واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ترامپ سياستهاي ضدايراني را «پانتوميم» ميكند
دونالد ترامپ نزديك به پنج هفته بعد از انتخاب شدن، همچنان از موضعگيري درباره ايران خودداري ميكند ولي در عوض با چينش تيم امنيت ملي ضد ايراني، به اندازه كافي در حال ترسيم مختصات سياستهايي است كه در مورد ايران در پيش خواهد گرفت.
نویسنده : علی قنادی
يك منبع در وزارت دفاع امريكا (پنتاگون) به روزنامه الانباء كويت گفته كه «مايكل فلين» مدير پيشين اداره اطلاعات وزارت دفاع از سوي ترامپ مسئوليت پرونده ايران در شوراي امنيت ملي امريكا را بر عهده گرفته است. پيش از اين هم منابع نزديك به ترامپ گفته بودند كه او پست مشاور امنيت ملي كاخ سفيد را به «مايكل فلين» ژنرال بازنشسته و مدير پيشين آژانس اطلاعات دفاعي امريكا پيشنهاد داده، انتخابي كه البته باعث شد 53 نهاد و سازمان امريكايي در نامهاي از او بخواهند از انتخاب او صرفنظر كند. فلين در كتاب اخير خود نوشته است: «ما در جنگي جهاني قرار داريم اما تعداد كمي از امريكاييها آن را تشخيص ميدهند و تعداد بسيار كمتري ايدهاي براي پيروزي در اين جنگ دارند. » توماس ريكس، تحليلگر «فارين پاليسي» كه پيش از اين با «مايكل فلين» كار كرده، ميگويد كه او ممكن است امريكا را به سمت جنگ با ايران پيش ببرد. منابع امريكايي به الانباء گفتهاند كه ترامپ علاوه بر فلين، يك استراتژيست ديگر را هم كه سابقاً در پنتاگون كار ميكرده، به همراه فلين وارد شوراي امنيت ملي كاخ سفيد كرده است.
واشنگتن پست، علاوه بر فلين و همكار او در شوراي امنيت ملي امريكا، ترامپ از جيمز ماتيس و جان اف كلي نيز نام برده است، چهره هايي كه هر دو جزو ژنرالهاي بازنشسته محسوب شده و بياعتمادي عميقي به ايران دارند. ماتيس و كلي قرار است به ترتيب نامزدهاي ترامپ براي تصدي پست وزارت دفاع و رياست امنيت داخلي امريكا باشند. به نوشته واشنگتن پست، اين دو نفر به همراه فلين، ضمن داشتن ديدگاههاي ضدايراني دنيا را همانند جنگي ميان خير و شر ميبينند. ماتيس همواره درباره تهديدهاي ايران به كاخ سفيد هشدار داده تا جايي كه اين هشدارهاي پي در پي به تنش با كاخ سفيد منجر شد. ماتيس نيز دولت اوباما را به انفعال در برابر تهاجم به ايران متهم كرده است. ماتيس باور دارد ايران از گروه تروريستي «داعش» براي گسترش نفوذ خود سوءاستفاده ميكند. مايك پومپئو، چهره ديگري كه به عنوان رئيس سازمان اطلاعات مركزي (سيا) انتخاب شده، به مخالفت با توافق هستهاي با ايران مشهور است. پومپئو همان كسي است كه چندي قبل همراه چند نماينده امريكايي، خواستار صدور ويزا براي بازديد از ايران شدند. پومپئو و دو نماينده ديگر در نامهاي نوشته بودند كه علت اصلي تصميمشان براي سفر به ايران نظارت بر انتخابات (انتخابات مجلس شورا و مجلس خبرگان در هفتم اسفند) است. پامپئو معتقد است بايد تحريمهاي تسليحاتي عليه ايران گسترش پيدا كند و اواخر آبان ماه در توئيتر خود نوشت: «منتظر عقبگرد از اين توافق فاجعهبار با بزرگترين دولت حامي تروريسم در جهان هستم». علاوه بر اينها، ترامپ سه گزينه به نامهاي رودي جولياني، جان بولتون و ميت رامني، براي وزارت خارجه دارد كه هر سه ديدگاه هايي به شدت ضد ايراني دارند. البته ترامپ ديروز رسماً اعلام كرد كه «جولياني» در دولت او حضور نخواهد داشت ولي تأكيد كرد جولياني ميتوانست جزو يكي از اعضاي برجسته دولت آينده باشد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]