تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 15 مهر 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):از دنیای شما سه چیز محبوب من است: 1- تلاوت قرآن 2- نگاه به چهره ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1821174395




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اوپک دوباره زنده شد | پایگاه خبری تراز


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: دو سال قبل زمانی که اوپک تصمیم گرفت تا تولید خود را کاهش ندهد و اجازه دهد قیمت ها سقوط کند، بسیاری از تحلیلگران از مرگ این سازمان سخن گفتند. اما روز چهارشنبه، اوپک تصمیمی گرفت که به معنای دمیده شدن روح جدید در کالبد این سازمان بود.

به گزارش تراز ، در حالی که اوپک در خواب زمستانی به سر می برد، تصمیم عربستان برای هموار کردن مسیر سقوط قیمت نفت همواره یک تصمیم عملگرایانه بوده، نه تصمیمی ایدئولوژیک.
 به گزارش رویترز،در نوامبر 2014، تولید نفت شیل آمریکا سالانه حدود یک میلیون بشکه در حال افزایش بود که یک رشد تولید قابل توجه محسوب می شود. قیمت ها بالا و با ثبات نفت موجب سرازیر شدن صدها میلیارد دلار سرمایه به بخش تولید نفت از منابع پرهزینه در قطب شمال، عمیق ترین مناطق دریا و شن های نفتی شده بود.
 
صادرات نفت ایران از 2.4 میلیون بشکه در روز به کمتر از یک میلیون بشکه در سال 2013 رسیده بود و انتظار می رفت با اجرای توافق هسته ای، و لغو تحریم ها صادرات نفت این کشور بار دیگر افزایش یابد، به علاوه، اکثر دیگر اعضای اوپک و تولید کنندگان غیر عضوی ظیر مکزیک و روسیه این سیگنال را ارسال می کردند که حاضر به کاهش تولید و خالی کردن بازار به نفع یکه تازی های عربستان نیستند.
 
سعودی ها یک بار قبلا نیز این شرایط را تجربه کرده بودند. در دهه 1980 یمانی، وزیر نفت وقت عربستان برای حمایت از قیمت ها تولید را کاهش داد و این موجب کاهش سهم ریاض از بازار نفت شد که پس گرفتن آن سال ها به طول انجامید. این یکی از پرهزینه ترین اشتباهات عربستان در مدیریت بازار نفت بود که این کشر قصد تکرار مجدد آن را نداشت.
 
در کنار همه این چالش ها، ظاهرا پیش بینی عربستان در مورد چگونگی واکنش آمریکا و دیگر تولید کنندگان به کاهش قیمت ها اشتباه بود. انتظار می رفت که تولید نفت شیل آمریکا به دلیل افت قیمت ها به شدت کاهش یابد. همچنین کاهش رشد تقاضای جهانی برای نفت در اواخر سال 2014، از جمله از ناجیه چین، بسیاری از تولید کنندگان از جمله عربستان را غافلگیر کرد.
 
عوامل ژئوپلتیک نیز در تصمیم عربستان برای سرازی کردن بشکه های نفتی فراوان به بازار موثر بود. درست در زمانی که ایران تلاش می کردن به بازار نفت برگردد، عربستان نمی خواست با افزایش قمیت ها نفت و واگذاری فضای بیشتر در بازار، این کار را برای ایران آسان تر کند.
 
اما وضعیت بازار نفت امروز کاملا متفاوت از 2 سال قبل به نظر می رسد. وضعیت اقتصادی کشورهای عضو اوپک و به ویژه عربستان نیز فرق کرده است. همین عوامل موجب شد تا زمینه برای دستیابی به توافق کاهش تولید فراهم گردد.
 
هرچند در مجموع به نظر نمی رسد که امروز اوپک همچون گذشته قادر به کنترل بازار نفت باشد، اما پس از توافق 30 نوامبر، تحلیل ها در مورد مرگ این سازمان نیز دیگر رنگ باخته است.
 
 
 



منبع: تسنیم

تراز شبکه اجتماعی اخبار اقتصادی تراز نیوز تلگرام بازار اقتصاد ایران


اخبار تراز خبرگزاری اقتصاد ایران بازارمالی fatf





زمانبندی انتشار: 14 آذر 1395 - 13:58





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن