واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: در حالی که اخبار ضد و نقیض درباره آخرین تحولات در شهر استراتژیک حلب در شمال سوریه به شکل روزانه منتشر می شود؛ اما منابع خبری وابسته به عربستان سعودی اعتراف میکنند که این شهر در آستانه آزادی کامل قرار داشته و علاوهبر تسلط کامل ارتش سوریه بر غرب حلب، 60 درصد از مناطق شرقی نیز آزاد شده است.
به گزارش تراز ،در همین راستا، روزنامه القدس العربی گزارش داد که نیروهای ارتش سوریه موفق شدند که با سیطره بر منطقه طرق الباب در شرق حلب، حضور خود را به 60 درصد در این نیمه برسانند، در حالی که تا پیش از نیمه نوامبر (ماه گذشته میلادی) عمده مناطق حلب شرقی در دست مخالفان نظام سوریه بود.
به نوشته این روزنامه، نظامیان سوری همچنین موفق شده اند که شاهراه ارتباطی با فرودگاه جدید حلب را نیز از دست تروریستها آزاد سازند و بدین شکل راه دسترسی غرب حلب به فرودگاه، اکنون در اختیار نیروهای وفادار به نظام دمشق قرار دارد.
شبکه خبری المیادین نیز دیروز شنبه گزارش داد که نظامیان ارتش سوریه، با آتش فراوان، تروریستهای تکفیری را در حلب شرقی به محاصره خود در آورده اند.آخرین نتایج مذاکرات آمریکا و روسیه درباره حلب
در این حال، «سرگئی لاوروف» وزیر امورخارجه روسیه اعلام کرده است که «جان کری» وزیر خارجه آمریکا سرانجام، طرحی درباره حلب ارائه کرد که همسو با مواضع روسیه است.
بنا بر گزارش شبکه خبری «راشاتودی» لاوروف گفته است «جان کری» در دیداری که در رم صورت گرفت، پیشنهادهایی درباره حلب همسو با مواضع روسیه ارائه کرده است.
منابع خبری اعلام کردند، وزیر خارجه روسیه گفته است، مسکو آمادگی دارد تا فورا مقامات نظامی و دیپلماتهای خود را به ژنو اعزام کند تا روی طرح اقدام مشترک برای حلب همراستای پیشنهادات آمریکا کار کنند.
دیپلمات ارشد روسیه همچنین اعلام کرد، آمریکا تا روز جمعه تمام تلاش خود را به کار گرفته بود تا مفاد طرح پیشنهادی خود را در جهت بیرون کردن نیروهای جبهه النصره از حلب تنظیم کند.
البته لاوروف همچنین آمریکایی ها را متهم کرده است که تا آخرین لحظه در تلاشند تا از تروریستهای جبهه النصره در مناطق شرقی حلب حمایت کرده و آنها را از ضربات روسیه و نیروهای سوری در امان نگاه دارند.موگرینی: آزادی حلب پایان جنگ نیست
از دیگر سو، فدریکا موگرینی، مسوول روابط خارجی اتحادیه اروپا، اعلام کرده است که آزادسازی تمام مناطق حلب توسط ارتش سوریه، پایانبخش جنگ در این کشور نخواهد بود.
موگرینی گفت: سوریها باید درباره آینده خود تصمیم بگیرند. قدرتهای منطقهای درباره دستیابی به راهکاری همعقیدهاند.
وی همچنین افزود: شما میتوانید در یک جنگ پیروز و در عین حال در زمینه صلح بازنده شوید و چه کسی میخواهد در جنگی پیروز شود که تقریبا هیچ دستاوردی نداشته است؟
این مقام اروپایی در ادامه گفت: اتحادیه اروپا همچنین درباره راهکار دیپلماتیک و سیاسی که قدرتهای منطقهای آن را آغاز کردهاند، کار میکند.ما مسوولیت سیاسی و اخلاقی داریم تا بر اساس آن خواستار توقف حملات هوایی باشیم. نگرانی شخصی من مردم هستند.
استفان دیمیستورا، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه نیز که با موگرینی دیدار کرده بود گفت: اکنون زمان گفتوگو فرا رسیده است و ایران و روسیه باید به «بشار اسد» رییسجمهور سوریه فشار بیاورند.
وی همچنین گفت که معارضان در حلب ضعیف شدهاند و از دید وی حلب سقوط میکند. دیمیستورا پیش از این بر لزوم ایجاد دولت فراگیر در سوریه صرف نظر از درگیریهای شرق حلب تاکید کرده بود. این در حالی است که صاحب نظران مسایل سوریه، آزادی حلب را تیر خلاص تروریستها به شمار آوردهاند و پس از آن با آزادسازی رقه می توان نسبت به پایان بحران در این کشور امیدوار بود.غیر نظامیان، قربانی حملات توپخانهای تکفیریها
همچنین فارس گزارش داد که تروریستهای تکفیری، دیروز شنبه مناطق گوناگون حلب را هدف حمله خمپارهای خود قرار دادند که در پی آن ۵ نفر کشته و ۲۹ نفر دیگر نیز زخمی شدند.
شبکه المنار نیز گزارش داد که در این حمله ترویستها به حلب، ۵ نفر از شهروندان سوری کشته و ۲۹ نفر دیگر نیز زخمی شدند.
منابع بیمارستانی سوریه گزارش دادند که وضعیت جسمانی تعدادی از زخمیها وخیم است و احتمال افزایش تعداد تلفات وجود دارد.
تغییر موضع ترکیه و مصر در راستای منافع دمشق
از دیگر سو، روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در مطلبی ضمن تاکید بر انتفاع بشار اسد از «تعدیل مواضع مصر و ترکیه در قبال سوریه» از تداوم تردید عبدالفتاح السیسی در قبال ایران سخن گفته است.
نیویورک تایمز در ابتدای این یادداشت به پیشرفتهای اخیر ارتش سوریه و حامیانش در جنگ با تروریست ها و معارضان اذعان می کند.
به گزارش فارس، این روزنامه آمریکایی نوشت: «دولت سوریه که از دستاورهای کلیدی و مهمی در صحنه نبرد و حمایت ایران و روسیه به هیجان آمده، خودش را در موقعیتی می بیند که دارد از یک آرایش و صف بندی در حال ایجاد در منطقه، نفع میبرد.»
در این گزارش آمده است: «مصر و ترکیه که زمانی مخالفان پر سر و صدای بشار اسد رییسجمهور سوریه بودند، مواضعشان را تعدیل کردند. مصر پرجمعیتترین کشور سنیمذهب و کشوری است که در قبال حکومت شیعی ایران محتاط بوده، برای نخستینبار حمایت ضمنی رو به گسترش خود از دولت سوریه را علنی کرده است. ترکیه که یک قدرت منطقه ای سنی است، با نزدیکتر شدن به روسیه و کنار گذاشتن حمایت دیرینه خود از شورشیان سوری، در حال ترسیم مجدد صحنه پیکار سوریه است.» این رسانه آمریکایی هشدار داد: «این تحرکات در حالی حادث می شود که روسیه در حال وارد کردن خود به تحولات منطقه به سطحی است که از دوره شوروی چنین چیزی مشاهده نشده بود و روسیه با ایرانی شراکت میکند که بیش از پیش جاهطلب شده است،. اتحادها و ائتلاف های بلندمدت آمریکا با ترکیه، مصر و عربستان سعودی دچار تنش و تزلزل شدند و این اتحادها و ائتلاف ها با انتخاب دونالد ترامپ که سیاست خارجیاش تا حد زیادی همچنان نامشخص باقی مانده، با تردید تازه مواجهاند.»
این رسانه غربی می نویسد: «مصر که کاهش نفوذ و تاثیرگذاری خود (در منطقه) را مشاهده کرده، در حال جستوجو برای اتحاد و ارتباطگیری از هر جایی است که امکان پیدا کردنش است حتی اگر این موضوع به معنای کنار گذاشتن نگرانی هایش در قبال ایران باشد.»
منبع: صبح نو
زمانبندی انتشار: 14 آذر 1395 - 12:00
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]