقيقات كامل دراين باره داده است، رهبر آتي دموكراتهاي سنا هم خواهان تحقيقات دراين باره شده است. همزمان، ترامپ كسي را به عنوان وزير خارجه كابينهاش در نظر گرفته است كه از دوستان نزديك به رئيسجمهور روسيه محسوب ميشود؛ چيزي كه باعث شده است بعد از مدتها دوباره جمهوريخواهان ارشد سنا هم عليه او موضعگيري كنند. به اين ترتيب همانطور كه رئيس كميته سياست خارجي دوماي روسيه ميگويد بايد منتظر باشيم كه سنا همچون مجلس نمايندگان امريكا با ماهيتي كاملاً ضدروسي، عليهسياست خارجي جديد ترامپ اجماع كند.
در آخرين تحول درباره گزارش اخير سازمان اطلاعات مركزي امريكا(سيا) و افبيآي درباره رابطه روسها با هك ايميلهاي دموكراتها وانتقال آن به سايت افشاگر ويكي ليكس در حين مبارزات انتخاباتي امريكا چاك شومر، رهبر آتي دموكراتهاي سناي امريكا نيز خواهان تحقيقات درباره مداخله روسها شد.
شومر، اظهار داشت: اينكه يك كشور ديگر توانسته باشد در انتخابات ما مداخله كند بايد موجب تكاني اساسي در هر دو حزب اصلي كشور ما شود. وي افزود: ضروري است كه جامعه اطلاعاتي ما هر گونه اطلاعات مربوط را تحويل دهد تا كنگره بتواند تحقيقات كاملي را درباره اين مسئله صورت دهد. رهبر آتي دموكراتها افزود: ترديدي از بابت اينكه تلاشهاي روسيه چه جهتي داشتهاند وجود ندارد اما مشخص نيست كه آيا آنها يك هدف مشخص يا مجموعهاي از اهداف مرتبط را مد نظر داشتند يا خير. اما ترامپ در مصاحبه روز يكشنبه با شبكه «فاكسنيوز» در خصوص ادعاهاي سيا و افبيآي گفت: «اين مسخره است. فكر ميكنم كه اين يك بهانه ديگر است. اعتقادي به آن ندارم.»
اطلاعات ضد و نقيض
يك خبرگزاري روسي در گزارشي درباره جنجال مداخله اخير روسيه به نفع ترامپ نوشت: اخيرا يك مقام ضد اطلاعاتي دفتر تحقيقات فدرال امريكا (افبيآي) در مقابل كميته اطلاعاتي مجلس نمايندگان امريكا حضور پيدا كرد. نمايندگان دموكرات و جمهوريخواهي كه در اين نشست حضور داشتند به دنبال جواب اين پرسش بودند كه آيا افبيآي با نتيجهگيريهاي سازمان سيا در خصوص اينكه روسيه تمايل به كمك به پيروزي دونالد ترامپ در انتخابات داشته موافق است يا خير. با اين حال براي دموكراتهايي كه در اين جلسه بودهاند پاسخ افبيآي تا حدي شگفتآور و ناراحتكننده بود. به گزارش راشاتودي به گفته يك مقام حاضر در جلسه مجلس نمايندگان امريكا، توضيحاتي كه سازمان سيا در جلسه مشابهي طي چند روز قبل از آن در كميته اطلاعات سنا مطرح كرده بود مطابق با توضيحاتي كه در نامه تحويل داده شده به قانونگذاران آمده صريح، روراست و بدون توضيح بوده است، اما توضيحات مقام ضد اطلاعات افبياي به قانونگذاران در كميته اطلاعاتي مجلس نمايندگان امريكا در مقام مقايسه مبهم و سردرگم بودند و اين به قانونگذاران نشان داده كه سيا و افبياي موضع يكساني درباره اين ادعا ندارند. مقامات امريكايي عمدتاً اطلاعاتي را مدنظر قرار دادند كه جسته و گريخته و نامنسجم بودهاند.
به گفته مقامات حاضر در نشست مذكور اين پيامهاي متفاوت همچنين نشاندهنده اختلافات فرهنگي ميان افبيآي و سيا بودهاند. ظاهرا افبيآي به دليل پايبندي به ريشههاي پليسي خواهان حقايق و شواهد ملموس براي اثبات يك اتهام حتي در دادگاههاست در حالي كه سازمان سيا بيشتر تمايل به نتيجهگيري از رفتارها دارد. يكي از اين مقامات گفت: مقامات افبيآي استانداردهاي جنايي را مد نظر قرار ميدهند و ميپرسند آيا ميشود ادعايي را در دادگاه ثابت كرد يا خير، اما مقامات سيا صرفاً به تحليل اطلاعات پرداخته و قضاوتهايي را ارائه ميكنند تا به سياستگذاران به اتخاذ تصميمات آگاهانه كمك كند. از نظر مسئولان سيا اينكه ميگويند نسبت به چيزي مطمئن هستند به معني اينكه بتوانند آن را در دادگاه ثابت كنند نيست. يك مقام امريكايي گفت: افبيآي اين ايده را كه روسيه در مداخلهاش در انتخابات هدفي خاص داشته، نميپذيرد.
دوست پوتين در وزارت خارجه
در تازهترين گمانهزنيها در خصوص وزير خارجه امريكا، شبكه «انبيسي» روز شنبه گزارش داد كه رئيسجمهور منتخب «ركس تيلرسون» را به عنوان وزير خارجه جديد اين كشور برگزيده است. در اولين واكنشها به خبر احتمال تعيين مدير غول نفتي امريكا به عنوان وزير خارجه دولت دونالد ترامپ، سناتور ارشد جمهوريخواه روابط نزديك اين فرد با رئيسجمهور روسيه را «مايهنگراني» خوانده است. تيلرسون 64 ساله مدير اجرايي «اكسون موبيل» غول نفتي امريكا است و روابط بسيار نزديكي با «ولاديمير پوتين» رئيسجمهور روسيه دارد. «جان مك كين»، سناتور ارشد جمهوريخواه و نامزد اين حزب در انتخابات رياست جمهوري 2008 در اين باره گفت: «من اطلاعاتي درباره روابط آقاي تيلرسون با ولاديمير پوتين ندارم اما بايد به شما بگويم اين مايه نگراني من است.» او كه با «فاكسنيوز» مصاحبه ميكرد، با تأكيد بر لزوم «بررسي» موضوع روابط تيلرسون با رئيسجمهور روسيه به رئيسجمهور روسيه حمله كرد و گفت: پوتين، اوباش، قلدر و قاتل است و هركسي اگر او را به نحو ديگري توصيف كند، در واقع دارد دروغ ميگويد.» اما ترامپ در واكنش به انتقادات از تيلرسون با اشاره به مديريت فوقالعاده تيلرسون گفته است كه او مهرههاي كليدي را به خوبي ميشناسد. از سوي ديگر رئيس كميته بينالمللي مجلس اعلاي روسيه در صفحه فيسبوك خود اعلام كرد كه كنگره امريكا درصدد است با آغاز دوران رياستجمهوري «دونالد ترامپ» تمامي اقدامات را براي جلوگيري از همكاري امريكا با روسيه به كار گيرد. «كنستانتين كوساچف»، رئيس كميته بينالمللي مجلس اعلاي روسيه در صفحه فيسبوك خود در اظهارنظر به واكنش منفي معاونان امريكا در خصوص انتصاب احتمالي «ركس تيلرسون» مدير اجرايي «اكسون موبيل» بهعنوان وزير خارجه امريكا، اعلام كرد كه اعضاي كنگره امريكا از هر دو حزب جمهوريخواه و دموكرات احتمالاً در حالي كه «دونالد ترامپ» براي آغاز رياستجمهوري خود آماده ميشود، سياستهاي ضدروسي در پيش ميگيرند. خبرگزاري تاس گزارش كرد اين سياستمدار روس اينگونه گفت: «اول از همه، سنا همچون مجلس نمايندگان امريكا، از مخالفان سياست خارجي جديد ترامپ خواهد بود و عليه آن اجماع خواهد كرد. دوم آنكه، اين اجماع ماهيت كاملاً ضدروسي دارد.» وي ادامه داد: «ترامپ اجازه خواهد داشت هم با همپيمانان اروپايي ناتو و حتي چين رفتار متفاوتي داشته باشد اما هرگز به وي اجازه نميدهند رفتار متفاوتي با روسيه داشته باشد. هرگونه تلاش براي بهبود روابط با اين كشور (روسيه) بهعنوان تضاد با منافع ملي امريكا تفسير ميشود.»
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]