محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1828020913
ریاست جمهوری ترامپ یک نوع سلطانیسم آمریکایی است/ترامپ و خانوادهاش شبیه حرمسراهای دوران قاجار ما هستند/احمدینژاد از ترامپ یاد میگیرد
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: ریاست جمهوری ترامپ یک نوع سلطانیسم آمریکایی است/ترامپ و خانوادهاش شبیه حرمسراهای دوران قاجار ما هستند/احمدینژاد از ترامپ یاد میگیرد
سعید حجاریان میگوید: ترامپ یک سری کارهای عجیبوغریبی میکند که من نام آن را «سلطانیسم امریکایی» میگذارم.
آفتابنیوز :
بخشهایی از این مصاحبه را در ادامه بخوانید؛
آقای حجاریان! چه شد که شخصی مانند ترامپ بهیکباره برخلاف همه پیشبینیها در انتخابات آمریکا پیروز میشود و فرد میلیاردری مانند او میتواند نظر طبقات پایین جامعه آمریکا را جلب کند و بیشتر آرای خود را از این قشر به دست آورد؟
اولاً در آمریکا حدود 50 درصد مردم در انتخابات شرکت کردند و نیمی از مردم رأی ندادند، یعنی شما امروز در آمریکا یک دموکراسی کامل نمیبینید بلکه یک نوع پلیآرشی (polyarchy) با مشارکت کم در این کشور حاکم است. با چنین وضعیت مشارکتی آقای ترامپ کمتر از 50 درصد مشارکت 50 درصدی، یعنی سرجمع کمتر از 25 درصد آرای مردم آمریکا را به دست آورده است؛ چون در رأیهای مردمی خانم کلینتون نزدیک به 3 میلیون رأی بیشتر از ترامپ دارد؛ بنابراین میزان آرای ترامپ رقم بالایی نیست، اما سیستم دموکراسی آمریکایی بهگونهای است که یک فرد با این میزان آراء رئیسجمهور میشود.
اما در مورد اینکه ترامپ چگونه توانست نزدیک به نیمی از آرای شرکتکنندگان در انتخابات و اکثریت آرای الکترال را از آن خود کند باید گفت که ترامپ در این انتخابات روی چند موضوع دست گذاشت. یکی از این موارد موضوع «تغییر» بود، اینکه یک بوروکراسی جاافتادهای در سیستم سیاسی آمریکا وجود دارد و قدرت بین طایفه کلینتونها و بوشها جابهجا میشود، ترامپ در این مسئله جمهوری خواهان و دموکراتها را با یک چوب زد و اعلام کرد که من جزو این اشرافیت و اقلیت سیاسی آمریکا نیستم و میخواهم مردم را دریابم، مردمی که فقیرتر هستند و از سیاست ورزان تابهحال هیچ خیری ندیدهاند.
ترامپ به این مردم گفت که من برای ایجاد اشتغال آمدهام و مهمترین موانع اشتغالزایی در آمریکا را مهاجران، مکزیکیها و مسلمانان دانست. این حرفها صد درصد پوپولیستی است اما ترامپ فرد ثروتمندی است و میدانست که مردم آمریکا پولدار بودن را بد نمیدانند، ما ایرانیها هستیم که پولداری را بد میدانیم، در آمریکا مردم کسی را که پولدار است و مالیات خود را هم پرداخت میکند موفق میدانند و رئیسجمهور شدن یک فرد سرمایهدار را راهی برای پولدار شدن خود تلقی میکنند، اساساً سرمایهدار بودن در آمریکا یک ارزش است. ایران را از این لحاظ نباید با آمریکا قیاس کرد. وجه تشابه ترامپ با ایران این است که در اینجا هم عدهای مثلاً بگویند مهاجران افغان در ایران آمار بیکاری را بالابردهاند و یا ما یک بوروکراسی اشرافی جاافتاده داریم که حکومت در بین یک عده افراد دستبهدست میگردد و... حرفهایی که احمدینژاد هم در دوره خودش میزد.
با این تفاوت که مثلاً مباحث نژادپرستانهای که ترامپ مطرح میکند را احمدینژاد نداشت.
