تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):مؤمن، خاموشى اختيار مى‏كند تا سالم بماند و سخن مى‏گويد تا سودى ببرد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817031058




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا روحانی در برابر نقدها و توهین‌های دلواپسان در دانشگاه لکنت نگرفت؟


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:


در حاشیه حضور رئیس‌جمهور در مراسم ١٦ آذر دانشگاه تهران
چرا روحانی در برابر نقدها و توهین‌های دلواپسان در دانشگاه لکنت نگرفت؟
اتفاقی که روز گذشته و هنگام حضور ریاست‌جمهوری در مراسم ١٦ آذر دانشگاه تهران رخ داد از چند جهت آموزنده است.
روز نو : اتفاقی که روز گذشته و هنگام حضور ریاست‌جمهوری در مراسم ١٦ آذر دانشگاه تهران رخ داد از چند جهت آموزنده است.

اگر هیچ دلیلی برای استحكام نسبی مواضع دولت در برابر منتقدانش ارایه نكنیم و فقط به همین یك مورد بپردازیم، می‌توانیم نتیجه بگیریم كه دولت قادر به دفاع منطقی و محكم از اقدامات خود به ویژه در مهم‌ترین موضوع یعنی برجام است و این مخالفان هستند كه قادر به دفاع از مواضع خود نیستند.
 
به گزارش روز نو؛ به‌طور كلی كسی كه می‌تواند از مواضع و عملكرد خود دفاع كند، هیچگاه از آزادی بیان منتقدان حتی اگر همراه با پرخاش و تندی باشد، اكراه ندارد و مانع آزادی بیان آنها نمی‌شود. حتی برعكس است و این افراد از اظهارنظر مخالفان و منتقدان خود استقبال می‌كنند، زیرا با بیان مواضع منتقدان و مخالفان است كه می‌توان به آنها پاسخ داد و سیاست‌های خود را بهتر تشریح كرد؛ اتفاقی كه در جلسه دیروز در دانشگاه تهران رخ داد.
 
 
یك مجموعه‌ای از دانشجویان اصولگرا تحت عناوین گوناگونی هرچه خواستند به رییس‌جمهوری گفتند و نه تهدید شدند و نه احضار به كمیته انضباطی؛ و به راحتی سخنان تندشان كه فراتر از یك نقد عادی و محترمانه بود و بیشتر به خطابه‌ای احساسی، تنه می‌زد شنیده و پاسخ داده شد. خوب است كه این دانشجویان محترم قدری به خود آیند و درخواست كنند تا سایر مقامات نیز چنین جلسه‌ای را با دانشجویان داشته باشند. یقین داریم كه دانشجویان دیگر خیلی مودبانه و با احترام و بدون پرخاش سوال كنند. این تفاوت میان رییس دولت و دیگران محصول چیست؟ محصول اعتماد به نفس داشتن در پاسخ به پرسش‌هاست. محصول اعتقاد به اینكه حقیقت را نمی‌توان با جلوگیری از انتشار نظرات دیگران لاپوشانی كرد. محصول این عقیده كه اگر دانشجو یا مردم عادی سخن و نظر خود را نگویند، سرنوشت بدتری از آنچه احتمالش را می‌دهیم نصیب جامعه خواهد شد.
 
به گزارش روزنامه اعتماد، در میان اظهارنظرات مخالفان یك نكته برجسته‌تر بود؛ نكته‌ای كه از سوی مخالفان تندروی دولت كماكان طرح می‌شود و آن نقد كلیت برجام است. نقد برجام از دو منظر قابل انجام است. یك‌بار كلیات برجام و فارغ از هرگونه جزییات آن نقد می‌شود و یك‌بار در جزییات و موارد تاكتیكی نقد صورت می‌گیرد. یكی از این دانشجویان در مقام پرسش از رییس‌جمهور اعلام كرد كه: «توافق حاصل شد! در داخل قلب راكتور سیمان ریختید، چرخ سانتریفیوژها را متوقف كردید و منتظر ماندید تا بیگانگان چرخ زندگی مردم ایران را بچرخانند! چرا؟ چون «باید» توافق حاصل می‌شد؛ چون شما تمام حیثیت دولت‌تان را در قمار برجام نهاده بودید. دستاوردهای نداشته برجام را به رخ مردم كشاندید. «برجام» شد حكایت پادشاه عریانی كه كسی جرات بیان واقعیت‌هایش را نداشت!»
 
وقتی كه كسانی درخواست صداقت از رییس‌جمهور یا هر كس دیگری می‌كنند، حداقل باید خودشان صداقت را رعایت كنند. در دوره پیش كه اصولگرایان افراطی مصدر امور دولت بودند، هیچ‌كس جرأت نداشت مذاكرات آنان را با ١+٥ با كوچك‌ترین نقدی مواجه كند. بنابر این مصداق پادشاه عریان رفتار آن زمان بود، نه امروز كه دانشجویش روبه‌روی رییس‌جمهور می‌ایستد و هرچه می‌خواهد می‌گوید. اگر رسانه‌های اصولگرا را از صداوسیما گرفته تا سایت‌ها و مطبوعات آنان را كه ٩٩ درصد رسانه‌های كشور هستند تحلیل محتوا كنید، روزی نیست كه علیه برجام انواع و اقسام تیترها و مطالب و یادداشت را ننویسند. اگر برجام مصداق پادشاه عریان بود تاكنون عریانی آن هزار بار بر همه آشكار می‌شد، ولی كیست كه نداند عریان نشان دادن متقلبانه با بیان واقعیت خیلی فرق دارد.
 
جالب اینكه نقد مخالفان علیه جزییات برجام نیست، بلكه كلیات آن را نشانه رفته‌اند. حال ببینیم رییس‌جمهور چه پاسخی به این ادعای منتقدان داد: «ما هیچ قدمی در مساله برجام برنداشتیم مگر آنكه با مقام معظم رهبری مشورت كردیم، جلسه گذاشتیم، ایشان نامه‌های مكتوب دارند به من خطاب كرده و دستوری كه من روی نامه‌های ایشان دادم. هیچ نامه‌ای نبوده كه ایشان بنویسد و من دستور قاطع ندهم. در مقام عمل جایی كم و كسر آوردیم اما مبنا بر این بوده كه دستورات ایشان عملی شود.»
 
نقد كلی و كلان برجام فقط از كسانی ساخته است كه ساختار تصمیم‌گیری در ایران را قبول ندارند. حتی اگر ریاست‌جمهوری هم به این اخذ اجازه و مكاتبات اشاره نمی‌كردند، باز هم هر عقل سلیمی كه با مسائل ایران آشنا هست می‌دانست كه برجام جز با اجازه رهبری در كلیات و حتی بسیاری از جزئیات آن نه تنها به نتیجه نمی‌رسید، بلكه آغاز هم نمی‌شد. نقد و رد كلی برجام حق هر ایرانی است، ولی مشروط بر اینكه ساختار كلی تصمیم‌گیری كشور را هم رد كند.
 
منتقدان و مخالفان بهتر از هر كس می‌دانند كه به دلیل ضعف و ناتوانی دولتِ مطلوب آنان، اجازه دخالت در این مورد از آنان سلب شد و در چند سال پایان آن دولت از مذاكرات ١+٥ كنار گذاشته شده بودند. مشكل فهم مخالفان این است كه نمی‌دانند یا می‌دانند و نمی‌خواهند اذعان كنند كه برجام یك تصمیم راهبردی و شاید فراراهبردی! بود و چنین تصمیمی نه در سطح وزیر خارجه و رییس‌جمهور كه در سطح كلان مدیریت كشور است. بنابراین نقد و رد برجام به منزله نقد و رد این راهبرد كلان است. نمی‌توان خود را در درون ساختار سیاسی و متعهد به آن تعریف كرد و همزمان به نقد كلان و رادیكال برجام پرداخت. این تعارض دیر یا زود عوارض خود را نزد نیروهای مخالف دولت نشان خواهد داد.
 
موضع گیری رییس جمهوری نسبت به انتقادها نشان از قدرت تحمل وی دارد
 
همچنین نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت:موضع گیری و پاسخ های رییس جمهوری نسبت به انتقادات دیروز در دانشگاه تهران و از سوی دانشجویان نشان از قدرت تحمل وی دارد.
 
محمد جواد فتحی در گفت وگو با ایرنا فضای روز گذشته دانشگاه ها و اجازه سخنرانی به دانشجویان را مثبت و خوب ارزیابی کرد و گفت: پاسخ رییس جمهوری و موضع گیری نسبت به انتقادات صریحی که نسبت به ایشان بود جای خرسندی دارد و نشان از قدرت تحمل حاکم داشت.
 
وی افزود: ان شاء الله ما در عرصه های دیگر هم شاهد این باشیم که این اجازه به مردم داده شود تا انتقادات خود را به صورت صریح مطرح کنند.
 
این نماینده مجلس اظهار داشت: دانشجویان نماد تفکر آزاد در کشور هستند، ان شاء الله ما قدرت تحمل نقد را داشته باشیم و در این راستا نقدهایی که صورت می گیرد، دلسوزانه و راهگشا باشد و راه حل ارائه کند، تا سطح اقتصادی و اجتماعی جامعه ارتقا یابد.

*آفتاب نيوز




تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن