تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 31 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بسم اللّه‏، شفاى هر دردى و يارى كننده هر دارويى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817225800




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

قدرت مسیریابی و راه شناسی مردان بیشتر است


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: قدرت مسیریابی و راه شناسی مردان بیشتر است
اگر تئوری تکامل درست بوده باشد، مردها که مسیریابی بهتری داشته‌اند شانس بقای بالاتری هم داشته‌اند که این از طریق ژن به آیندگانشان منتقل شده است و علم ژنتیک می‌گوید این ژن هم می‌توانسته به هر دو جنسیت آیندگان آنها منتقل شده باشد و نه فقط مردها. بااینحال هنوز هم اختلاف‌نظر وجود دارد.


آیا برای شما پیش آمده است که در طول یک سفر سیاحتی مسیر را گم کنید؟ آیا یک زن برای یافتن مسیر به شما کمک کرده است یا یک مرد؟

به گزارش مردمان؛ محققان دانشگاه ایلینوی نشان می‌دهند که نظریه غارنشین که می‌گوید مردها بخاطر اینکه باید بعد از شکار راهشان به سمت خانه را پیدا می‌کردند، پس مسیریاب‌های بهتری هستند، نادرست است.

این یک واقعیت غیرقابل انکار است که مردها به مراتب در پیدا کردن مسیرها و راه‌ها بهتر از زن‌ها هستند که البته این منحصر به انسان‌ها نیست و در گونه‌های مختلف موجودات زنده هم وضع به همین منوال است. باور عمومی این است که علت آن سیر تکامل انسان و فرگشت بوده است، بخاطر اینکه پیشینیان ما مجبور بوده‌اند که مسیری بسیار طولانی را در جستجوی غذا بپیمایند درحالیکه زنان در خانه می‌مانده‌اند. براساس تحقیقات محققان دانشگاه ایلینوی این تئوری نادرست است. آنها ثابت کرده‌اند که برتری مردها در مسیریابی به این دلیل نیست و تستوسترون توجیه بسیار منطقی‌تری برای این تفاوت میان زنان و مردان است.

اگر تئوری تکامل درست بوده باشد، مردها که مسیریابی بهتری داشته‌اند شانس بقای بالاتری هم داشته‌اند که این از طریق ژن به آیندگانشان منتقل شده است و علم ژنتیک می‌گوید این ژن هم می‌توانسته به هر دو جنسیت آیندگان آنها منتقل شده باشد و نه فقط مردها. بااینحال هنوز هم اختلاف‌نظر وجود دارد.

تنها راهی که یک ژن ممکن است فقط به یک جنسیت از آیندگان آن رسیده باشد این است که آن ژن تاثیری منفی بر یکی از آن جنسیت‌ها و نه دیگری داشته باشد. نمونه خوب آن می‌تواند نوک پستان در خانم‌ها باشد که بسیار مشهود است ولی برای مردها هیچ فایده و کارایی‌‌ای ندارد. پس چرا مردها هم نوک پستان دارند؟ پاسخ آن ساده است: چون هیچ آزاری به آنها نمی‌رساند و هیچ ضرری برایشان ندارد. اگر نوک سینه به طریقی تاثیری منفی بر مردها داشت، با گذشت چند نسل از بین می‌رفت.

بااینحال، محققان دانشگاه ایلینوی برای بررسی این مسئله اطلاعات مربوط به ۳۵ تحقیق بر روی توانایی‌های مسیریابی و راه‌شناسی در انسان‌ها و تعدادی از حیوانات از جمله ماهی cuttlefish، اسب، موش آزمایشگاهی، موش آهویی، موش علفزار، موش صحرایی، موش رزوس و موش تالاس را جمع‌آوری کردند.

اگر این نظریه درست بود، محققان می‌بایست نوعی ارتباط متقابل یا حداقل یک رابطه ساده بین توانایی مسیریابی و وسعت ارضی پیدا می‌کردند ولی اینطور نبود. دانشمندان دریافتند که در هشت گونه از یازده گونه موردتحقیق، جنس نر منطق فضایی بهتری نسبت به جنس ماده داشته است و این رفتار صرفنظر از وسعت منطقه‌ای یا طی مسیر بیشتر جنس نر نسبت به ماده بوده است. بنابراین بااینکه جنس ماده به اندازه جنس نر طی مسیر و حرکت داشته است، باز در مسیریابی ضعیف‌تر از جنس مخالف خود بوده است.

این مححقان نوشته‌اند، «هیچ سند و مدرکی برای تایید این فرضیه که تفاوت‌های گونه‌ای در نرها ارتباط مثبتی با تفاوت‌های موازی در توانایی مسیریابی داشته است، یافت نشد.»

این اطلاعات فرضیه جایگزین که تفاوت‌های جنسیتی در شناخت مسیر نتیجه عوارض جانبی هورمونی است را بهتر تایید می‌کند.»

و هورمون اساسی و اصلی که محققان باور دارند موجب توانایی مسیریابی بهتر مردان می‌شود، تستوسترون است. توانایی مسیریابی می‌تواند یک عارضه‌جانبی از بالاتر بودن سطح این هورمون در مردها باشد. تحقیقات پیشین نشان داده‌اند که توانایی مسیریابی در زنانی که تستوسترون مصرف می‌کنند تقویت می‌شود.

مسئله مهم‌تر این است که حتی یک نظریه پذیرفته شده می‌تواند اشتباه باشد و تحقیق بیشتر برای به دست آوردن اطلاعات مستند می‌تواند موجب آشکار شدن اشتباهات این نظریات شود.









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن