تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):از كسانى مباش كه بى‏عمل، به آخرت اميد دارند... از گناه باز مى‏دارند، اما خود باز ن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829374563




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فرزندم! غذايت را كامل بخور


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: فرزندم! غذايت را كامل بخور
در دنياي امروز با گسترش فناوري‌هاي مختلف و رواج استفاده از اينترنت، ماهواره و... برخي شركت‌هاي بزرگ، كارخانجات و سرمايه‌گذاران جوامع را...
نویسنده : پريناز مهرابي 
در دنياي امروز با گسترش فناوري‌هاي مختلف و رواج استفاده از اينترنت، ماهواره و... برخي شركت‌هاي بزرگ، كارخانجات و سرمايه‌گذاران جوامع را به طور مداوم دستخوش شيوه‌هاي زندگي مدرن و پر زرق و برق كرده و تفكرات به اصطلاح مدرن را با استفاده از حربه‌هاي تبليغاتي و رواج سبك‌هاي زندگي منطبق با مصرفگرايي به افراد جوامع القا مي‌كنند و آنها را به اين مسير سوق مي‌دهند. علاوه بر اين با ايجاد ذهنيت و القاي باورهاي جديد در مصرف‌كنندگان نگرش آنها را به شيوه زندگي و فرهنگ اصيل جامعه‌اي كه در آن زندگي مي‌كنند از بين مي‌برند و سعي در ايجاد و تغيير نگرش افراد دارند. در واقع قصد دارند نشان دهند كه مصرفگرايي و داشتن نياز بيش از حد يا زياده‌خواهي، ويژگي مثبتي بوده و باعث پيشرفت و حركت انسان مي‌شود و انگيزه او براي كار و فعاليت را افزايش مي‌دهد. در دنياي مدرن امروز عواملي وجود دارد كه زندگي را به سمت مدرنيته سوق مي‌دهد و جامعه را به درون چاله‌ها و باتلاق‌هاي مصرفگرايي مي‌كشاند.
 
گاهي فرد به دنبال برطرف كردن نيازهاي كاذبي مي‌رود كه در خودش به واسطه سايرين ايجاد شده نه اينكه خود فرد خلأ يا نيازي را در خود احساس كند و به دنبال برطرف كردن آن برود. در اينجا شاهد پديده اسرافكاري يا مصرفگرايي هستيم، موضوع و معضلي كه در جامعه امروزي به وفور و در حيطه‌هاي مختلف مشهود است، زياده‌خواهي افراد و شكل‌گيري نيازهاي كاذب در آنها كه خود به نوعي هدر دادن و بي‌توجهي به تمام نعمت‌هاي مادي و معنوي است كه در اختيار بشر قرار داده شده و به حيطه‌هاي مختلف زندگي كشيده شده است. از زماني كه هر فرد روزانه در اختيار دارد ولي مديريت استفاده درست از آن را نياموخته تا استفاده از منابع طبيعي و انرژي‌هاي در دسترس بشر و خصوصاً در حوزه منابع انساني كه مثلاً برخي از افراد آموزش لازم و توانمندي و استعداد انجام برخي شغل‌ها و فعاليت‌ها را ندارند و به همين خاطر ميزان بهره‌وري كمتر و استهلاك بيشتري را متحمل مي‌شوند.


جامعه امروز دچار پديده مصرفگرايي شده كه اين امر درست در مقابل و متضاد با مصرف بهينه قرار مي‌گيرد. مصرفگرايي و اسراف جزء بزرگ‌ترين آسيب‌هاي فردي و اجتماعي است كه افراد جوامع به آن مبتلا مي‌شوند. اين امر در دين اسلام و از جانب خداوند متعال نيز نهي شده و در مقابل آن به ميانه‌روي و اعتدال در مصرف نعمت‌هاي مادي سفارش شده است. امام علي (ع) در اين باره مي‌فرمايند:«آگاه باشيد خرج كردن به ناحق، حيف و ميل و اسراف است.» به همين دليل امروزه بايد سعي كنيم در فرهنگ خود مذموم بودن و نكات منفي مصرفگرايي و اسراف را آشكار كنيم و به جاي آن استفاده بهينه و اصلاح الگوي‌هاي مصرفي را در سطح خانوار و جامعه رواج دهيم. براي انجام فعاليت‌هايي از اين دست مي‌توانيم از نهاد خانواده به عنوان ركن اساسي تربيت كننده فرزندان كمك بگيريم و باور و نگرش‌هاي مرتبط با الگوي مصرف صحيح و جلوگيري از به وجود آمدن نيازهاي كاذب را با نگرش براي مصرف درست و مرتبط با نيازهاي خودمان به نسل آينده و فرزندانمان بياموزيم.


در واقع توسط والدين و محيط خانواده و مدارس به عنوان افراد و نهادهايي كه بيشترين ارتباط و نفوذ را بر افكار و نگرش و ذهن فرزندانمان دارند مي‌توانيم شيوه‌هاي مصرف صحيح و بهينه در حيطه‌هاي مختلف از مصرف انرژي گرفته تا آموختن شيوه‌هاي اصلاح آن، با كمك ابزارهاي آموزشي، ارائه بروشورها و ايجاد مسابقات و برنامه‌هاي مختلف، الگوي مصرفي درست و نگرش‌هاي مرتبط با آن را در فرزندانمان دروني سازيم. آموزش به بچه‌ها را از خانه و سر سفره و پرهيز از نيم خور كردن ظرف غذا تا رعايت الگوي مصرف در جامعه شروع كنيم.


با آموزش در حيطه اين مسائل و همچنين عمل كردن به اين رفتارها و دوري از چشم و همچشمي، تجملگرايي و با ايجاد نگرش درست در الگوي مصرف و در رابطه با رفع نيازهاي مختلف، جامعه در مسير درست و معتدل در حيطه انتخاب‌ها و نيازهايش قرار مي‌گيرد. پس مي‌توان نتيجه گرفت كاربردي‌ترين عملكرد جامعه امروز فراهم كردن و ايجاد زمينه‌سازي ذهني و فرهنگي براي اقشار مختلف جامعه است. اينكه هر فرد بداند بايد از منابع طبيعي يا انرژي‌هاي قابل دسترس محيط چگونه استفاده كند يا زمان خود را به چه صورت مديريت كند؟ در كل بياموزد بهينه مصرف كردن يعني چه؟


شايان ذكر است براي دستيابي به اين اهداف بايد مديراني شايسته و قدرتمند در سطح جامعه آن را پيگيري و طرح‌هايي ابداع كنند كه بتوان با همكاري نيروها و ارگان‌هاي مختلف در هر حيطه الگوهاي مصرف را اصلاح و از اسراف و مصرفگرايي جلوگيري كرد. البته در اين ميان علاوه بر مسائل ذكر شده، مشاركت و همكاري مردم جزء مهم‌ترين پيش زمينه‌ها براي رسيدن به اصلاح الگوي درست و ايجاد يك فرهنگ غني در زمينه مصرف بهينه و ميانه‌روي در استفاده از نعمت‌هاي مختلف الهي است.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۶ آذر ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن