واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: «تیمی که ترامپ برای خود انتخاب کرده همان چیزی است که مقامات تندرو ایران خواهان آن بوده اند؛ سپاه ایران منتظر رسیدن چنین لحظه ای بوده است...»
به گزارش تراز ،پایگاه شبکه الجزیره (Al Jazeera) با انتشار گزارشی تحت عنوان "آیا ترامپ در زمین تندروهای ایرانی بازی خواهد کرد؟" به گمانه زنی درباره سیاست های ترامپ در رابطه با ایران پرداخته و مدعی است تیمی که ترامپ برای خود انتخاب کرده، همان چیزی است که سپاه انتظار آن را می کشیده است!
در این گزارش آمده است: «تیمی که دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا، در حال حاضر برای خود انتخاب کرده است به احتمال زیاد همان چیزی است که مقامات تندرو ایران خواهان آن بوده اند. سپاه ایران، مقامات تندروی تهران و وابستگان به آن ها در قوه قضائیه و دستگاه های امنیتی، همه منتظر رسیدن چنین لحظه ای بوده اند. سال 2017 که انتخابات ریاست جمهوری و همچنین انتخابات شورای شهر در سراسر ایران برگزار خواهد شد با بحث های داغی میان تندروها و میانه روها در رابطه با چگونگی تعامل با رئیس جمهور جدید آمریکا و همچنین توافق هسته ای همراه خواهد بود. دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا، می گوید در نخستین روز شروع به کار خود، آمریکا را از توافق تجاری ترانس - پاسیفیک (تی پی پی) خارج خواهد کرد. [این توافق میان ۱۲ کشور که ۴۰ درصد اقتصاد جهان را تشکیل می دهند -آمریکا، ژاپن، مالزی، ویتنام، سنگاپور، برونئی، استرالیا، نیوزیلند، کانادا، مکزیک، شیلی و پرو- امضا شده است و یکی از دستاوردهای تجاری باراک اوباما به حساب می آید. تی پی پی سعی دارد با کاهش تعرفه ها و افزایش تجارت مناسبات تجاری میان این ۱۲ کشور را مستحکم تر کند.] این موضوع موجب نگرانی حسن روحانی رئیس جمهور ایران خواهد بود چرا که در صورتی که ترامپ تصمیم بگیرد مانند این توافق تجاری، از توافق هسته ای ایران نیز کنار بکشد و یا تغییری در آن انجام دهد، روحانی توسط تندروهای ایران به حاشیه رانده خواهد شد. تندروهای ایران مانند جمهوری خواهان آمریکایی نسبت به توافق هسته ای احساس انزجار دارند و مانند دونالد ترامپ رئیس جمهور جدید آمریکا توافق هسته ای را "بدترین توافقی که تا کنون مورد مذاکره قرار گرفته است" می دانند. مجلس نمایندگان آمریکا با اعتبار بخشی به قانون تحریم های ایران برای 10 سال دیگر در پانزدهم نوامبر، بهانه ای که تندروهای ایران به دنبال آن بودند را به آن ها اعطا کرد. مقامات تندرو ایران این اقدام را نقض برجام دانسته و عنوان کرده اند که در صورت نهایی شدن آن، قطعا واکنش نشان خواهند داد. چند روز پیش علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران عنوان کرد که "ما در مقابل این اقدام آمریکا بسته فنی آماده ای داریم که بلافاصله ارائه خواهیم کرد" که اشاره او به بازگشت به غنی سازی اورانیوم و برنامه سابق هسته ای بوده است.
ژنرال مایکل فلین، مشاور امنیت ملی جدید آمریکا تایید کرده است که او با اسلام در جنگ است و مطمئن است که ایران به دنبال دستیابی به تسلیحات هسته ای است. او در مصاحبه با الجزیره گفت که ایران در دهه های گذشته به صورت دائمی رفتار بسیار بدی را به نمایش گذاشته است. میت رامنی، یعنی نامزدی که به احتمال زیاد پست وزارت امور خارجه آمریکا را در دست خواهد گرفت، از وضع تحریم های تنبیهی و فلج کننده حتی بیشتر علیه ایران حمایت کرده و در سال 2015 عنوان کرده است که این تحریم ها باید تا زمانی که ایران برنامه هسته ای خود را به صورت کامل برچیند و به بازرسی نامحدود از تاسیاست هسته ای خود تن دهد، ادامه یابد. ژنرال جیمز ماتیس، گزینه احتمالی وزارت دفاع آمریکا نیز از منتقدان صریح تهران است. با وجود تجارب گسترده نظامی در عراق، افغانستان، سوریه و ناتو، او در سال 2013 مجبور به بازنشستگی شد؛ درحالی که نگرانی هایی در رابطه با اشتیاق زیاد او برای رویارویی نظامی با ایران وجود داشت. دولت جدید آمریکا ممکن است با تندروی های خود در زمین تندروهای ایرانی بازی کند. در صورتی که فشارها از سوی دولت جدید آمریکا در ماه های اول سال 2017 افزایش یابد، تندروهای ایران روحانی را بی اعتبار خواهند کرد و نامزد جدیدی را برای انتخابات ریاست جمهوری در ماه ژوئن روی کار خواهند آورد. البته این سخت است. انتخاب آن ها باید شخصی مانند ژنرال قاسم سلیمانی باشد که از محبوبیت لازم برخوردار باشد. اما از سوی دیگر، اظهارات دیگری نیز از سوی تیم ترامپ مطرح شده است که در مقابل تمامی اظهارات تنش زای قبل وجود دارد؛ ترامپ از سوی نزدیکان او به عنوان یک تاجر عملگرا توصیف شده است که توافق هسته ای را به علت آنکه یک توافق بین المللی است نقض نخواهد کرد اما شاید به دنبال مذاکره مجدد و یا پیدا کردن راه حلی دیگر باشد. اخیرا نیز چندین جمهوری خواه و کارشناسان امنیت ملی آمریکا از ترامپ خواسته اند که خصومت خود با توافق هسته ای ایران را کنار بگذارد. علاوه بر این، در رابطه با سوریه نیز ترامپ اعلام کرده است که آمریکا باید از حمایت شورشیان دست بکشد و بر مبارزه با داعش تمرکز نماید و این موضوع به گونه ای حمایت از موضع ایران خواهد بود.
ژنرال فلین که به طور کلی به عنوان چهره ای ضد ایرانی شناخته می شود، اهمیت نقش ایران به عنوان یک بازیگر منطقه ای را به رسمیت شناخته و از ایرانیان به عنوان جامعه ای تحصیل کرده یاد نموده و عنوان کرده است که اقدام نظامی باید به عنوان آخرین گزینه در رابطه با ایران در نظر گرفته شود. ممکن است او به ترامپ توصیه نماید در صورتی که مبارزه با داعش در عراق و سوریه به عنوان اولویت اول آمریکا باشد، نباید ایران را نادیده گرفت و کنار گذاشت. توصیه ای که احتمالا توسط دوست جدید ترامپ یعنی ولادیمیر پوتین نیز به او ارائه خواهد شد. در رابطه با میت رامنی نیز به نظر می رسد او دیدگاه های انتقادی خود نسبت به ایران را بیشتر به عنوان انتقاد از سیاست های اوباما در قبال ایران مطرح کرده است. رامنی و ژنرال ماتیس هر دو می دانند که در حال حاضر جامعه آمریکا تمایلی به ورود به جنگ با ایران ندارد. در ضمن در شرایط کنونی که ایران انتخابات سال 2017 را در پیش دارد، رهبر ایران نیز احتمالا ترجیح خواهد داد که به تنش ها با آمریکا دامن زده نشود. او در سخنرانی خود در 23 نوامبر اظهار نظری محتاطانه نسبت به رئیس جمهور منتخب آمریکا داشته و عنوان کرد هنوز زود است که در رابطه با رئیس جمهور جدید آمریکا قضاوت نماییم. با توجه به همه مطالب مطرح شده و با وجود تناقض و غیرقابل پیش بینی بودنی که در رابطه با مواضع دولت جدید آمریکا و مقامات ایرانی وجود دارد، شانس رخ دادن تغییرات اساسی به همان مقداری است که احتمال عدم هیچگونه تغییری وجود دارد.»
منبع: جام نیوز
زمانبندی انتشار: 11 آذر 1395 - 08:36
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]