واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: كشاورزان: باغاتمان را خشك كرده ايد/اداره محيط زيست: خشک شدن مزارع ربطي به تصفيه خانه ندارد
سالهاست تصفيه خانه بيرجند در خارج از حوزه اين شهر در حال فعاليت است. با اينکه تصفيه خانه مذکور در سال 84 به دور از مناطق مسکوني ايجاد شده بود اما با گسترش جمعيت و افزايش حاشيه شهرها، محل قرار گيري تصفيه خانه هم مسکوني شد. بر همين اساس مردم اين منطقه اکنون از وجود تصفيه خانه و منتشر شدن بوي نامطبوع ابراز ناراحتي ميکنند و با گلايه از خشک شدن مزارع و باغاتشان انگشت اتهام را به سمت مسئولان اداره آب و فاضلاب استان گرفته و معتقدند اشتغال آنها هدف گرفته شده است. البته اين درحاليست که فاضلاب و گندآبها قبلا به همان صورت تصفيه نشده به اين باغات وارد ميشد و بخش کشاورزي با آب هاي آلوده سيراب مي شد. حالا به گفته مسئولان تصفيه خانه علاوه بر ايجاد امکان ورد سرمايهگذاران براي ايجاد واحدهاي صنعتي و اشتغال زايي، بوميان را نيز در استفاده از آب سالم ياري ميکند.
نویسنده : ميترا شهبازي
سال 84 بود که مسئولان اداره آب و فاضلاب استان خراسان جنوبي به منظور تصفيه و بهرهبرداري از فاضلاب و پسابهاي شهري تصميم به احداث تصفيه خانه بيرجند گرفتند. حالا با گذشت چندين سال از ابتداي اجراي پروژه، افزايش جمعيت و گسترش حاشيه شهرها، منطقه مذکور نيز مسکوني شد. با اينکه در گذشته نه چندان دور فاضلابها به صورت روان آب جاري ميشدند و حاشيهنشينان از اين طريق به کشت و برداشت محصولات کشاورزي و باغي ميپرداختند اما گسترش تصفيه خانه و احداث فاز هاي جديد آن امکان بهره وري از روانآب هاي آلوده از ساکنان اين منطقه گرفته شد و به گفته مردم محلي برخي از باغات و زمينهاي کشاورزيشان اکنون خشک شده است. آنها سازمان آب و فاضلاب استان را دليل بيکار شدن و مشکل در تامين معيشتشان ميدانند. در حالي که استان خراسان جنوبي بيش از 18 سال است که اسير خشکسالي شده و اين معضل هرساله بدتر ميشود. با توجه به اينکه مردم محلي از خشک شدن چاه ها و روان آب ها انتقاد دارند و متعقدند تصفيه خانه فاضلاب بيرجند نه تنها آلودگيها را از بين نميبرد بلکه منجر به خشک شدن منابع آبي، آلودگي هوا و خاک شده است به سراغ مدیرکل حفاظت محیط زیست استان خراسان جنوبی رفتيم. پرویز آرامنش با اشاره به اينکه تصفيه خانه بيرجند به هيچ عنوان منجر به آلودگي آب و خاک نميشود، به خبرنگار «جوان» ميگويد: اين تصفيه خانه تاکنون هيچ مشکل آلودگي اي در بر هم نداشته است. چرا که اگر بر خلاف چارچوبهاي محيط زيستي فعاليت ميکرد، سازمان حفاظت از محيط زيست جلوي آن را ميگرفت. اساسا تصفيه خانه بيرجند احداث شده که همين آلودگيها را از بين ببرد. وي با اشاره به اينکه اين سيستم در حال بروز رساني و ارتقا است، ادامه ميدهد: اميد است در آينده نه چندان دور سيستم تصفيه خانه به تصفيه لجن نيز مجهز شود و قرار است با توجه به بحران خشکسالي خروجي فاضلاب براي بخش کشاورزي و صنعتي مورد استفاده قرار گيرد. راه براي ورود سرمايهگذاران باز ميشود تصفيه خانه فاضلابي که در دولت قبل مورد بهرهبرداري رسيد به گفته مسئولان اکنون نه تنها اشتغال مردم را هدف قرار نداده بلکه با ايجاد آن امکان مورد سرمايهگذاران بخش صنعتي هم فراهم شده است. به طوري که اکنون نيز يک مجوز احداث کارخانه با کمي فاصله از تصفيهخانه صادر شده است که با احداث آن معضل اشتغالزايي مردم اين ناحيه هم تا بخش زيادي مرتفع ميشود. مدیرکل حفاظت محیط زیست استان خراسان جنوبی با اشاره به اينکه قرار است روان آبهايي که در گذشته با آلودگي آب و خاک هدر ميرفتند، تصفيه شود و در بخش کشاورزي و صنعت استان مورد استفاده قرار گيرد، ميگويد: پروژه تصفيه خانه با توجه به تداوم خشکسالي ايجاد شد تا از منابع آبي موجود به نحوه بهتري استفاده شود و اين ادعا هم که زمين هاي کشاورزي بر اثر احداث تصفيه خانه خشک شده صحت ندارد و تداوم خشکسالي منجر به اين اتفاق شده است. بنابراين اکنون که صحبت از اجراي فاز سوم اين تصفيه خانه است، اميد است با اجرايي شدن سريع و به موقع آن و ورود سرمايهگذاران براي ايجاد واحدهاي صنعتي معضل اشتغالزايي بيرجند هم مرتفع شود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۵ - ۱۷:۴۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]