واضح آرشیو وب فارسی:مهر: سایه آبیاری سنتی بر ۸۵درصد اراضی کشاورزی مرکزی؛
زنگ خطر بحران آب به صدا درآمده است/ضرورت تغییر الگوی کشت در مرکزی
شناسهٔ خبر: 3845725 - شنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۱
استانها > مرکزی
.jwplayer{ display: inline-block; } اراک- مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مرکزی گفت: با توجه به بحران آب، الگوی کشت در اراضی کشاورزی استان باید به محصولات کم آب بر تغییر کند و اراضی کشاورزی تحت پوشش سیستم آبیاری نوین، گسترش یابد. عزت الله آمره ای در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در حال حاضر تنها ۱۵ درصد از اراضی کشاورزی استان مرکزی به سیستم آبیاری نوین مجهز شده اند و بخش عمده ای از اراضی همچنان از روش های سنتی بهره می برند که اتلاف و هدر رفت زیاد آب را به دنبال دارد. وی افزود: تغییر الگوی کشت و کاشت محصولات کشاورزی کم آب بر از مهمترین اقداماتی است که با توجه به وضعیت منابع آبی در استان باید مورد توجه قرار گیرد و همچنین برخی محصولات کشاورزی باید به صورت گلخانه ای کشت شوند. آمره ای با اشاره به وضعیت کنونی مصرف آب اراضی کشاورزی در استان مرکزی و هدر رفت بالای آب در این بخش گفت: با ادامه روند فعلی، میزان مصرف آب کشاورزی در استان، در آینده نه چندان دور به وضعیت بحران آب خواهیم رسید.
ضرورت هوشمندسازی کنتورهای آب کشاورزی مدیر عامل شرکت آب منطقه ای مرکزی بیان کرد: هوشمندسازی کنتورهای آب مصرفی کشاورزان و جلوگیری از حفر چاههای غیرمجاز، از جمله اقداماتی است که در دستور کار شرکت آب منطقه ای مرکزی قرار دارد تا مصرف آب در حوزه کشاورزی تحت کنترل قرار گیرد. وی افزود: ۳۲۰میلیارد ریال اعتبار برای تجهیز چاه های آب کشاورزی استان مرکزی به کنتورهای هوشمند لازم است که در راستای انجام آن نیازمند تخصیص اعتبار هستیم. آمره ای خاطرنشان ساخت: با توجه به اینکه در آستانه فصل زمستان و برهه زمانی غیرزراعی سال قرار داریم، باید چاه های کشاورزی از فعالیت خارج شوند و در راستای تغذیه آب های زیرزمینی در این فصل، باید آب ذخیره شده در بندها و سردهنه مسیر رودخانه ها آزادسازی و در بستر خود جاری شود. وی تصریح کرد: این اقدام به منظور حفاظت از از منابع آبی و به حداقل رساندن افت سطح آب در سفره های آب زیرزمینی انجام می شود چراکه در صورت جریان یافتن آب رودخانه در فصول غیر زراعی در بستر آن، علاوه بر تغذیه مناسب سفره های آب زیرزمینی، اکوسیستم رودخانه ها نیز احیا می شود.
روند کُند اجرای برنامه های مقابله با کم آبی مدیر عامل شرکت آب منطقه ای مرکزی تاکید کرد: اجرای برنامه های مرتبط با حفاظت منابع آبی و مقابله با بحران آب در استان با روند کُندی روبرو است که با این روند نمی توان در مقابل بحران منابع آبی اقدام موثری انجام داد چرا که بحران آب در استان بسیار جدی است و تا عمق فاجعه، زمان زیادی باقی نمانده است. آمره ای با اشاره به چاه های غیرمجاز در استان افزود: یک هزار چاه آب غیرمجاز از سال ۸۵ به بعد در استان مرکزی حفر شده اند که بیشترین چاه های غیرمجاز این استان، مربوط به شهرستان های اراک، شازند و خنداب است. وی با اشاره به وضعیت منابع آبی در شهرستان های ساوه و زرندیه نیز خاطرنشان ساخت: در حال حاضر سد الغدیر ساوه به عنوان یکی از چهار سد بحرانی کشور از نظر کاهش زیاد حجم آب موجود، مطرح است و سفره های آب زیرزمینی نیز در ساوه و زرندیه وضعیت مطلوبی ندارند و با کاهش شدید میزان آب مواجه هستند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]