واضح آرشیو وب فارسی:مهر: رئیس دانشگاه خلیج فارس بوشهر:
دانشگاه خلیجفارس کارآفرین میشود/ لزوم توسعه کسبوکارهای خرد
شناسهٔ خبر: 3840067 - یکشنبه ۱۴ آذر ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۶
استانها > بوشهر
.jwplayer{ display: inline-block; } بوشهر - رئیس دانشگاه خلیج فارس بوشهر از برنامهریزی و تلاش برای تبدیل این دانشگاه به دانشگاه کارآفرین خبر داد و گفت: تنها راه عبور از مشکل بیکاری توسعه کسب و کارهای کوچک است. به گزارش خبرنگار مهر، عبدالمجید مصلح صبح یکشنبه در مراسم هفته پژوهش با اشاره به حرکت به سمت دانشگاه کارآفرین اظهار داشت: این مراسم هر ساله با دبیری دانشگاه جامع استان و با ریاست استاندار بوشهر برگزار می شود و در کنار آن نیز آخرین دستاوردهای پژوهشی استان در نمایشگاهی در معرض دید عموم قرار گرفته است. وی افزود: از هفت گروه آموزشی هر کدام یک نفر، یک نفر از دستگاههای اجرایی و یک نفر هم به عنوان فناور برتر از طرف پارک معرفی میشود؛ همچنین امسال برگزیدگان دانشآموزی نیز داریم که معرفی خواهند شد. مصلح با ارائه گزارش عملکرد دانشگاه خلیج فارس خاطرنشان کرد: چهار مورد رویداد کارآفرینی برگزار شده و تا آخر سال نیز چند رویداد دیگر برگزار می شود. تدوین سند راهبردی دانشگاه کارآفرین وی ادامه داد: سند راهبردی دانشگاه کارآفرین را طراحی کردهایم و همپیمانان خوبی نیز در کنار خود داریم که میخواهیم رابطه بلند مدت را برنامهریزی کنیم؛ شرکت گاز، منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، شرکت برق و آبفا از جمله شرکتهایی هستند که همکاری بلند مدت فناورانه دارند. رئیس دانشگاه خلیج فارس بوشهر درخصوص شاخصهای پژوهش گفت: طی سه سال اخیر مقالات دانشگاه افزایش یافته است؛ در سال ۹۲ تعداد مقالات ۲۶۷ بود، در سال۹۴ به ۴۹۷ مقاله رسید. سال۹۴ نسبت به ۹۳ تقریبا ۵۵ درصد رشد داشتهایم. وی با اشاره به اینکه سرانه رشد مقالات علمی پژوهشی حدود ۲.۲ است، اضافه کرد: ۴۹۲ ارائه مقاله کنفرانسی داشتهایم. در سالهای ۹۳ و ۹۴ حدود یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان قرارداد پژوهشی داشتیم و امسال در نیمه سال حدود ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون قرارداد پژوهشی داریم. امیداریم با رونق کسب و کار در کشور وضعیت بهتری در کشور داشته باشیم.
لزوم حرکت به سمت دانشگاه نسل سوم مصلح افزود: با همه چالشها، از نظر شاخصهای آموزشی و پژوهشی در سطح کشور وضعیت خوب و قابل قبولی داریم؛ هر چند چالشهای جدی داریم که نیاز است بازاندیشی جدی در نوع توسعه رشتهها باشیم که چنین وضعیتی در بسیاری از بخشهای آموزش غیر دولتی زیبنده نیست. وی اضافه کرد: یکی از پاردایمهای حاکم بر دانشگاهها در سطح دنیا شکلگیری دانشگاه نسل سوم است. بالغ بر ۱۵ سال است ما روی این ادبیات در استان صحبت میکنیم ولی زیاد اثرگذار نبوده است، شاید نیاز است ادبیات و زوایه بیان دیگری را مطرح کنیم. رئیس دانشگاه خلیج فارس بوشهر خاطرنشان کرد: آمار بیکاری کشور حدود ۳.۵ میلیون نفر است و ۱۲.۷ درصد نرخ بیکاری ماست؛ سالانه حدود ۸۰۰ هزار نفر جویای کار جدید توسط دانشگاهها وارد بازار کار می شود. آیا اقتصاد ما صرف نظر از ۳.۵ میلیون بیکار موجود، سالانه ظرفیت ایجاد کار برای این ۸۰۰ هزار نفر دارد. وی افزود: هیچ اقتصادی نمیتواند برای بیشتر از ۴۲۰ هزار نفر سالانه کار ایجاد کند. اگر خوب عمل کنیم بالاتر از ۳۰۰ هزار نفر نمیتوانیم شغل در سال ایجاد کنیم. مصلح بیان کرد: در این بخش ما چالشهای جدی پیش رو داریم و اگر طور دیگری فکر نکنیم و بهتر برنامهریزی نکنیم فرزندانمان آینده سختی پیش رو خواهند داشت. آیا می خواهیم با روشهای سنتی گذشته این روند را دنبال کنیم.
لزوم توسعه کسب و کارهای کوچک و متوسط وی اضافه کرد: در کشورهای اروپایی و سایر کشورها بر روی توسعه کسب و کارهای کوچک و متوسط مبتنی بر فناوری فعالیت میکنند. آلمان حدود ۹۹ درصد از شرکتهایش کوچک و متوسط است که سهم ارزش افزوده بسیار بالایی دارد. چیزی بین ۵۰ تا ۶۰ درصد سهم اقتصاد ملی را در اختیار دارند و ستون فقرات توسعه اقتصادی هستند. رئیس دانشگاه خلیج فارس ادامه داد: ترکیه ۳ میلیون شرکت کوچک و متوسط دارد و سیاستهای ویژهای برای توسعه این شرکتها بر پایه فناوری و نوآوری دارد. این شرکتها ۳۰ درصد اقتصاد ترکیه را تشکیل میدهند. وی افزود: اگر در کشور ما وضعیت مناسب نیست، سیستم دانشگاهی و نظام آموزش عالی مقصر است. نظام آموزش عالی در دانشگاه نسل جدید به جای تحویل دادن دانش آموخته به جامعه، باید شرکت دانشبنیان به جامعه تحویل دهد. هیچ انتخابی غیر از اینکه به دانشگاه، صنعت و پارکها به عنوان زنجیرهای برای توسعه کسب و کارهای کوچک توجه کنیم نداریم. مصلح خاطرنشان کرد: ما در سند راهبردی خودمان به دانشگاه خلیج فارس به عنوان یک دانشگاه کارآفرین نگاه کردهایم ولی رفتن به این سمت صرفا در تعامل با نهادهای بیرونی انجام پذیر است و امیدواریم که با شکلدهی یک زنجیره مناسب به آنچه که مطلوب این استان است دست پیدا کنیم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]