تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هركس به خدا و روز قيامت ايمان دارد، بايد سخن خير بگويد يا سكوت نمايد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816802340




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مقابل نقض سريالي برجام بايد ايستاد


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: مقابل نقض سريالي برجام بايد ايستاد
هرچند از چند ماه پيش زمزمه‌هاي تمديد تحريم‌هاي ISA شنيده مي‌شد، اما ...
نویسنده : محمدجواد اخوان 
هرچند از چند ماه پيش زمزمه‌هاي تمديد تحريم‌هاي ISA شنيده مي‌شد، اما مي‌شد از نتيجه انتخابات رياست جمهوري حدس زد كه دير يا زود بايد تأثير صندوق‌هاي رأي امريكا را در آينده توافق هسته‌اي مشاهده كرد. ماجراي نقض برجام و خلف وعده امريكا چيز تازه‌اي نيست و حتي به برجام هم مرتبط نمي‌شود. تجربه چند دهه آزمودن تعامل با امريكا در مقاطع مختلف پرونده قطوري از عهدشكني‌هاي كاخ سفيد را در اختيار ما قرار داده است. در طول يك سالي هم كه از اجراي برجام مي‌گذرد، نمونه‌هاي متعددي از خلف وعده طرف مقابل ديده مي‌شود كه مورد اذعان مذاكره‌كنندگان ايراني نيز بوده است.

اما مسئله مهم‌تر، آينده روند موجود است. اگر تا به امروز با خلف وعده‌هاي «دموكرات‌ها» مواجه بوده‌ايم، از ابتداي سال ميلادي آتي، شاهد نقض عهدهاي جمهوريخواهان خواهيم بود. البته ناگفته پيداست كه وقتي عهدشكني از دموكرات‌ها كه خود يك‌طرف معامله بودند، سرمي‌زند، از جمهوريخواهان تازه‌وارد كه چندان به برجام نيز نمي‌بالند، چرا بايد انتظار وفاي به عهد داشت؟
 به‌هرروي مطابق اصول متعارف حقوق بين‌الملل دولت آينده امريكا، جانشين دولت فعلي در همه تعهدات و حقوق است و مي‌توان به لحاظ حقوقي انتظار داشت كه بدان پايبند باشد. اما پيچيدگي ماجرا  اينجاست كه متن «برجام» در اثر شتابزدگي در تنظيم و زيركي طرف مقابل به‌گونه‌اي تنظيم‌شده كه امكان «نقض قانوني» هم در آن فراهم است. از طرفي حتي اگر نقض صددرصدي نيز رخ دهد، چون طرف ايراني تعهدات خود را يكجا انجام داده، امكان چنداني براي اقدام متقابل وجود ندارد.
حال بايد به اين پرسش پاسخ داد كه عهدشكني‌هاي سريالي برجام در دوره «ترامپ» چگونه خواهد بود؟ روشن است كه به‌احتمال‌زياد در سال آينده ميلادي شاهد نقض عهدهاي مكرر متن برجام از سوي دولت و كنگره امريكا خواهيم بود و جز اين نيز نبايد انتظار داشت. بنابراين بايد منتظر نقض‌هاي جدي‌تر برجام نيز باشيم. تنها عاملي كه شايد بتواند در اين روند تأثيرگذار باشد و نقض‌هاي سريالي را كند يا متوقف كند، واكنش قاطع، مؤثر و به‌موقع است.

شايد موعد اولين واكنش عملي و متناسب، اكنون فرارسيده باشد. بي‌شك تصميم درست يا نادرست مسئولان ايراني مي‌تواند تأثير مثبت و منفي روشني بر منافع ملي داشته باشد. اين روزها برخي كه هنوز چشم بر واقعيت نگشوده‌اند و با بهانه‌هايي همچون چندجانبه بودن، اقدام متقابل را رد مي‌كنند، برخي ديگر پيشنهادهايي به‌عنوان اقدام متقابل مي‌دهند كه فاقد ويژگي هم‌ارزي و تأثيرگذاري است. براي مثال منع خريد كالاهاي امريكايي، در زماني كه واردات رسمي كالاهاي امريكايي به كشور ما چندان زياد نيست و رقم آن نيز در قياس با كليت تراز تجاري امريكا ناچيز است، چندان معقول و منطقي به نظر نمي‌رسد.  منطقي آن است كه اگر نقض تعهدي در يك معاهده انجام پذيرد، اقدام متقابل نيز بر اساس تعهدات همان توافق باشد. ازآنجاكه همه تعهدات ايران در برجام از جنس هسته‌اي است، اگر اقدام متقابلي صورت پذيرد بايد در خصوص تعهدات هسته‌اي ايران از جمله سطح غني‌سازي، تعداد ماشين‌ها، حجم ماده غني ذخيره‌شده و ... باشد. طرح چنين گزينه‌هايي به اين معناست كه به‌طرف مقابل و ديگر بازيگران اين عرصه تأكيد شود كه ايران آماده پاسخگويي به زياده‌خواهي‌ها و زورگويي‌هاي واشنگتن در هر سطحي هست.  اگر طرف‌هاي ثالثي همچون اروپاييان در برجام وجود دارند، نبايد سبب شود مسئولان ايراني از حقوق ملت ايران منصرف گردند، بلكه بايد به اروپايي‌ها تفهيم كرد كه اگر مايل بر بقاي برجام هستيد، بايد هزينه‌هاي آن را نيز بپردازيد و آن فشار به واشنگتن است.  چه بخواهيم و چه نخواهيم، به‌زودي نقض‌هاي سريالي برجام سرعت خواهد گرفت و اگر با اين پديده برخورد عزتمندانه نكنيم، شاهد روزي خواهيم بود كه در كتاب‌هاي درسي تاريخ، آن را در شمار قراردادهاي به زيان منافع ملت معرفي خواهند كرد.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۵ - ۲۱:۴۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن