واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
شیطنت رسانه اماراتی و سرنخ هایی از یک عملیات ظاهرا هماهنگ علیه ایران
در حالی که اکنون شاید بسیاری از کشورهای منطقه و به خصوص رقبای منطقه ای ایران همچون عربستان سعودی و همراهان این کشور نظیر قطر و امارات متحده تقریبا به این نتیجه رسیده اند که حضور دونالد ترامپ در رأس قدرت اجرایی آمریکا می تواند امید آنها را برای بر هم خوردن توافق هسته ای با ایران و انزوای دیپلماتیک مجدد ایران زنده کند، جبهه رسانه ای این کشورها به سرعت فعالیت های خود را برای ترویج و نشر گسترده ایران هراسی مجدد آغاز کرده اند.
روز نو :
در حالی که اکنون شاید بسیاری از کشورهای منطقه و به خصوص رقبای منطقه ای ایران همچون عربستان سعودی و همراهان این کشور نظیر قطر و امارات متحده تقریبا به این نتیجه رسیده اند که حضور دونالد ترامپ در رأس قدرت اجرایی آمریکا می تواند امید آنها را برای بر هم خوردن توافق هسته ای با ایران و انزوای دیپلماتیک مجدد ایران زنده کند، جبهه رسانه ای این کشورها به سرعت فعالیت های خود را برای ترویج و نشر گسترده ایران هراسی مجدد آغاز کرده اند.
به گزارش روز نو، آن گونه که مشخص است، کشورهای عربی رقیب و مخالف ایران در منطقه اکنون بیش از هر زمان دیگر از شرایطی که در آینده نزدیک احتمالا رقم خواهد خورد، خشنود و راضی هستند. حضور دونالد ترامپ در کاخ سفید و کابینه ای که تا کنون تقریبا همه اعضای مشخص و تعیین شده آن سابقه ای در مخالفت و انتقاد از ایران دارند، منجر به آن شده که فرصت برای این دست از رقبای منطقه ای ایران به خوبی فراهم شود تا مجددا با تلاش های سیاسی و دیپلماتیک خود آنچه طی چند سال گذشته به شدت از آن محروم شده اند، بازیابی کنند: انزوای مجدد ایران و گرفتن قدرت از این کشور برای تبدیل شدن به قدرت بزرگ منطقه ای.
این موضوع را می توان به خوبی از تحرکات رسانه ای هدف دار و جهت دار این روزهای این کشورها به خوبی دریافت. به نظر می رسد یک جبهه هماهنگ رسانه ای در این کشورها در حال شکل گیری است که هدف از آن در آستانه ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید، ایجاد موج شدید علیه ایران و تقویت مجدد موج ایران هراسی است.
چندی پیش، روزنامه الشرق الاوسط با انتشار گزارش کاملا مبهمی در مورد سرقت یک ایزوتوپ هسته ای از تأسیسات بوشهر و اتهام تلویحی به ایران برای استفاده از این قطعه در راستای ساخت بمب آلوده کننده رادیو اکتیو، تنها نمونه ای از عملیات رسانه ای این کشورها علیه ایران را نشان داد.
این در حالی است که بخش مهمی از این عملیات رسانه ای شامل پررنگ کردن تهدیدات نظامی از سوی ایران نیز می شود و رسانه های عرب، سعی در آن دارند تا به هر نحو ممکن این گونه القا کنند که ایران در حال تقویت نیروهای نظامی خود در منطقه در راستای بر هم زدن توازن فعلی قواست که می تواند منجر به درگیری نظامی گسترده در منطقه شود.
این بخش از عملیات رسانه طی یک ماه گذشته به شدت فعال بوده و با در کنار هم قرار دادن برخی موضوعات از جمله قرارداد 10 میلیارد دلاری نظامی بین ایران و روسیه، سخنان اخیر سرلشکر باقری مبنی بر امکان ایجاد پایگاه های دریایی در سوریه و یمن و مانند آن، سعی بر آن دارند که از همه اینها ترتیب یک پازل کامل را بدهند.
به شکلی جالب توجه امروز نشریه The National امارات متحده عربی، اقدام به انتشار گزارشی از مؤسسه تحقیقاتی و پژوهشی مستقر در واشنگتن یعنی «مرکز مطالعات و تحقیقات بین المللی و استراتژیک» به قلم یکی از محققان این مؤسسه به نام آنتونی کوردزمن کرده که موضوع آن توازن قدرت نظامی میان ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس است.
نشریه اماراتی با ذکر بخش هایی از این گزارش بیان می کند، ایران در حال افزایش تهدیدات نظامی در منطقه است و نفوذ ایران در سوریه و عراق، اهمیت استراتژیک بسیار بیشتری نسبت به نفوذ طولانی مدت این کشور بر روی حزب الله در لبنان دارد و تهدید مشترک ناشی از افزایش نفوذ ایران در منطقه و بی ثباتی منطقه ای را برای کل اقتصاد جهانی خطرناک ارزیابی می کند.
اما این تنها بخشی از این گزارش است؛ گزارشی که اساسا موضوع آن به شکل صرف ایران نیست و یک ارزیابی آماری و دقیق و مبتنی بر نظریه از توازن قوای منطقه ای به شکل کلی میان ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس است. گزارش کوردزمن در واقع بیش از آن که جهت گیری ضد ایران داشته باشد، اساسا بازگویی روند تاریخی از شکل گیری توازن قوای کلاسیک در منطقه و چگونگی تحول در این موازنه قدرت طی سال های اخیر است.
اما نشریه اماراتی به شکلی عجیب با انتشار گزینشی بخش هایی از این گزارش، سعی در آن داشته است که یک چهره مخوف نظامی از ایران را از دل این گزارش بیرون کشیده و با پررنگ کردن بخش هایی ـ که به تحولات نظامی ایران اختصاص دارد ـ ایران را از دید این گزارش تهدید بزرگ منطقه ای برای صلح و ثبات خاورمیانه نشان دهد.
اما نکته مهمتر و شگفت آورتر این است که گزارش کوردزمن در مؤسسه مطالعات و تحقیقات بین المللی و استراتژیک واشنگتن، مربوط به ماه اکتبر سال جاری است؛ یعنی چیزی حدود دو ماه از انتشار این گزارش گذشته که نشریه اماراتی اکنون اقدام به بازنشر آن کرده است.
این موضوع این پرسش را در ذهن برمی انگیزد که هدف انگیزه The National از انتشار مجدد و گزینشی بخش هایی از یک گزارش مربوط به دو ماه قبل چه می تواند باشد.
همان گونه که گفته شد، این موضوعات به خوبی نشان می دهد که اکنون رسانه های عربی با استفاده از قدرت رسانه ای خود و نفوذی که متأسفانه به عنوان مراجع اصلی اخبار منطقه ای به دست آورده اند، در حال شکل دهی به موج جدیدی از ایران هراسی در منطقه هستند؛ موجی که می تواند تبعات بسیاری برای ایران به همراه داشته باشد.
نکته دیگر آنکه گویا در این موج سواری و عملیات رسانه ای، روزنامه ها و وب سایت های عربی، تنها نیز نیستند و رسانه های اسرائیلی نیز به فراخور طبع و موضوع به کمک آنها آمده و سهم خود را در این عملیات ایفا می کنند. مشابه اقدام ظاهرا هماهنگی که روزنامه های اسرائیلی در بازنشر و انتشار دوباره گزارش روزنامه عربی الشرق الاوسط داشتند.
منبع: تابناک
تاریخ انتشار: ۰۹ آذر ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]