واضح آرشیو وب فارسی:ایسنا:
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان قزوین با اشاره به اینکه بخشی از افتخارات علمی کشور مرهون فعالیتهای جهاددانشگاهی است، گفت: این نهاد انقلابی بهعنوان مجموعهای علمی و اجتماعی در زمینهٔ کارآفرینی و اقتصاد دانشبنیان قدمهای بسیار خوبی برداشته است. سیاووش شمسیپور در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به لزوم ارتباط هرچه بیشتر دولت با بدنه دانشگاه میتوان اظهار کرد: جهاد دانشگاهی مجموعهای چابک است که با ظرفیت بالای خود توانسته از طریق ارتباط با مسئولان نظام و مردم خلأ کاهش این ارتباطات را در جامعه جبران کند.
وی افزود: براساس فرمایشات مقام معظم رهبری اقتصاد مقاومتی، اقتصاد متکی بر تولید داخلی حاصل از علم و فناوری پیشرفته خودمان است که توان ایستادن در مقابل فشارها و تنشهای خارجی را داشته باشد، این تعریف عیناً تعریف اقتصاد دانشبنیان است که دو ویژگی اخلاق و عدالتمحوری را نیز همراه خود دارد.
شمسیپور با اشاره به اینکه دانشگاهها و مراکز پژوهشی وظیفه تولید فناوریهای نسل آینده را به عهدهدارند و انتظار از آنها برای حل مشکلات فناورانه کشور با توجه به ساختار آنها منطقی نیست، خاطرنشان کرد: دانشگاهها زمانی میتوانند مأموریت خود را بهخوبی ایفا کنند که با اتکای اقتصاد کشور بر تولید ملی و شکل گرفتن واقعی جهتگیریهای کشور و ایجاد رقابت صحیح بین صنایع داخلی و بین صنایع داخلی و خارجی، هم سفارش تحقیقات تولید فناوریهای پیشرفته توسط شرکتها و سازمانها به دانشگاهها داده شود و هم با اختصاص بودجه تحقیقاتی مناسب به آنها براساس جهتگیریهای صنعتی و فناورانه کشور، بتوانند در قالب پژوهشهای دانشجویان فوقلیسانس و دکتری به تولید فناوریهای پیشرفته و نوین در ارتقا بخشیدن به تراز صنعتی کشور اقدام کنند.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان قزوین تصریح کرد: راه اصلی فعال شدن درست دانشگاهها شکل گرفتن رقابت در صنعت کشور و استفاده از دانش تولیدی دانشگاهها در جامعه است.
وی تأکید کرد: باید اراده ایجاد اقتصاد دانشبنیان متکی بر تولید ملی شکل گیرد و همچنین فضای سیاسی و اجرایی کشور باید برای اجرای این مهم فراهم شود.
شمسیپور اضافه کرد: مأموریت تولید نیازهای روز صنعت و جامعه باید بر عهده صنعتگران و سرمایهگذاران، در قبال تضمین حمایت از تولید و خرید محصولات باکیفیت داخلی گذاشته شود که در این راستا برای تولید فناوریهای موردنیاز ضروری است به سراغ دانشگاهها رفته و با بستن قرارداد تحقیقاتی، تحقیق در دانشگاهها شکل کارفرمایی به خود میگیرد.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان قزوین اظهار کرد: اینکه اغلب تولید فناوریهای نوین هزینهبر است و بخش خصوصی به سراغ آنها نمیرود مگر آنکه بهصورت مأموریتمحور تولید فناوری به دانشگاهها یا مراکز تحقیقاتی سپرده شود.
وی با اشاره به اینکه جهاددانشگاهي یکنهاد انقلابي و توانمنداست كه در عرصههای مختلف علمي و پژوهشي در كشور حرفهای جدی برای گفتن دارد، خاطرنشان کرد: لازم است این نهاد بهطورجدی در توسعه فرهنگ علم و فناوری که لازمه پیشرفت کشور است وارد میدان شده و از تمام ظرفیتهای خود در این راستا استفاده کند.
شمسیپور تأکید کرد: جهاددانشگاهی با وجود فراز و نشیبهایی که در طی فعالیت خود داشته است، کارنامه خوبی در بخشهای آموزش، پژوهش و فرهنگ برجای گذاشته است و با توجه به اینکه جهاددانشگاهی نهادی علمی و دانشگاهی است باید ارتباط خود را با دانشگاهها بیشتر کند که این مستلزم همکاری دانشگاهها است.
انتهاي پیام
یکشنبه / ۱۷ مرداد ۱۳۹۵ / ۱۵:۵۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]