واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرگزاری ایلنا: حسینعلی امیری در واکنش به مصوبه اخیر کنگره آمریکا در مورد تمدید قانون تحریمهای ایران (ایسا)، اظهارداشت: از آنجا که دولت از ابتدا به رفتارهای آمریکا اعتماد نداشته، تحرکات هیات حاکمه این کشور اعم از دولت و کنگره را در قبال جمهوری اسلامی ایران بدقت رصد می کند و پیش بینی های لازم را برای مواجهه با بدعهدی های واشنگتن انجام داده است.
وی تاکید کرد: از نظر حقوقی برجام یک سند حقوقی چند جانبه است که با تصویب شورای امنیت سازمان ملل متحد به یک سند بین المللی تبدیل شده است. علاوه بر ایران و آمریکا، اتحادیه اروپا، چین و روسیه نیز از طرف های اصلی این سند حقوقی بین المللی هستند.
امیری تاکید کرد: درباره اینکه برجام یک سند دوجانبه بین ایران و آمریکا نیست در بین اکثر حقوقدانان و سیاستمداران جهان اجماع وجود دارد، چرا که این توافق بین ایران و ۱+۵ و اتحادیه اروپا حاصل شده و شورای امنیت نیز در قطعنامه شماره ۲۲۳۱ خود این موضوع را تایید کرده است.
امیری با اشاره به ضرورت واکنش قاطع و کارشناسی کشورمان به اقدامات اخیر آمریکا، گفت: قاعدتا باید اتحادیه اروپا، چین و روسیه و حتی سازمان ملل متحد به عنوان تصویب و تایید کننده برجام نیز واکنش قاطعی را در قبال کارشکنی ها و بدعهدی های آمریکا نشان دهند.
وی گفت: نقض برجام توسط آمریکا ، علاوه بر بی اعتبار کردن خود در عرصه بین المللی، به اعتبار و حیثیت اتحادیه اروپا، چین و روسیه نیز که برجام را تایید کرده اند، لطمه می زند و مطمئنا هیچ کس حاضر نیست این موضوع را تحمل کند.
معاون رئیس جمهور افزود: از نظر حقوقی و کارشناسی حداقل واکنش علیه نقض برجام در عرصه بین المللی، اعتراض همه طرف های دخیل در برنامه جامع اقدام مشترک به آمریکا است تا دولتمردان و قانونگذاران این کشور را وادار کند که به تعهدات بین المللی خود پایبند باشند.
وی اظهارداشت: مصوبه اخیر کنگره آمریکا، باید فرآیندهایی را طی کند که از جمله آنها امضا و یا وتوی رئیس جمهوری آن کشور است ولی در هر صورت این موضوعات مربوط به خود آمریکا است و مهم برای ما این است که دولتمردان آمریکا از هرحزبی که باشند برای پا بر جا ماندن برجام باید از هرگونه اقدامی که ناقض آن باشد، پرهیز کنند.
امیری تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران با قدرت گزینه های مختلفی را که برای تامین منافع ملی خود در چنین شرایطی در نظر گرفته است، اجرا می کند و مطمئنا در این فرآیند این آمریکا است که بیشترین ضرر را متحمل خواهد شد.
معاون پارلمانی رئیس جمهور گفت: هر اتفاقی برای برجام بیفتد، رژیم تحریمها فروپاشیده و قابل بازگشت نیست و آمریکا هیچ گونه اعتباری برای ایجاد اجماع بین المللی علیه ایران نخواهد داشت.
وی در مورد طرح های مختلفی که در روزهای اخیر از سوی نمایندگان مجلس برای مقابله با اقدامات آمریکا مطرح شده است، اظهارداشت: دولت و مجلس در برخورد با عهد شکنی های آمریکا متحد و هم نظر هستند و پس از بررسی های دقیق جنبه های مختلف رفتارهای آمریکا، تصمیمات لازم را در برخورد با آمریکا اتخاذ خواهند کرد.
امیری تاکید کرد: مجلس نمایندگان و مجلس سنای آمریکا هفته گذشته قانون تحریم های ایران (ایسا) را که در پایان ماه دسامبر(۱۰ دی) پایان می یافت، به مدت ۱۰ سال دیگر تمدید کردند. این مصوبه اکنون در انتظار امضای باراک اوباما است.
او افزود: اکثر مقامات و کارشناسان داخلی و بین المللی با اشاره به بندهای مختلف برجام این مصوبه را ناقض آن خواندند و جمهوری اسلامی ایران نیز بر واکنش قاطع در صورت اجرایی شدن این مصوبه تاکید کرده است.
معاون رئیس جمهور گفت: دیپلمات های ما از ابتدا هم با مدنظر قرار دادن رهنمودهای مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه نباید به آمریکا اعتماد کرد، وارد مذاکرات شدند و به همین دلیل اکنون هم ضمن اجرای تعهدات خود آمادگی لازم در زمینه های فنی، حقوقی و سیاسی برای مقابله با بدعهدی های آمریکا را داریم.
۱۵ آذر ۱۳۹۵ - ۲۱:۴۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]