تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):تكميل روزه به پرداخت زكاة يعنى فطره است، همچنان كه صلوات بر پيامبر (صلى الله عليه و آل...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832246215




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خشم پکن از رئیس جمهوری منتخب امریکا


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: دیپلماسی ایرانی: دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب ایالات متحده آمریکا روز جمعه طی یک مکالمه تلفنی 10دقیقه ای با "تسای اینگ ون"، رئیس جمهوری تایوان گفتگو کرد. برای رئیس جمهوری که به تازگی وارد کار شده است، صحبت با سایر رهبران و تبادل تعارفات عادی چندان غیرمعمول نیست اما تماس ترامپ با تسای به یک طوفان دیپلماتیک بزرگ منجر شد. بسیاری از گمانه زنی های فعلی نیز حول موضوع تأثیر این تماس برای آینده روابط آمریکا و چین و روابط پکن با تایپه قرار دارند. در ادامه به برخی از دلایل این امر اشاره شده است:

1- چه کسی رئیس است؟

چین و تایوان هر دو معتقدند که تنها یک ملت تحت عنوان چین وجود دارد. اما هنوز اختلافاتی بر سر حاکمیت مشروع وجود دارد. این اختلافات از سال 1949 به وجود آمد؛ درست پس از آن که کمونیست ها در جنگ داخلی پیروز شدند و ملی گرایان این کشور که تا آن زمان قدرت را در دست داشتند از سرزمین اصلی شان رانده و آنها را به جزیره تایوان فراری دادند. کمونیست ها یک دولت جدید با مرکزیت پکن را تشکیل داده و رسماً پیدایش و آغاز "جمهوری خلق چین" (PRC) را اعلام کردند. ملی گرایان نیز دولت خود را در تایوان تشکیل دادند که هنوز نیز به عنوان "جمهوری چین" شناخته(ROC)  می شود. در عمل PRC بخش اعظمی از قلمرو چین را  تحت کنترل دارد و ROC تنها بر تایوان و چند جزیره کوچک اطراف آن حکومت می کند و اکثر کشورها نیز PRC را حاکم قانونی چین می دانند.

2- استان خیانتکار

با وجود استقرار دولت های جداگانه، چین ادعا می کند که تایوان یک استان پیمان شکن و خیانتکار است. تایوان خود را به مانند یک کشور مستقل اداره می کند، وزاتخانه های مستقل خود را دارد و سیاست های داخلی و خارجی اش از چین جداست. حتی تایوان در حال حاضر با 21 کشور جهان روابط رسمی دیپلماتیک دارد که ROC را به رسمیت شناخته اند. اما ROC در سازمان ملل متحد و بسیاری از نهادهای بین المللی دیگر هنوز رسمیت نیافته است.

3- سیاست چین واحد

روابط ایالات متحده با چین و تایوان بر اساس مجموعه ای از پروتکل ها که به "سیاست چین واحد" معروف است اداره می شود. در سال 1979 ایالات متحده ادعای PRC مبنی بر این که تنها یک چین وجود دارد و تایوان بخشی از آن است را پذیرفت. در آن زمان واشنگتن روابط خود را با تایپه قطع کرد تا پکن را به رسمیت بشناسد. ایالات متحده روابط غیررسمی خود را با تایوان ادامه داد و حتی «نماینده ای غیر رسمی» را در تایپه انتخاب و منصوب کرد. تا به حال هیچ دیدار رسمی یا مکالمه ای بین یک رئیس جمهور ایالات متحده یا رئیس جمهور منتخب و رهبران تایوان انجام نشده است. اما پاسخ مثبت ترامپ به تماس تلفنی تسای موجب شد تا وی این پروتکل بسیار حساس را نقض کند.

4- فیل سیاسی در اتاق

خطر بروز یک درگیری نظامی بین چین و تایوان همواره باقی است. برای دهه ها هیچ گونه ارتباط، مسافرت یا تجارتی بین دو کشور وجود نداشت. در سال های 1990 تنش های بین دو کشور رو به فروکش گذاشت و پکن و تایپه به توافقی مبهم در مورد مسائل حاکمیتی دست یافتند. اگرچه این توافق در موضوع حاکمیت دارای ابهاماتی بود اما راه را برای همکاری های اقتصادی و فرهنگی میان دو کشور هموار کرد. از آن زمان تجار تایوانی میلیاردها دلار را در چین سرمایه گذاری کردند و با از سرگیری پروازهای مستقیم میان دو کشور، میلیون ها گردشگر چینی نیز به تایوان سفر کردند.

5- نگاه محتاطانه چین به حزب تسای

چین درست یا غلط از "حزب پیشروی دموکراتیک" به رهبری "تسای اینگ ون" که وعده استقلال رسمی تایوان را داده و خود را به آن متعهد کرده است، همواره نگرانی و واهمه دارد. استقلال و خودمختاری تایوان از چین امری است که چین هرگز آن را قبول نخواهد کرد. چین اصرار دارد که تایوان باید به سرزمین اصلی بازگردد حتی اگر این بازگشت با اعمال زور همراه باشد. اگرچه تسای اعلام کرده که خواهان حفظ وضع و شرایط موجود است و قصد هیچ گونه حرکتی به سوی دستیابی به استقلال رسمی را در سر ندارد اما تماس تلفنی وی با ترامپ، و موافقت  رئیس جمهوری منتخب با پاسخ به این تماس خشم و ناراحتی چین را در پی داشت.




۱۵ آذر ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن