واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرآنلاین: حسن کامرانی فر روزهای سختی را سپری می کند. انتقادهای تند کارشناسان داوری از او به خاطر بازی دادن به محسن ترکی، ماه عسل شیرین روزهای نخست انتخابش به عنوان رئیس دپارتمان داوری را خیلی زود به پایان رسانده است. حسن که یکی از بهترین های تاریخ داوری ایران است و در جام جهانی 2010 قضاوت هایی تحسین برانگیز داشت و در 2014 هم در جام جهانی حاضر بود تا تنها قاضی ایرانی باشد که دو بار در جام جهانی حضور داشته است، کمتر از دو سال قبل و بر اثر یک بیماری، نتوانست دوره حضورش به عنوان کمک داور بین المللی را تکمیل کند و از لیست کنار رفت تا خداحافظی کند. او حالا اما مسئولیت مهمی دارد. مسئولیت دفاع از همکارانش. او در این گفت و گو از دلایلش برای حمایت از محسن ترکی سخن گفته است؛ «راستش دلگیرم، نه برای اینکه انتقاد می کنند. دلگیرم از اینکه حرف حق را نمی زنند و منصفانه نقد نمی کنند. ببینید من برای اینکه محسن ترکی رفیقم است، پای این ماجرا نایستاده ام. هر داور دیگری هم در شرایط مشابهی قرار بگیرد، به او قضاوت می دهم. همین حالا یکی از داوران خانم مان هم شرایطی مشابه محسن را دارد اما دارد سوت می زند چون اصلا خلاف قانونی صورت نگرفته که محروم شان کنیم.»
او توضیح می دهد: «ببینید آقایان می گویند محسن ترکی نتوانسته در تست ای اف سی بدود و چون در آن تست رد شده، حق قضاوت در لیگ را هم ندارد. می گوییم دلیل تان چیست؟ می گویند قبلا این کار را با خود من یا آقای کهوری عزیز و دیگران کرده اند. خب این کاری که کردند، تمام ما ها را نابود کرد. زده شدیم و ول کردیم. خود من دیدم می گویند بعد از آن شرایط بیماری که داشتم، چون نتوانستم تست بدهم، دیگر حق قضاوت در داخل کشورم را هم ندارم، من هم دلزده شدم، ول کردم داوری را و بی خیالش شدم. معلوم است که وقتی خودم این درد را کشیدم، زیر بار یک رویه غلط از گذشته نمی روم. من را ذبح کردند ولی نمی گذارم که محسن ترکی یا هر داور دیگری را با این قانون قربانی کنند. او در تست داخلی ما برای لیگ که استانداردهایش متفاوت است، موفق بوده و اصلا دلیلی ندارد که چون در تست ای اف سی رد شده، از حضور در لیگ ایران محرومش کنیم. مهم این است که در ابتدای سال تستش را زیر نظر بهترین اساتید داخلی داده و استاندارد های ما را پاس کرده است. حالا به هزار دلیل روحی یا جسمی و خستگی، ممکن است در تست ای اف سی در مالزی رد شده باشد. این که نباید دلیلی برای محرومیتش از فاجعه فقط در پنالتی گل شده لیتون بینس و از دست رفتن 2 امتیاز در گودیسون پارک خلاصه نمی شود. همانطور که خوشبختی در برد 4-1 مقابل وستهام در جام اتحادیه خلاصه نمی شود. اوضاع بدتر از این حرف هاست. مثل دقیقه 88 بازی هفته چهاردهم که مروان فیلینی بعد از چند دقیقه حضور در زمین با یک خطای پنالتی بار دیگر تعویض طلایی تیم حریف شد! معلوم نیست موج به وجود آمده در یونایتد از کجا نشئت می گیرد. موج ناکامی دنباله دار همچنان ادامه دارد. در تازه ترین اتفاق، هواداران برای فسخ قرارداد فلینی کمپین تشکیل دادند و پول جمع می کنند. این یعنی توسل به حداقل راه نجات. اما پایان این کابوس کجاست؟ بازی نکردن فیلینی؟ فیکس بودن رونی؟ یا ... هزاران دلیل دیگر که این روزها در ذهن همه ساخته شده است.
تاریک ترین قسمت داستان این فصل منچستر، آنجاست که مورینیو همه این راه ها را امتحان کرده است. با اینکه هیچوقت سر دوراهی قرار نگرفته و اصولش یک جهت ثابت را دنبال می کند، باز هم اوضاع روز به روز سخت تر می شود. اگر زمان فن خال حداقل آمار سیوهای دخیا، فشار را از روی تیم کم می کرد، امروز حتی این آمار هم با مورینیو یار نیست. یونایتد در 8 بازی اخیر خودش در لیگ برتر فقط 1 برد کسب کرده. البته اگر مورینیو بخواهد طبق معمول این چند سال اخیر در سطح توقعات طرفداران صحبت کند، باید از این بگوید که تیمش حداقل در طول این 8 هفته مقابل دو مدعی قهرمانی یعنی لیورپول و آرسنال 2 امتیاز گرفته است!
وقتی کار خوزه در چلسی گره خورده بود، او حرف از یک توطئه داخلی می زد. می گفت همه تیم به رهبری دیگو کاستا دست به دست هم دادند که او استمفوردبریج را ترک کند. توهمی که سرپوش مناسبی برای خروج او از باشگاه بود. اما در یونایتد این دلایل کمتر پذیرفته می شوند. چون مورینیو دیگر کسی را ندارد که انگشت اتهام را به سمتش دراز کند. با این وجود او همچنان با قدرت پای اصول منفی خودش مانده است. بعد از پایان بازی مقابل اورتون وقتی از او درباره تعویض مرگبار فلینی پرسیدند، جواب داد: « آیا شما فوتبال را بیشتر از من می فهمید؟! » درست است. شاید نگاه بیرونی با شرایطی که او در آن حضور دارد قابل قیاس نباشد. اما آقای خاص با این حرف ها بیش از پیش خودش را متهم می کند. واکنش مورینیو مثل یک سکانس از خنده دار ترین فیلمی بود که از او به یاد داریم. پاسخ به ادعای او خیلی ساده است. می شود از حرف های خودش به جواب رسید. اگر بعد از بازی فضای مجازی را رصد می کردید، هشتگ های مربوط به این بازی به بیشترین حد خودش رسیده بود. یکی از صفحه های هواداری یونایتد با حالتی طعنه آمیز پاسخ مورینیو را اینطور داده بود: « آیا واقعا فهم او از فوتبال در بازی دادن به فلینی خلاصه می شود؟! »
واکاوی وضعیت منچستریونایتد، کار راحتی نیست. در کل دوران پسا فرگوسن همه را به چالش کشیده است. مورینیو اعتقاد دارد تفکر ایجاد شده توسط فن خال جلوی راه رو به رشد تیمش را گرفته است. از طرفی وقتی اعلام می کند تیمی که الان در اختیار دارد بهترین تیم دوران مربیگری اش بوده، کار سخت تر می شود. اینکه این همه نتایج بد از کجا آمده است؟ شاید برای مورینیو همه چیز عادی باشد. اما رفتارهای پرخاشگرانه اش در این فصل که خیلی بیشتر از قبل شده، نشان دهنده فشاری است که تحمل می کند. در فصلی که از گواردیولا تا کونته و کلوپ، همه به مثلث پوچتینو، مورینیو، ونگر اضافه شده اند، آقای خاص بدجور زمین خورده است. 14 بازی و فقط 21 امتیاز. یعنی دقیقا کسب 50 درصدر از امتیازهای ممکن که برای ادامه دادن روال فصل های پیش مناسب است. اما مسلما باز هم باعث می شود مورینیو علاوه بر این فصل بازی های فصل بعد لیگ قهرمانان را هم روی کاناپه با پسرش تماشا کند و بگوید از این شب های تکراری خسته شده است! داوری باشد.»
اما آیا قانونی درباره داورانی که در تست آسیایی رد می شوند، برای قضاوت در لیگ وجود دارد؟ کامرانی فر درباره این سئوال می گوید: «راستش هیچ قانونی در این باره نداریم اما در گذشته چنین تصمیمی گرفتند و حالا هم می خواهند ما چنین تصمیمی بگیریم. ولی من از ای اف سی استعلام کردم . وقتی یک داور بین المللی در تورنمنت مهم زیر نظر فیفا نتواند موفق شود، از قضاوت آسیایی محروم نمی شود. برای همین هم نیازی نیست ما یک داور را به جرم رد شدن در تست آسیا از لیگ مان محروم کنیم. داوران ما در تست خودمان قبول شدند و تا تست بعدی، ممنوعیتی برای قضاوت ندارند و در کنارمان می مانند و این اصلا خلاف قانون نیست.»
او در پایان می گوید: «ببینید اگر من می گویم این داوران را محروم نمی کنم دلایل مختلفی دارد، اول اینکه برای تست داخلی خودمان احترام قائل می شوم. تستی که زیر نظر بهترین های داوری کشورمان گرفته شده است. دوم اینکه هیچ داوری با 6 ماه خانه نشینی، نمی تواند دیگر داور شود و سوت بزند. خانه نشینی داور یعنی پایان کارش و ضربه ای مهلک به داوری می شود. تازه اصلا استانداردهای ما با آسیا تفاوت دارد. متاسفانه بعضی از دوستان فکر می کنند با ایجاد این جو ها می توانند کاری کنند که در این مسابقات حساس، فوتبال ایران را از داشتن یک داور با تجربه مثل محسن ترکی محروم کنند اما نه ترکی که من هیچ داور دیگری به جرم رد شدن در تست آسیا - درحالی که داور تست های داخلی را طی کرده باشد - محروم نمی کنم.»
۱۵ آذر ۱۳۹۵ - ۰۷:۵۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]