تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس از شما منكرى ببيند بايد با دست و اگر نتوانست با زبان و اگر نتوانست با قلبش آن ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846133110




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بازي‌هاي رايانه‌اي كودكان را باهوش‌تر نمي‌كند


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: بازي‌هاي رايانه‌اي كودكان را باهوش‌تر نمي‌كند
از سؤالاتي كه ذهن بشر را همواره درگير كرده اين است كه انسان تحت تأثير محيط است يا وراثت؟ اين ژنتيك است كه...
نویسنده : مترجم: بهنام صدقي 
از سؤالاتي كه ذهن بشر را همواره درگير كرده اين است كه انسان تحت تأثير محيط است يا وراثت؟ اين ژنتيك است كه مي‌تواند رفتار و شخصيت فرد را شكل دهد يا فرد خودش به تنهايي مي‌تواند سبك زندگي‌اش را تغيير دهد؟ جان لاك، فيلسوف انگليسي معتقد است ذهن انسان مانند لوح سفيد و پاكي است كه هنگام تولد هيچ چيز روي آن نوشته نشده و انسان در طول عمرش، با تجربياتش آن را پر مي‌كند. اما چه چيز باعث مي‌شود كه يك كودك در يك خانواده با پدر و پدر‌بزرگش تفاوت داشته باشد؟ چرا كودكي از همان نسل تفاوت بسياري در ظاهر، هوش، هيجانات، احساسات، رفتار و حتي شخصيت با پدر و پدربزرگش دارد؟ ممكن است برخي خصوصيات اخلاقي و ظاهري مشترك با پدر‌بزرگش داشته باشد اما اين خصوصيات در برابر تفاوت‌هايش ناچيز است.


آيا زماني كه پدربزرگش 10 ساله بود به همين اندازه قدرت تحليل مسئله و تفسير محيطش را داشت؟ شايد بتوان گفت زماني كه پدر‌بزرگش كودك بود به جز پدر و مادرش فقط بچه‌هاي همسايه و فاميل را مي‌شناخت. به خيالش دنيا همان محله‌شان بود و نهايت خواسته‌اش از زندگي اين بود كه روزي بتواند مثل پدرش مرد شود و تشكيل خانواده دهد. نه مي‌دانست آفريقا كجاست، نه سياست را مي‌فهميد و نه مفهوم عشق و تكنولوژي را درك مي‌كرد. كودك امروز سؤالاتي در ذهن دارد كه خيلي از ما جوابش را نمي‌دانيم. مفاهيمي مثل مرگ، خدا، بقا، جاودانگي و روح در ذهن كودك امروز مي‌گنجد. حال بايد پرسيد كه آيا كودك امروز با اين همه دانشش، سالم‌‌تر است يا كودك 50 سال قبل كه كلاس اول دبستان را مردود مي‌شد؟ سلامت روان در كدام‌يك بيشتر است؛ در كودك امروز كه با فناوري‌هاي ارتباطي بازي مي‌كند يا در كودك ديروز كه در كوچه و خيابان بزرگ مي‌شد و قد مي‌كشيد؟
         
كسي براي كودك وقت ندارد


يكي از معضلات جوامع امروز استفاده بيش از حد كودكان از بازي‌هاي كامپيوتري است كه والدين را به شدت نگران كرده است. كودك امروز نه خواهر و برادر دارد كه سرش را با آنها گرم كند و نه حياطي دارد كه با بچه‌هاي محله بازي كند. نه پدرش حوصله سر و كله زدن با او را دارند و نه مادرش وقتي براي او مي‌گذارد. در اين شرايط آسان‌ترين راه براي والدين خريدن لوازم بازي‌هاي كامپيوتري است كه كودك را براي ساعت‌ها سرگرم كرده و با خودش تنها بگذارند.


كودك بيشتر اوقات روز را مي‌نشيند و بازي مي‌كند و هر روز در آن بازي خبره‌تر مي‌شود و اطرافيانش هم او را براي اين استعداد و توانايي تشويق مي‌كنند. اين كودك اطلاعات مغزش و داده‌هاي ذهنش روز به روز بيشتر مي‌شود اما در عين حال آثار سوئي متوجه اوست كه شايد به زودي خودش را نشان ندهد.


سبك زندگي كودك امروز دوري‌گزيني است


كودك به دور از همسالان، فاميل، همسايه و جامعه در تنهايي خودش سير مي‌كند. از تعامل به دور است و در روابط بين فردي و اجتماعي با مشكل رو‌به‌رو بوده و كم‌كم شخصيت دوري‌گزين و اجتنابي مي‌گيرد. آلفرد آدلر، روانشناس اجتماعي معتقد است كه سبك زندگي از عوامل مهم شكل‌دهنده شخصيت است و يكي از عواملي كه باعث شكل‌گيري سبك زندگي مي‌شود ترتيب تولد است كه معمولاً خانواده‌هاي امروز تك فرزند هستند. سبك زندگي كودك امروز دوري‌گزينی است.


فرد دچار شخصيت اجتنابي هيچ تلاشي براي رويارويي با مشكلات نمي‌كند و خود را از شكست‌هاي متوالي دور مي‌سازد. ياد مي‌گيرد كه خودش است و خودش و بعدها در آينده مي‌تواند دچار اختلال شخصيت دوري‌گزين شود. افراد دچار اختلال شخصيت دوري گزين داراي خود‌كم‌بيني و عدم اعتماد به نفس هستند و با وجود علاقه به اجتماعي شدن نمي‌توانند با ديگران ارتباط برقرار كنند. مشاغل حاشيه‌اي انتخاب مي‌كنند و به دليل ترس از طرد شدن به سختي وارد رابطه عاطفي مي‌شوند. از تماس چشمي و رابطه مستقيم پرهيز مي‌كنند و به قول معروف نمي‌توانند با ديگران چشم تو چشم شوند.


بازي‌هاي كامپيوتري و انزوا


كودكي كه مدام سرش با بازي‌هاي كامپيوتري گرم است شايد در بعضي ابعاد رشد كند اما نه روابط با ديگران را ياد مي‌گيرد و نه عضو گروهي مي‌شود. به هر حال اين كودك تا ابد در خانه نمي‌ماند و پدر و مادرش به يكباره او را وارد جامعه‌اي مي‌كنند كه نه علاقه‌اي به آن دارد و نه آن را مي‌پذيرد.
فرد نياز دارد كه با حضور در گروه‌هاي مختلف، اجتماعي شود، يعني هنجارها، قوانين و فرهنگ جامعه‌اش را بشناسد و آنها را دروني كند، با همسالان ارتباط برقرار كند، معناي تعامل و همكاري را بفهمد و بتواند قبول مسئوليت كند.


كودكان با اطلاعات به روز نخبه نمي‌شوند


كودك امروز بر خلاف آنچه اكثر مردم فكر مي‌كنند باهوش‌تر از كودكان ديروز نيست. كودك امروز اطلاعات بيشتري در اختيارش است تا بتواند پيرامونش را تفسير كند. اين اطلاعات را اگر به كودك 50 سال پيش مي‌داديم، شايد خيلي بهتر عمل مي‌كرد. ما كودك را با دنيايي از اطلاعات تنها مي‌گذاريم و به خيال خودمان هر روز نخبه‌تر مي‌شود اما كوچك‌ترين اثر سوء آن تنهايي، انزوا و به دور از جامعه بودن است كه بعدها مي‌تواند باعث به وجود آمدن اختلالات شخصيتي، رفتاري و به طور كلي عدم سلامت روان وي نيز شود.


كودك وقتي وارد جامعه مي‌شود تازه متوجه مي‌شود كه جامعه با آنچه در دنياي ذهني‌اش و در غالب شخصيت‌هاي كارتوني و كامپيوتري‌اش شكل گرفته تفاوت دارد و بايد با زندگي و جامعه‌اي مواجه شود كه اصلاً دوستش نداشته و نمي‌تواند آن را بپذيرد. نتيجه اين امر چيزي جز گوشه‌گيري، انزوا، خجالتي بودن، ترس از جامعه و دوري از مشاغل و تعاملات گروهي نخواهد بود.


منابع:

personalityresearch.org


lib.dr.iastate.edu



منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن