واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
کدام کاندیدای اصولگرا شانس رایآوری مقابل روحانی را دارد؟/خوشبینی ترقی به وضعیت اصولگرایان در سال۹۶
حدودا پنج ماه تا انتخابات ریاست جمهوری سال 96 باقی مانده است اما هنوز از اردوگاه اصولگرایی خبری واحد مبنی بر انتخاب الگو و مدلی برای انتخاب کاندیدای نهایی منتشر نشده است.
روز نو : حدودا پنج ماه تا انتخابات ریاست جمهوری سال 96 باقی مانده است اما هنوز از اردوگاه اصولگرایی خبری واحد مبنی بر انتخاب الگو و مدلی برای انتخاب کاندیدای نهایی منتشر نشده است.
به گزارش روز نو؛ تاکنون مدل های متفاوت و متعددی از سوی تشکل های مختلف برای حضور در کارزار انتخاباتی پیش رو به صورت رسمی و نیمه رسمی شنیده شده است، ایثارگران مدل تیم کاندیدا را به عنوان مدل انتخاباتی خود برگزیده اند، وحدت در عین کثرت الگویی است که پایداری ها مطرح می کنند، اما موتلفه مدلی تحت عنوان نامزد حزبی را مطرح کرده است، جبهه پیروان تاکید می کند که جامعه روحانیت محور باشد و بقیه تشکل ها دور یک میز بنشینند.
در همین راستا حمیدرضا ترقی عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری خبرآنلاین از وضعیت فعلی اصولگرایان تعبیر به «حرکت با چراغ خاموش» کرد.
او در ارزیابی فضای انتخاباتی اصولگرایان با توجه به سردرگمی موجود بین تشکل های اصولگرا گفت: فعلا که تشکل ها چراغ خاموش حرکت می کنند و نمیشود چیزی را مطرح کرد. البته این ابهام و فضای مبهم قطعا تا قبل از انتخابات تعیین تکلیف می شود. فعلا مدل انتخاب کاندیدا هنوز نهایی نشده است اما بعد از اینکه جلسه تشکل های اصولگرا با جامعه روحانیت تشکیل شد این مدل نهایی خواهد شد.
این فعال سیاسی اصولگرا تصریح کرد: ما نظراتمان را در مورد مدل به همان ائتلاف اصولگرایان می دهیم، همانجا نهایی می شود، اما الان امکان بیان مدل تا قبل از نهایی شدن وجود ندارد.
طیق گفته ترقی نظر بر این است که مشی اصولگرایان اینگونه باشد که تا زمانی که جمع تصمیم نگیرند مدل علنی نشود و به همین دلیل پیشنهادی فعلا قابل طرح نیست. البته پیشنهاد مشخص وجود دارد ولی قابل ارائه نیست.چون بنا بر عدم علنی شدن روش کار است.
نماینده اسبق مشهد در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از این گفتگو درخصوص مباحث مطرح شده پیرامون رایزنی اعتدالیون اصولگرا و اصلاح طلب در بحث های کلان سیاسی کشور، گرچه موافق این ایده است اما این را هم می گوید که «این موضوع در بستر و فضای انتخابات شدنی و عملیاتی نیست.»
طرح پیشنهادی آل اسحاق -مبنی بر اینکه، 11 نفر از چهره های شاخص و متخصص اصولگرا، اصلاحطلب و اعتدال دور هم جمع شده و از بین خود یک نفر را انتخاب کنند و آن را در معرض رای مردم قرار دهند- موضوع دیگری است که ترقی در ارزیابی این پیشنهاد می گوید: موافقم که افراد به صورت تیمی معرفی بشوند، یک نفر شاخص باشد و بقیه او را در ابعاد سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، و... یاری بکنند که مردم به او بر اساس مکمل هایش رای بدهند. این مدل طرفدار زیادی در مجموعه اصولگرایان دارد.
اما او در پاسخ به این سوال که آیا این مدل هم نشینی چپ و راست به نوعی بازگشت و بهره برداری جریانات سیاسی از مدل دولت آقای روحانی نیست؟، گفت: نه آن مدل مدنظر من یا همان تیم کاندیدا، تنها به جبهه اصولگرایی اختصاص دارد، این که کاندیدای رییس جمهوری به همراه معاونیناش در افکار عمومی کشور مطرح شود و متفاوت از مدل دولت اقای روحانی است.
«کدام کاندیدای اصولگرا در حال حاضر قدرت رای اوری در مقابل آقای روحانی دارد و میتواند در فرصت کم باقیمانده سبد رای اصولگراها را بالا ببرد؟»، این سوال دیگری بود که عضو ارشد حزب موتلفه با گفتن اینکه "همه نامزدهای اصولگرا توانایی این موضوع را دارند بخاطر اینکه مهم ترین رقیب آقای روحانی عملکرد اوست"، ادامه داد: رقبا خیلی مشکلی ندارند. اصولگرایان در برابر رقیب قوی ای قرار ندارند و همه می توانند در این رقابت به راحتی شرکت کرده و پیروز شوند.
ترقی درباره شانس رای آوری چهره هایی چون قالیباف در صورت کاندیداتوری خصوصا بعد از ماجرای املاک نجومی یا ناشناخته بودن کاندیداهای احتمالی دیگر چون ضرغامی و فتاح هم گفت: همه ی کسانی که در مظان رقابت هستند چنین ظرفیتی را کم و بیش دارند، چون موقعیت آقای روحانی کاملا تضعیف شده است. افراد جدیدی هم شانس مساوی با دیگران دارند. اصل این است که آن فردی که میخواهد بیاید گفتمانی را که مورد قبول مردم است را تبین کند. با توجه به اینکه رقیب، زیاد رقیب قوی نیست، فرقی برای افراد شرکت کننده نخواهد داشت.
ترقی احتمال حضور وزرای احمدی نژاد به نمایندگی از وی را رد کرد و گفت: فکر نمی کنم کسی از وزرای آقای احمدی نژاد بخواهد به نمایندگی از ایشان در انتخابات شرکت کند.
منبع: خبرانلاین
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]