واضح آرشیو وب فارسی:مهر: بررسی مکان یابی یک پروژه عمرانی
کمربندی تهران از روی «مس چاقو» می گذرد
شناسهٔ خبر: 3833912 - شنبه ۶ آذر ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۳
استانها > تهران
.jwplayer{ display: inline-block; } ملارد - معدن مس چاقو یکی از مهمترین معادن موجود در ملارد به شمار می رود، ظرفیتی که قرار است بخشی از مسیر کمربندی تهران (بزرگراه چرمشهر به آبیک) از محدوده این معادن عبور کند. خبرگزاری مهر، گروه استانها-ناصر رمضانی: اهمیت و نقش معادن در توسعه و شکوفایی اقتصادی غیر قابل انکار به نظر می رسد. کارشناسان معتقدند، معادن در بازار جهانی از جذابیت های خاص و برجسته ای برخوردار بوده و کشور ایران نیز به عنوان یکی از غنی ترین محدوده های جغرافیایی در حوزه خاورمیانه از ظرفیت ها و توانمندی های بالقوه و انبوهی در حوزه معادن برخوردار است. معادن از حیث کانون و مرکزی در تأمین موادِ اولیهِ بسیاری از صنایع، در افزایش درآمد سرانه کشور، اشتغال مولد و تقویت تولید ناخالص ملی نقش موثر و پر رنگی را ایفا می کنند. معادن یک ثروت ملی محسوب می شوند موسی خلعتبری، کارشناس رشته استخراج معادن در گفت و گو با خبرنگار مهر در تشریح مزایا و ثمرات معادن عنوان کرد: یکی از ظرفیت های بالقوه معادن به اشتغالزایی معطوف می شود که می توان با سرمایه گذاری در این عرصه در بسیاری از نقاط کشور اشتغالزایی موثر و سازنده ای را ایجاد کرد. وی افزود: در کنار اشتغالزایی، معادن ثروتی قابل توجه به شمار می روند که می توانند با حصول در آمد زایی مطلوب برای کشور، در بسیاری از انسدادها و مشکلات اقتصادی گره گشا باشند. خلعتبری عنوان کرد: با برنامه ریزی مدون و اصولی و طراحی هدفمند و تلاش برای توسعه علمی و صنعتی کشور، می توان از معادن به عنوان محلی برای تأمین مواد اولیه صنایع و تبدیل مواد خام به محصولاتِ مورد نیاز در عرصه های گوناگون بهره برداری کرد. دانش آموخته رشته استخراج معادن گفت: اگرچه در طول سالیان اخیر گام های مثبت و سازنده ای در این خصوص برداشته شده، اما همچنان با نقطه ایده آل فاصله بسیار داریم و باید با عزمی جدی و تعریف برنامه های میان مدت و بلند مدت و تسهیل روند سرمایه گذاری در این عرصه از ثمرات این موهبت های الهی به نحوی کارآمد و موثرتر بهره برداری کرد.
به تعبیری می توان گفت این ظرفیت های بالقوه در اقصی نقاط کشور، ثروتی عظیم به شمار می روند که در اکثریت قریب به اتفاق استان ها شاهد تنوع، تکثر و گستردگی آن هستیم. غرب استان تهران نیز از نمونه مناطقی به شمار می رود که از استعدادها و توانمندی های بسیاری در این حوزه برخوردار است. در این میان شهرستان ملارد به عنوان غربی ترین خطه استان تهران، از حیث ارزش معادن در مقایسه با شهرستان قدس از استعداد و توانمندی کمتری برخوردار است اما وجود دو معدن مس در روستای چاقو، اهمیت ویژه ای را به این محدوده جغرافیایی بخشیده است. معادنی که بر اساس اخبار و گزارشات دریافتی، در استان تهران کم نظیر به شمار می روند و در صورت بهره برداری مطلوب، می تواند به عنوان ظرفیتی ویژه، روند شکوفایی و توسعه این شهرستان را در برخی ابعاد تسریع کند. برخی نگرانی ها و دغدغه هایی که در خصوص معادن مذکور مطرح می شود نیز می تواند مورد بحث و بررسی قرار گیرد با وجود اهمیت این معادن، مقرر است پروژه کمربندی اتوبان قزوین به سمت ورامین از بستر معادن مس عبور کند. علی امیدی، رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت ملارد در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در خصوص علت عبور این طرح از بستر معادن مس عنوان کرد: پروژه مذکور در زمره طرح های ملی به شمار می رود و بطور طبیعی در عملیاتی شدن چنین طرح ها و پروژه های کلانی، دستگاه ها و نهادهای متعددی با شیوه های مختلف نقش آفرینی می کنند و تردیدی وجود ندارد که بهره برداری از این پروژه، نقطه عطفی در حوزه حمل و نقل استان تهران و مناطق همجوار به شمار می رود، اما به هر حال برخی نگرانی ها و دغدغه هایی که در خصوص معادن مذکور مطرح می شود نیز می تواند مورد بحث و بررسی قرار گیرد. وی افزود:پیش از این نیز مباحثی در این خصوص مطرح شده و رایزنی ها و مکاتباتی در دستور کار قرار گرفته که تشریح گزارشات تکمیلی و نتایج حاصله از رایزنی ها و مکاتبات مستلزم زمان هر چه بیشتری است. امیدی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در خصوص مخاطرات احتمالی این پروژه برای معادن مس شهرستان ملارد گفت: به هر حال عملیاتی شدن چنین طرح هایی می تواند ارزش اقتصادی معادن مورد اشاره را تحت الشعاع قرار دهد. مسیر انتخاب شده برای اجرای عملیات جاده سازی کمترین خسارت و هزینه را در پی دارد با عنایت به اختیارات و شرح وظایفی که برای منابع طبیعی تعریف شده، نهاد مذکور از ارگان هایی به شمار می رود که در بحث واگذاری معادن و اجرایی شدن طرح ها و پروژه های عمرانی در عرصه و اراضی طبیعی که به نوعی اراضی ملی بر آن اطلاق می شود، صاحب نظر است. سید علی عظیمی رئیس منابع طبیعی و آبخیز داری ملارد در گفت و گو با خبرنگار مهر در خصوص اجرای پروژه اشاره شده در بستر معادنِ مس این شهرستان عنوان کرد: پروژه کمربندی تهران یا آزاد راه چرمشهر به آبیک از نمونه طرح هایی به شمار می رود که در کاهش بار ترافیکی سه استان مرکزی، البرز و تهران موثر و کارآمد خواهد بود و در مطالعات مربوطه در خصوص انتخاب مسیر و محل گذرِ جاده، محدوده و محلی انتخاب و برگزیده شده که کمترین صدمات را به همراه خواهد داشت. وی افزود: بر اساس گزارشات دریافتی، ۷۰ تا ۸۰ درصد از پروژه در استان مرکزی عملیاتی شده و در استان البرز نیز زیرساخت های لازم برای اجرای این طرح فراهم شده است.
عظیمی گفت: مجموع مسیر تعریف و پیش بینی شده برای اجرای عملیات جاده سازی، ۱۶۵ کیلومتر می باشد که مقرر است بیش از۲۲ کیلومتر از این میزان از شهرستان ملارد عبور کند. رئیس منابع طبیعی و آبخیز داری شهرستان ملارد عنوان کرد:بهره برداری از این پروژه در سطح ملی تعریف شده و نهادهای فرادستی در سطح استانی و کشوری در اجرای چنین پروژه هایی نقش آفرینی می کنند و بدون تردید عملیاتی شدن پروژه مورد اشاره تحولی عظیم در شاخص های توسعه، شکوفایی و بالندگی شهرستان ملارد ایجاد خواهد کرد. لزوم مطالعات هر چه بیشتر در خصوص ارزش معادن مسِ ملارد احساس می شود بدون تردید اجرای پروژه های عظیمی همچون جاده سازی و توسعه راه ها و محورهای مواصلاتی از ضروریاتی است که علاوه بر تسریع و تسهیل روند حمل و نقل، در شکوفایی اقتصادی کشور نیز مثمر ثمر و سازنده خواهد بود اما نباید از نظر دور داشت که به همان میزان که اجرای طرح های عمرانی که تسهیل کننده عبور و مرور است، برای کشور و استان های پرجمعیت و پرترددی همچون تهران، البرز و مرکزی غیر قابل اجتناب و ضروری است، حفظ، صیانت و حراست از معادن برای بهره وری صحیح از این ذخایر و منابع طبیعی نیز اصلی حائز اهمیت است که باید با حساسیت های مضاعفی دنبال شود. آنچنان که در اخبار واصله عنوان شده، بهره برداری از معادن مس بعد از گذشت چندین دهه، محقق و عملیاتی نشده و ذخایر مذکور در مرحله مطالعات کارشناسی مرتبط با امر اکتشاف قرار دارد. می طلبد دستگاه ها و نهادهای متولی با دقت نظر هر چه بیشتری، میزان غنا و ارزش این معادن را پیش ازاجرایی شدن طرح در این محدوده(اخترِآباد ملارد) احصا و سپس با مد نظر قرار دادن ملاحظات لازم، اجرای طرح های توسعه محورِ عمرانی همچون جاده سازی و راهسازی را عملیاتی کنند، امری که با تکمیل مطالعات و بررسی دقیق و هر چه بیشتر در خصوص ضریب ارزش و غنای معادن مس شهرستان ملارد به نحو شایسته و منطقی تری قابل حصول خواهد بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]