واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: به دنبال توافقی که ۳۰ نوامبر در وین انجام شد و طرح فریز نفتی به تصویب رسید، امروز اعضای اوپک و پنج کشور غیر عضو این سازمان در وین گرد هم آمده اند تا چگونگی عملیاتی کردن توافق حاصل شده را بررسی کنند.
به گزارش تراز ، به دنبال توافقی که ۳۰ نوامبر در وین انجام شد و طرح فریز نفتی به تصویب رسید، امروز اعضای اوپک و پنج کشور غیر عضو این سازمان در وین گرد هم آمده اند تا چگونگی عملیاتی کردن توافق حاصل شده را بررسی کنند.
یکی از موضوعات مهم در این نشست چگونگی همکاری کشورهای غیر عضو اوپک از جمله روسیه است که بزرگترین فروشنده نفت خارج از اوپک به حساب میآید. روسیه به عنوان بزرگترین کشور تولید کننده نفت غیرعضو اوپک، قول همکاری با این توافقنامه را داده است، اما رفتار این کشور تا حدودی بستگی به رفتار سایر کشورها دارد. البته روسیه در حال حاضر به دنبال پیوستن به سازمان اوپک نیست، اما در میان کشورهای غیرعضو نقش تعیینکننده ای را ایفا میکند. در حال حاضر روسیه بنا دارد کشورهای اوپک با یکدیگر هماهنگ عمل کنند که ایران به شدت از این هدف استقبال میکند. عملکردهای پیشین روسیه نشاندهنده عملکرد بسیار قاطعانه این کشور بوده است. همانطور که در جریانات اخیراتفاق افتاده میان روسیه و ترکیه شاهد این امر بوده ایم که روسیه از موضع قدرت عمل کرده است، رفتار و میزان تعهد این کشور به این بستگی دارد که سایر کشورها چه سیاست و رفتاری با روسیه در پیش خواهند گرفت.
با توجه به اینکه روسیه بده بستانهای سایر کشورها را مورد ارزیابی قرار میدهد و اهمیت قابل توجهی برای آنان قائل است، بنابراین نمیتوان پیش بینی کرد که به چه میزان به تعهد و قولی که در زمینه کاهش تولید نفت داده است پایبند خواهد ماند و این مهم تا حدودی به امتیازاتی که کشورهای دیگر به روسیه میدهند بستگی دارد. همچنین با روی کار آمدن رئیسجمهور جدید آمریکاٰ و با توجه به اینکه دونالد ترامپ سعی در ایجاد فضای ناآرام و جنجالی دارد، ممکن است بی ثباتی در قیمت نفت اتفاق بیفتد و در آینده نزدیک شاهد افزایش قیمت نفت باشیم. به همین دلیل بازار نفتی آینده، بازاری مبهم و یک معادله چند بعدی است که نمیتوان آن را پیشبینی کرد. ارتباطات و نحوه تعامل میان آمریکا و روسیه، رویکرد آمریکا نسبت به مسائل ناامنی در خلیج فارس، خاورمیانه و آسیا، نحوه سیاستگذاری آمریکا در مقابل کشورهایی نظیر سوریه، ترکیه و عراق همه از عواملی هستند که پیش بینی بازار نفتی در آینده را دشوار میکنند.
اما به طور کلی تصمیم اتخاذشده از سوی اوپک که به کاهش کلی تولید نفت منجر شده است، دستاورد مثبتی میتواند برای ایران محسوب شود و به افزایش جزئی قیمت نفت میتوان امیدوار بود. باید توجه داشت که تصمیمات آمریکا و اتحادیه اروپا علیه همسایه شمالی ایران، روسها را بیش از هر زمانی برای همکاری با ایران ترغیب کرده است. سران این کشور نیز در این مدت تلاش کردهاند هماهنگ با ایران گام بردارند، چرا که منافع خود را در این مسیر میبینند که شاهد این سخن، گفتههای ولادیمیر پوتین است که آمادگی مسکو برای تعلیق رشد تولید نفت با هدف تثبیت بهای آن در بازارهای جهانی را اعلام کرد.
منبع: روزنامه آرمان
زمانبندی انتشار: 20 آذر 1395 - 09:11
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]