واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: براي مقابله با بدعهدي امريكا در اجراي برجام
رئيس كميته هستهاي كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس، از تدوين طرح دوفوريتي براي مقابله با بدعهدي امريكاييها در اجراي برجام خبرداد.
رئيس كميته هستهاي كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس، از تدوين طرح دوفوريتي براي مقابله با بدعهدي امريكاييها در اجراي برجام خبرداد.
مجتبي ذوالنوري در گفت وگو با خانه ملت، در واكنش به تمديد قانون تحريمهاي 10 ساله عليه ايران در سناي امريكا، گفت: قانون «ISA» در واقع اصلاح شده قانون داماتو در سال 1996 در ايالات متحده است كه اين قانون در مجلس نمايندگان و سناي امريكا در دوران رياست جمهوري كلينتون به تصويب رسيد، البته در گام نخست عنوان اين قانون «ILSA» بود و تحريمهاي 10 ساله براي دو كشور ايران و ليبي عملياتي شد.
نماينده مردم قم در مجلس شوراي اسلامي، ادامه داد: از طرف ديگر در سال 2006 قانون «ILSA» مورد اصلاح قرار گرفت و كشور ليبي از اين تحريمها حذف شد و مدت اعتبار اجرايي آن تا سال 2016 بود.
وي با بيان اينكه تمديد قانون «ISA» مغاير با توافق هستهاي است، افزود: براساس بند 26 اين توافق، امريكا نبايد تحريمهاي گذشته را تمديد كند و تحريمهاي هستهاي به كلي برداشته خواهد شد، همچنين در ضميمه 2 برجام به صراحت نوع تحريمهايي كه بايد از سوي ايالات متحده برداشته شود ذكر شده است، از اين رو تمديد تحريمها به معناي وضع تحريمهاي جديد عليه ايران است.
ذوالنوري ادامه داد: تمديد قانون «ISA» خلاف نص صريح برجام است، زيرا توافق هستهاي مانند يك معامله است و جمهوري اسلامي به تمام تعهدات خود در اين راستا عمل كرده است، اما طرف مقابل با عدم لغو تحريمها عملاً اين توافق را نقض كرده است، بنابراين دولت جمهوري اسلامي بايد نسبت به اين مسئله اقدام متقابل صورت دهد. اين نماينده مردم در مجلس دهم، بر تدوين طرح دوفوريتي براي مقابله با بدعهدي امريكاييها در اجراي برجام تأكيد كرد و گفت: اين طرح امروز با امضاي نمايندگان به هيئت رئيسه تحويل داده ميشود كه بر اساس آن دولت ملزم به اجرايي كردن قانون اقدام متقابل و متناسب دولت در اجراي برجام شده، همچنين دولت مكلف است تحريمهاي برجامي را كاملاً ناديده گرفته و در جهت توسعه فناوري هستهاي بر اساس NPT اقدام كند. رئيس كميته هستهاي كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس، ادامه داد: افزايش درصد غنيسازي به ميزان مورد نظر كشور، افزايش سانتريفيوژهاي منصوب و پيشرفته براي افزايش ميزان غنيسازي و پايبند نبودن به ذخيرهسازي اورانيوم تا 300 كيلو، افزايش ذخاير آب سنگين به ميزان مورد نياز كشور و برگرداندن راكتور آب سنگين اراك به حالت قبلي بخشي از محورهاي اين حوزه است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]