تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 1 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):به راستى حكمتى كه در قلب منافق جا مى گيرد، در سينه اش بى قرارى مى كند تا از آن بي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855380762




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

يادداشتماجراهاي دنياي جديد به روايت گرين اسپن


واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: يادداشتماجراهاي دنياي جديد به روايت گرين اسپن
پوتين كه ريشه در كا گ ب داشته و در جامعه‌اي اشتراكي بزرگ شده است، احتمالا درك عميقي از كاركرد بازار آزاد ندارد. اما او موفقيت نظام‌هاي سرمايه‌داري در فراهم آوردن استانداردهاي بالا براي زندگي مردم را ديده بود و انتخاب ايلاريونوف نيز با روياي دستيابي به چنين هدفي بوده است. به هر حال پوتين احتمالا در نهايت به اين نتيجه رسيده بود كه قبل از آنكه دست نامرئي ‌آدام اسميت به كمك تثبيت او بيايد، هرج و مرج ناشي از سرمايه‌داري مورد نظركار بوريس يلتسين را خواهد ساخت.
عصر تلاطم ماجراهاي دنياي‌جديد (1)
نويسنده: آلن‌گرين‌اسپن
ترجم: صالح واحدي
پنج دوره رياست‌ بر بانك مركزي بزرگ‌ترين اقتصاد جهان در دوره حاكميت چهار رييس‌جمهور آمريكا در دهه‌هاي پاياني قرن بيستم و ابتداي قرن بيست و يكم، از «آلن گرين اسپن» چهره‌‌اي جهاني ساخته است.
چهره‌اي كه بدون‌شك مي‌تواند به لحاظ تاثيرگذاري از معدود عناصر نام‌آور در عرصه سياست و اقتصاد جهان معاصر ناميده شود. وي پس از همكاري سال‌هاي طولاني در راس مهم‌ترين نهاد پولي ايالات‌متحده با رونالدريگان، جورج بوش پدر، بيل كلينتون و جورج بوش پسر، نهايتا در سال 2006 و پس از ورود به نهمين دهه عمر خود بازنشسته شد و در آغازين ماه‌هاي سال 2007 حاصل تجربه طولاني خود را – و البته با تاكيد بر نگرش آمريكايي‌اش – در كتاب «عصر تلاطم» به رشته تحرير درآورد. كتابي كه ماه‌ها در صدر پرفروش‌ترين كتاب‌هاي اروپا و آمريكا قرار داشت و در همان سال انتشار به طور متوسط كمتر از يك ماه يك بار تجديدچاپ شد. گرين اسپن همچون بسياري از رهبران جريان حاكميت سرمايه‌داري در جهان غرب، حادثه 11سپتامبر را نقطه عطف تاريخي بي‌مثالي مي‌داند كه آغازگر تغييرات بسيار در جهان بوده و خواهد بود.
به اين لحاظ كتاب با شرح پرواز او از زوريخ به واشنگتن در بعد از ظهر 11سپتامبر 2001 و دريافت خبر اصابت هواپيماها به برج‌هاي دوقلوي نيويورك آغاز مي‌شود. بخشي از كتاب شرح سال‌هاي كودكي، جواني، تحصيلات و زندگي شخصي او است و در بخش‌هايي از كتاب نيز او مورد به مورد به وضعيت اقتصادي در جاي‌جاي جهان مي‌پردازد. اين بخش‌ها كه در قالبي مستقل از يكديگر تدوين‌شده، نگاه يك فرد صد درصد معتقد به نظام كاپيتاليستي غربي به وقايع، كشورها و افراد است. او با اعتقاد راسخ به كارآمدي و بي‌بديل بودن چنين نظامي به تحليل وقايع و روندهاي جهاني نشسته و آنچنان كه خواهيم ديد، در همه موارد راه‌حلي جز پذيرش مباني و بايسته‌هاي اين نظام را تجويز نمي‌كند. آشنايي با نظريات – گاه مغرورانه – و قضاوت‌هاي يكي از سررشته‌داران جريان حاكم بر نظم اقتصادي جهان از ضرورت‌هايي است كه ما حتي اگر با آن مخالفت جدي داشته باشيم نيز به آن نياز داريم.
آنچه در پي تقديم خوانندگان ارجمند مي‌شود، اولين بخش از اين سلسله گفتار است كه شامل بخش 16 كتاب بوده و به سير تحولات روسيه در دو دهه اخير مي‌پردازد.
روسيه، در كشاكش گذشته و آينده
زود قضاوت نكنيد، من سورپريز نشدم. مشاور ارشد اقتصادي ولاديمير پوتين، آندره ايلاريونوف، در اجلاس دوجانبه آمريكا و روسيه در حاشيه اجلاس صندوق بين‌المللي پول در اكتبر 2004 به من نزديك شد و گفت: «آيا مي‌توانيد دفعه بعد كه به مسكو آمديد، جلسه‌اي با من و همكارانم داشته باشيد؟»
عضويت مدافع سرسخت سرمايه‌داري ضددخالت دولت و دشمن سازش‌ناپذير كمونيسم در اتاق فكر رهبري شوروي براي من سوال شده بود. طبيعتا پوتين وقتي ايلاريونوف را به كار گرفت از هواداري خدشه‌ناپذير وي از رقابت آزادانه در بازار مطلع بود. پس آيا ايلاريونوف نماينده تمايلات سياسي پوتين بود؟ آيا فرهنگي كه روس‌ها در آن پرورش يافتند، به اين زودي فراموش شد؟ چنين به نظر مي‌رسد. پوتين، اين عضو سابق ك.گ.ب توانسته در مدتي كوتاه چشم‌اندازي ضداشتراكي را پيش روي مردم قرار دهد.
اما واقعيت خيلي پيچيده‌تر است. وقتي پوتين در سال 1999 توسط بوريس يلتسين به عنوان كفيل رياست‌جمهوري برگزيده شد، تنها چهار سال بود كه به جمع مشاوران كرملين پيوسته بود و اين حيرت همگان را برانگيخته بود. در 1997 او معاون دفتر رييس‌جمهور شد و در سال 1998 كه در سمت رييس سازمان امنيت فدرال دستور ورود سربازان روسيه به چچن را صادر كرد، موردتوجه جهانيان قرار گرفت.
رياست‌جمهوري پوتين مورد استقبال اصلاح‌طلبان قرار گرفت كه تصور مي‌كردند در حركت تكاملي به سوي اقتصاد آزاد او رهبر قابل‌اطميناني خواهد بود. پوتين نيز از آغاز، حمايت از چنين اصلاحاتي را اعلام كرد، اگرچه تصريح مي‌كرد كه بايد با ملاحظه واقعيت‌هاي روسيه و از جمله سنت‌هاي گذشته پيش رفت.
پوتين ظرف دو سال به همراهي ايلاريونوف دوما را به تصويب قوانين جسورانه در مورد اصلاحات مالياتي، مقررات‌زدايي، خصوصي‌سازي زمين و هدف‌گذاري‌هاي روشن در راستاي ادغام در اقتصاد جهاني وادار كردند.
اما پس از اين روي خوش نشان دادن‌ها به سرمايه‌داري، پوتين بازگشت به اقتدارگرايي را آغاز كرد. مشخص است كه او مي‌ترسيد كه قوت گرفتن نيروهاي بازار، كار را از كنترل وي خارج كند. به طور ويژه اين نگراني وجود داشت كه اشراف – فرصت‌طلباني كه در دهه 1990 با دريافت وام‌هاي ويژه براي خريد سهام، بيشتر دارايي‌هاي مولد روسيه را به مالكيت خود درآورده بودند – از ثروت خود براي سرنگون ساختن حكومت استفاده كنند. در نتيجه از سال 2003 استراتژي اقتصادي ديگري به كار گرفته شد.
پوتين با استفاده گزينشي و ابزاري از قوانين موجود و بعضا جديد، كنترل بر هزاران مركز انرژي را به كرملين بازگرداند. موتور محرك رشد اقتصادي روسيه – نفت و گاز – به سرعت تحت‌كنترل مراكز متعلق به دولت يا تحت حاكميت دولت درآمدند؛ منابع و تاسيسات گازي تحت‌كنترل «گس پروم» و منابع و تاسيسات نفتي تحت‌كنترل «رزنفت». «ميخاييل خودوركوفسكي» بنيان‌گذار شركت نفتي يوكاس به زندان افتاد، اموالش مصادره گشته و به روز نفت واگذار شد.
نمي‌توانم بگويم كه مي‌دانم جرم خودوركوفسكي چه بود و براي چه محكوم شد، اما اين تغيير جهت ناگهاني كرملين از آزادسازي اقتصادي ايلاريونوف را نااميد كرد و او را واداشت كه علنا به انتقاد از رييس خود بپردازد. او صريحا عطف به ما سبق كردن مطالبات مالياتي از يوكاس و دست‌كاري پنهاني در اسناد و مدارك به نفع روزنفت را «كلاهبرداري سال» ناميد.
پوتين كه ريشه در كا.گ.ب داشته و در جامعه‌اي اشتراكي بزرگ شده است، احتمالا درك عميقي از كاركرد بازار آزاد ندارد. اما او موفقيت نظام‌هاي سرمايه‌داري در فراهم آوردن استانداردهاي بالا براي زندگي مردم را ديده بود و انتخاب ايلاريونوف نيز با روياي دستيابي به چنين هدفي بوده است. به هر حال پوتين احتمالا در نهايت به اين نتيجه رسيده بود كه قبل از آنكه دست نامرئي ‌آدام اسميت به كمك تثبيت او بيايد، هرج و مرج ناشي از سرمايه‌داري مورد نظر بوريس يلتسين كارش را خواهد ساخت. البته باز هم اشاره كنم كه من شك دارم فكر كردن به تئوري آدام اسميت جاي خيلي مهمي در انديشه پوتين داشته است. در دست داشتن ثروت نفت و گاز و 2 روز قطع ناگهاني صدور گاز به اوكراين و اروپاي غربي در ژانويه 2006 به احتمال زياد با هدف تنظيم مجدد روابط بين‌المللي بوده است.آنچه قابل توجه است، اين كه زمان زيادي طول كشيد تا ايلاريونوف از قدرت كنار گذاشته شود. او نماينده رييس‌جمهور در اجلاس سران گروه 8 شد و در نهايت در سال 2005 با اظهار اينكه روسيه ديگر كشور آزادي نيست، استعفا داد. اما حضور بلندمدت ايلاريونوف احتمالا گرايش نصف و نيمه پوتين را نسبت به الگوهاي سرمايه‌داري نشان مي‌دهد.تذبذب پوتين و عقب گرد از دوره دموكراسي يلتسين در مباحثات او با رهبر سابق شوروي ميخائيل گورباچف آشكار مي‌شود.اين ماجرا را گورباچف در سال 2006 در يك مصاحبه راديويي چنين شرح مي‌دهد«پوتين گفت: تاثير گروه‌هاي مافيايي و عواملي مانند آنها بسيار زياد است و در چنين شرايطي انتخابات يعني خريد و فروش راي».
ادامه دارد
 يکشنبه 2 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 273]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن