واضح آرشیو وب فارسی:ورزش سه: سامان طهماسبی: از رفتن پشیمان نیستم
ستاره سابق کشتی فرنگی ایران که در المپیک ریو با دوبنده جمهوری آذربایجان به تشک رفت حالا به سنندج بازگشته و استقبال آنقدر از او گرم بوده که گویا او قید بازگشت به آذربایجان را زده است.
به گزارش "ورزش سه"، سامان طهماسبی، کشتیگیر ایرانی که سالها با دوبنده تیم ملی ایران و جمهوریآذربایجان در مسابقات المپیک و جهانی شرکت کرد، حالا بعد از مدتها حضور درکشور آذربایجان به سنندج برگشته است. بازگشتی که با استقبال مردم همراه بود و در نهایت باعث شد تا طهماسبی قید بازگشت دوباره به کشور آذربایجان را بزند. او حالا از اخذ رضایت و تایید فدراسیون برای سفر به آذربایجان تا نگاه این کشور کشتیدوست به وضعیت ورزش و مقایسه آن با ایران در گفت و گو با همشهری ورزشی می گوید: * چه اتفاقی افتاد که به ایران برگشتی؟
یک هفته بعد از المپیک به ایران آمدم. اهل تعارفات مرسوم نیستم. فکر میکنم دوران کشتیگیر بودن من هم تمام شد و برای همین تصمیم قطعیام را گرفتم. این را هم بگویم که در حال حاضر خانهنشین هستم. * قراردادی که با کشور آذربایجان داشتی، تمام شده بود؟
در آذربایجان با هیچ کشتیگیری قرارداد نمیبندند. البته این درباره مربیان صدق نمیکند و با آنها قرارداد منعقد میشود. درباره وضعیت خودم هم باید بگویم که سنم بالا رفته و دیگر حوصله کشتیگرفتن ندارم. بر همین اساس دیگر نمیخواهم کشتی بگیرم.
* وقتی به آذربایجان رفتی، همان دوران شایعات زیادی مطرح شد. الان درباره کنار گذاشتن کشتیات صحبت کنیم.
رفتن من به آذربایجان توفیق اجباری بود. زمانی که پایم را عمل کردم با وجود اینکه 23سال بیشتر نداشتم دیگر من را تمام شده دانستند و به اردوهای تیم ملی دعوت نشدم، من هم آن زمان جوان بودم و دوست داشتم کشتی بگیرم چون هر روز درحال پیشرفت بودم و میتوانستم بازهم مدال بگیرم ولی در ایران کسی روی من حساب باز نکرد. در نهایت بهخاطر بیتوجهیهایی که شد به آذربایجان رفتم. * در زمان مربیگری محمد بنا این اتفاق افتاد؟
بله در زمان محمد بنا بود ولی مقصر ایشان نبود. آن زمان رئیس فدراسیون وقت با من لج کرده بود، البته دستش درد نکند که به ما رضایتنامه و اجازه داد به کشور آذربایجان بروم. * خیلیها مسائل مالی را دلیل اصلی رفتن ورزشکاران به کشور دوم میدانند. از نظر مالی کشور آذربایجان از تو حمایت کرد؟
نسبت به ایران از نظر مالی بهتر بود ولی آنطور نبود که ما کشتیگیرها قرادادهای هنگفتی دریافت کنیم. حقوقها سر موقع پرداخت میشد و بعد از گرفتن مدال جوایز بلافاصله اهدا میشدند. دقیقا چیزی که در ایران وجود نداشت. * گویا رئیسجمهور آذربایجان هم به ورزشکاران خیلی علاقهمند بود؟
بله همینطوراست؛ آنها بعد از هر مسابقه مراسمی میگرند و رئیسجمهورشان از مدالآوران تقدیر میکند. اصلا خودش اصرار دارد که این مراسمها گرفته شوند. از طرفداران پرو پاقرص ورزش است و با همین ورزش توانسته برای کشورش کارهای زیادی انجام دهد.
* آیا این درست است که در جایی گفته بودی از رفتن به آذربایجان پشیمانی؟
اصلا این حرف را نزدهام. من فقط گفتم زمانی که پایم را جراحی کرده بودم، به من توجهی نشد و به خاطر همین تصمیم گرفتم به آذربایجان بروم تا کشتیام را ادامه دهم. من خیلی ناراحت شدم که با من مصاحبه کردند و از قول من به دروغ نوشتند پشیمانم که به آذربایجان رفتم. یک واقعیتی را باید همین جا بازگو میکنم؛ در کل پشیمان نیستم که این تصمیم را گرفتم. رفتن به آذربایجان از نظر مالی برایم بهتر بود. شاید اگر ارقامی که من در ایران گرفتم را بگویم، همه تعجب کنند.
* چطور؟
ببینید در ایران که بودم دومدال جهانی کسب کردم که در مجموع به من 40 سکه دادند که آن زمان میشد 6 میلیون تومان ولی این شرایط در آذربایجان فرق داشت؛ حالا تصور کنید در آن کشور به جز قهرمانی جهان مدال المپیک هم کسب کنی. * با این تفاسیر الان اوضاع صباح شریعتی، دیگر کشتیگیر ایرانی آذربایجان از نظر مالی خیلی خوب است؟ او یک مدال المپیک برای آذربایجان گرفت.
خداراشکر صباح با توجه به مدال المپیکی که کسب کرد، توانست شرایط خودش را خوب کند. در آذربایجان چندین برابر جوایز جهانی را به مدالآوران المپیک میدهند. البته این کشور قراردادهای خیلی خوبی هم با مربیان میبندد. * رابطهات با جمشید خیرآبادی چطور بود؟
رابطه خوبی داشتیم ولی آقای خیرآبادی سرمربی بود و برای هر وزن مربیانی را در نظر گرفته بودند که مربی من ایوب آزموده بود و در این سالها برایم خیلی زحمت کشید. کمتر هم حرفی از آقای آزموده شد، در حالی که واقعا مربی بزرگی است. امیدوارم بتوانم زحماتش را جبران کنم. * خودت نظرت چیست در سه المپیک شرکت کردی و دست خالی ماندهای.
متاسفانه قبل از المپیک ریو مینیسک، رباط و همسترینگ پایم پاره شد و تا 15روز قبل از المپیک فیزیوتراپی و آبدرمانی میکردم در ریو هم قرعه سختی به من خورد که اصلا برای آن آماده نبودم و در نهایت قسمت و خواست خدا این شد که از سه المپیک دست خالی بمانم. * نامت در لیست اولیه تیم بیمهرازی برای جام باشگاههای جهان بود ولی انگار قرار نیست این تیم را در مجارستان همراهی کنی. مشکلی پیش آمده است؟
فکر میکنم نیاز به مجوز فدراسیون است تا بتوانم در مسابقات شرکت کنم که ظاهرا موافقت نشده است. * رضایت فدراسیون ایران یا آذربایجان؟
فکر میکنم هردو ولی لازم است این را بگویم که من با رضایت فدراسیون کشتی(فدراسیون وقت) به آذربایجان رفتم و خودسرانه کاری انجام ندادم که بخواهند مانع از حضور من شوند. این را باید به اطلاع می رسانم چون بارها نسبت به کاری که کردم نقدهایی خوانده و شنیدهام که عجیب بودند. من آن زمان با رضایت و تایید فدراسیون کشتی راهی آذربایجان شدم، در حالی که مسئولان هیچ زمانی این را توضیح ندادند. ** سامان طهماسبی
سن: 31سال
قد: 180سانتیمتر
متولد: سنندج
** افتخارات:
* ایران
مسابقات جهانی2006 برنز
مسابقات جهانی2007 برنز
قهرمانی آسیا2007 طلا
* جمهوریآذربایجان
مسابقات جهانی2013 نقره
مسابقات جهانی2014 نقره
مسابقات جهانی2015 برنز
15:13 1395/09/14
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ورزش سه]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]