نگران نباشید اگر یکبار دیگر بتواند در انتخابات شرکت کند این حرفها را هم از ترامپ یاد میگیرد و میزند(خنده).
برخی این انتخابات را با انتخابات سال 84 ایران و پیروزی احمدینژاد مقایسه میکنند و حتی به طنز میگویند آمریکاییها 12 سال از ما عقب هستند؛ این انتخابات چه قدر با انتخابات نهم ریاست جمهوری ما قابلمقایسه است؟
نه، به نظر من این دو انتخابات با یکدیگر قابلمقایسه نیستند. شاید بتوان از جهت پوپولیستی و ضد نظام مستقر بودن، بتوان این دو انتخابات را با هم مقایسه کرد. همیشه شعار تغییر رأی میآورد و این مسئله کاری به چپ و راست ندارد، هرکسی شعار تغییر دهد رأی میآورد چه اوباما باشد چه ترامپ؛ اما مسئله اینجا است که این شعارها غیرقابل حصول و وعدههای سر خرمن است. در آمریکا هم بالاخره مکزیکیهایی هستند که بدون جواز کار میکنند، بحث داعش و خطر مسلمانان مطرح است، بااینکه داعش فعالیت آنچنانی در آمریکا نداشته است اما با تبلیغات داعش را با مسلمانان مساوی کردند و گفتند مسلمان یعنی بنلادن و بغدادی، در حال حاضر ازاینجهت مسلمانان در آمریکا تحتفشار هستند. اخیراً یک کلیپی میدیدم که در آن یک زن آمریکایی به یک زن آشوری خاورمیانهای میگفت که شما باید از آمریکا بروید، شما خاورمیانهای هستید؛ یعنی در حال حاضر این وضعیت نهتنها به مسلمانان بلکه به خاورمیانهایها با هر دین و مذهبی تسری پیداکرده است.
میخواهم بگویم که بالاخره ترامپ تلاشش بیشتر بود و از سرمایه شخصی خودش خرج کرد. یک عده میگویند که اگر برنی سندرز کاندیدای دموکراتها میشد به دلیل اینکه شعارهایش نزدیک به ترامپ بود، میتوانست در انتخابات پیروز شود. میگویند اشتباه دموکراتها این بود که هیلاری را بهعنوان کاندیدا معرفی کردند درحالیکه جامعه سیاسی آمریکا با آمدن ترامپ شقه شده بود.
روحانی در چهار سال اول خود مشغول آواربرداری دوران احمدی نژاد بوده است
خانم کلینتون هم بههرحال حاصل انتخابات درونحزبی حزب دموکرات بود و بهنوعی این دموکراسی آمریکایی بود که در مرحله اول بین سندرز و کلینتون، کلینتون را برگزید و در مرحله دوم بین ترامپ و کلینتون، ترامپ را، این ضعف دموکراسی نیست؟
برگردیم به دوران بوش پسر، بوش با عملکرد بدی که در دوران ریاست جمهوری خود داشت مشکلات زیادی را برای آمریکا به وجود آورد بهطوری که بعد از او اوباما هم نتوانست در طی هشت سال شرایط را به وضعیت سابق برگرداند. اوباما کارهای زیادی در آمریکا کرد اما درمجموع توقعی که ایجاد کرده بود، برآورده نشد. چون بوش واقعاً با بحرانهایی اقتصادی که ایجاد کرد به اقتصاد آمریکا ضربه وارد کرد و اوباما با همه تلاشهایی که کرد نتوانست اقتصاد آمریکا را به شرایط مطلوب دوران بیل کلینتون بازگرداند. در واقع ترامپ سوار بر ناتوانی اقتصادی اوباما شد و با شعارهایی که داد توانست به کاخ سفید راه یابد.
در ایران نیز در حال حاضر مشکل روحانی همین است، یعنی احمدینژاد در دوران هشتساله خود کاری کرد که روحانی در چهار سال اول خود تماماً مشغول آواربرداری بوده و نتوانسته است کار آنچنانی در اقتصاد انجام دهد؛ به همین خاطر مردم هم از این وضعیت ناراضی هستند و معتقدند که روحانی کاری نکرده است. در چنین شرایطی است که یک فرد پوپولیست با سوارشدن بر موج نارضایتی مردم میتواند مثلاً با وعدهای مانند چند برابر کردن یارانهها نظر مردم را به خود جلب کند. نمیگویند که مشکل کار و ریشه همه این خرابیها به دوران همان شعارهای پوپولیستی برمیگردد. متأسفانه توده مردم این مسائل را به دلایل مختلف نمیتوانند درک کنند، مردم این را میبینند که روحانی قول داده بود با برجام مشکلات اقتصادی کشور حل شود، اما در عمل این اتفاق رخ نداده است. چرا روحانی نتوانسته است به برخی از وعدهایش عمل کند؟ چون آوارهای ناشی از خرابی زیاد بوده است و این آواربرداری بیش از آن چیزی که فکرش میشد زمان برده است.
میخواهم بگویم که اوباما خیلی کارهای مثبتی برای آمریکا کرد اما نتوانست همه مشکلات را حل کند بهخصوص که در زمان اوباما بارهای جدیدی هم به آمریکا بار شد. بارهایی مثل تن دادن به معاهده تغییرات اقلیمی یا جنگ سوریه و ... که در نهایت هم نتیجه دلخواه به دست نیامد.
ریاست جمهوری ترامپ یک نوع سلطانیسم آمریکایی است
با سر برآوردن ترامپ از درون دموکراسی آمریکایی آیا میتوانیم بگوییم آن چه که برخی «مدینه فاضله آمریکایی» می نامیدند زیر سؤال رفته است؟
ببینید در این انتخابات همانگونه که گفتیم درمجموع کمتر از 25 درصد جامعه آمریکا به ترامپ رأی دادند؛ بهعبارتدیگر پوپولیسم در کمتر از یکچهارم مردم آمریکا نفوذ کرده است. در ثانی نهادهای مدنی در آمریکا قوی است، پوپولیسم در جوامعی رشد پیدا میکند که نهادهای مدنی ضعیف باشند و بهنوعی ما با جامعه تودهوار روبرو باشیم؛ بنابراین در آمریکا همانگونه که در اعتراضات بعد از انتخاب ترامپ هم دیدیم جامعه مدنی اجازه نخواهد داد او هر کاری که دلش خواست انجام دهد و از طرف دیگر این حزب جمهوریخواه و سیستم سیاسی آمریکا است که اجازه ماجراجویی بیش از حد را به ترامپ نمیدهند.
اما با همه این اوصاف ترامپ یک سری کارهای عجیبوغریبی میکند که من نام آن را «سلطانیسم امریکایی» میگذارم. ببینید ترامپ فردی است که به همراه خانواده خود به سبک حرمسراهای دوران قاجار ما در کاخش مینشیند و بهمانند سلاطین، افراد را به حضور میپذیرد و پستها را برمبنای تقرب تقسیم میکند. این مدل، مدل سلطانی است. این فرد برای خودش در سراسر دنیا کاخ دارد و روزها و فصلهای مختلف سال را در تفرجگاههای مختلف سپری میکند و ییلاق -قشلاق دارد و انگار شاه است (خنده). این سلطانیسم در آمریکا خیلی عجیب است و جای بحث زیادی دارد؛ بنابراین این سلطانیسم در مقابل جامعه مدنی آمریکا قرار میگیرد و به نظر من چالش آینده جامعه مدنی و سیستم سیاسی آمریکا با ترامپ این موضوع خواهد بود.
ترامپ با ما مشکل خواهد داشت
وضعیت برای ایران به چه شکل خواهد بود؟
برای ما یک مقدار خطرناک است. چون افرادی که در حوزه وزارت خارجه و وزارت دفاع به ترامپ نزدیک هستند و به عنوان گزینههای این وزارتخانهها معرفی میشوند، افرادی مانند رامنی، بولتون، جولیانی و ...مخالف ایران هستند. همین افراد از منافقین پول گرفتند و برای آنها سخنرانی کردند. همینالان هم افرادی کاسه گدایی در دست گرفته و جلو برج ترامپ میگویند «بگیروببند و امانش نده به دست من پهلوانش بده».
روزی که ترامپ بهعنوان رئیسجمهور آمریکا برگزیده شد برخی از تحلیلگرها و مسئولین ما گفتند ترامپ گزینه مناسبتری برای جمهوری اسلامی است چرا که او مانند کلینتون به سیاستهای کلی آمریکا پایبند نخواهد بود و بهتر میتوان با او معامله کرد.
نه، ترامپ هم همانگونه که گفتم کمکم داخل سیستم میشود، همیشه میگفتند دموکراتها ایران را سر مسئله حقوق بشر اذیت میکنند و برعکس جمهوری خواهان با ما بهتر هستند، اهل معاملهاند و کاری با حقوق بشر هم ندارند؛ چون جمهوری خواهان همیشه دوست دارند با کشورهای دیکتاتوری مانند عربستان سعودی کار کنند و کاری با ما ندارند، در دوره اوباما انگار موضوع برعکس شد، اوباما در زمینهٔ حقوق بشر مشکل کمتری با ما داشت، اما ممکن است ترامپ با ما مشکل داشته باشد، بهخصوص با وجود لابی آیپک که بیشتر در جمهوری خواهان نفوذ دارند ممکن است ایران را حتی در زمینهٔ حقوق بشر تحتفشار قرار دهد. شما ببینید فیدل کاسترو از دنیا میرود و ترامپ میگوید، دیکتاتور بیرحم مرد؛ اما اوباما مرگ کاسترو را تسلیت گفت و محترمانهتر برخورد کرد. این رفتار ترامپ میتواند برای ما هم نشانه باشد، بنابراین من معتقدم که ترامپ با ما مشکل خواهد داشت و در مقابل ما هم با او بیشتر از اوباما دچار تنش میشویم.
این تنشها بیشتر در چه زمینههایی خواهد بود؟
در زمینهٔ حقوق بشر و برجام و هستهای ما را اذیت خواهد کرد. یکی از راههایش این است که آمانو و آژانس هسته ای را تحریک میکند تا گزارشهای ضد ایران به سازمان ملل بدهد.
عکسالعمل ایران به تمدید تحریم ها در راستای بر هم زدن برجام نخواهد بود
در مقابل در ایران هم مقامات جمهوری اسلامی تهدید کردهاند که هرگونه نقض برجام از طرف آمریکا واکنش ایران را در پی خواهد داشت. یکی از این موارد نقض، مسئله تمدید تحریمهای دهساله یا «ایسا» است که در حال حاضر در کنگره و سنا با اکثریت آرا تمدید شده است، به نظر شما واکنش ایران به این موضوع چه خواهد بود؟
مقامات ایران تهدید کردند که در صورت تمدید تحریمها ما همبستههای موردنظر خودمان را داریم و عکسالعمل نشان خواهیم داد، اما نگفتند که این واکنش به برجام مرتبط خواهد بود. در این مسئله باید دقت شود؛ به نظر من عکسالعمل ایران در راستای بر هم زدن برجام نخواهد بود ایران در زمینهٔ های دیگر واکنش خواهد داشت.
۲۰ آذر ۱۳۹۵ - ۱۷:۱۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]
صفحات پیشنهادی
احتمال کاهش همکاریهای اطلاعاتی اتاوا-واشینگتن در دوران ریاستجمهوری ترامپ
احتمال کاهش همکاریهای اطلاعاتی اتاوا-واشینگتن در دوران ریاستجمهوری ترامپ یک مقام اطلاعاتی کانادا اعلام کرد سازمانهای جاسوسی این کشور ممکن است در همکاری با آمریکا در دوره ریاستجمهوری ترامپ تجدید نظر کنند به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از رویتعزم اعضای کالج انتخاباتی کلرادو برای جلوگیری از ریاستجمهوری ترامپ
عزم اعضای کالج انتخاباتی کلرادو برای جلوگیری از ریاستجمهوری ترامپ نشریه آمریکایی هیل در مطلبی نوشت اعضای کالج انتخاباتی ایالت کلرادو تصمیم گرفتهاند سایر اعضا را از رای دادن به رئیسجمهور منتخب آمریکا منصرف کنند به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نوشتتیم ریاست جمهوری ترامپ به دنبال تحریم غیر هستهای ایران
تیم ریاست جمهوری ترامپ به دنبال تحریم غیر هستهای ایرانتاریخ انتشار شنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۰ ۲۲ یک خبرگزاری روسی از برنامه آینده تیم کابینه رئیس جمهور آینده آمریکا برای تحریم ایران خبر داد به گزارش اسپوتنیک به نقل از روزنامه فایننشال تایمز تیم رئیس جمهور منتخب ایالات متحده &qعزم اعضای کالج انتخاباتی کلرادو برای جلوگیری از ریاست جمهوری ترامپ - پایگاه خبری تحلیلی هدانا
نشریه آمریکایی هیل در مطلبی نوشت اعضای کالج انتخاباتی ایالت کلرادو تصمیم گرفته اند سایر اعضا را از رای دادن به رئیس جمهور منتخب آمریکا منصرف کنند جوان به نوشته وبسایت هیل اعضای کالج انتخاباتی ایالت کلرادوی آمریکا برای ممانعت از رئیس جمهور شدن دونالد ترامپ اقدام به تشکیل یکتیم ریاست جمهوری ترامپ به دنبال تحریم غیر هسته ای ایران
مازندمجلس یک خبرگزاری روسی از برنامه آینده تیم کابینه رئیس جمهور آینده آمریکا برای تحریم ایران خبر داد به گزارش اسپوتنیک به نقل از روزنامه فایننشال تایمز تیم رئیس جمهور منتخب ایالات متحده دونالد ترامپ در حال مطالعه و بررسی پیشنهاد بسته جدیدی ار تحریمات علیه ایران است که به هترامپ خواستار لغو سفارش هواپیمای ویژه ریاست جمهوری شد
ترامپ خواستار لغو سفارش هواپیمای ویژه ریاست جمهوری شدتاریخ انتشار سه شنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۲۲ ۰۰ ترامپ در یک پیام بی مقدمه تویتری شرکت صنایع هواپیمایی بوئینگ را به سود جویی بیش از حد متهم کرد و خواستار لغو سفارش ساخت هواپیمای جدید ریاست جمهوری آمریکا که به گفته او 4 میلیارد دلابرنامهای برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری ندارم/ قضاوت کاملی در خصوص انتخاب ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریک
علی لاریجانی برنامهای برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری ندارم قضاوت کاملی در خصوص انتخاب ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا نداریم هیچگاه به روسيه پایگاه نظامی نمیدهیم از نوژه فقط برای سوختگيری استفاده شد رییس مجلس شورای اسلامی در گفتوگویی تلویزیونی با شبکه فونیکس چین گفتسنگ اندازی در مسیر ریاست جمهوری «ترامپ»؛آراء انتخاباتی «ویسکانسین» بازشماری می شود
سنگ اندازی در مسیر ریاست جمهوری ترامپ آراء انتخاباتی ویسکانسین بازشماری می شودتاریخ انتشار شنبه ۶ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۰۹ ۳۹ هیأت انتخابات با بازشماری آراء ایالت کلیدی ویسکانسین موافقت کرد حال باید دید که آیا این روند می تواند به معکوس کردن نتیجه رقابت ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا بهبرنامه اولین روز ریاست جمهوری ترامپ چیست؟ | پایگاه خبری تراز
تراز کاندیدای پیروز انتخابات اخیر ریاست جمهوری آمریکا اعلام کرد در اولین روز به دست گرفتن قدرت آمریکا را از توافق تجارت آزاد شراکت ترانس پسیفیک خارج میکنم به گزارش تراز به نقل از راشاتودی دونالد ترامپ کاندیدای پیروز حزب جمهوریخواه انتخابات اخیر ریاست جمهوری آمریکا طیلاریجانی: به انتخاب ترامپ نه نگاه منفی داریم،نه مثبت/برنامهای برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری ندارم
لاریجانی به انتخاب ترامپ نه نگاه منفی داریم نه مثبت برنامهای برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری ندارم رییس مجلس شورای اسلامی گفت در حال حاضر قضاوت کاملی راجع به ترامپ نداریم زیرا وی مباحث مختلفی را در زمان تبلیغات مطرح کرده است و معمولا هم این شعارها در زمان ریاست جمهوری تفاوت-
گوناگون
پربازدیدترینها